Άγνωστα τραγούδια του Marvin Gaye βρέθηκαν στο Βέλγιο

Μία πολύτιμη συλλογή του Marvin Gaye με demo ηχογραφήσεις, ρούχα από τις εμφανίσεις του και προσωπικά σημειωματάρια.

Πλήθος άγνωστων μέχρι σήμερα ηχογραφήσεων του Marvin Gaye ανακαλύφθηκε στο Βέλγιο.

Εκτός από τα τραγούδια, πιθανότατα υπάρχει και μία πολύτιμη συλλογή από τα ρούχα που φορούσε στη σκηνή και σημειωματάρια του καλλιτέχνη, η οποία παρέμεινε κρυφή για περισσότερα από 40 χρόνια, όπως αναφέρει το BBC.

Το 1981, ο Marvin Gaye μετακόμισε στην παραθαλάσσια πόλη της Οστένδης, αφού γνώρισε σε ένα νυχτερινό κέντρο στο Λονδίνο έναν Βέλγο διοργανωτή συναυλιών και πήρε την επαγγελματική του κάρτα.

Διαφήμιση

Την περίοδο εκείνη, ο Marvin Gaye ήταν χρήστης κοκαΐνης, ωστόσο η μετακίνησή του στο Βέλγιο τον βοήθησε να ξεπεράσει τον εθισμό του. Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου επίσης ηχογράφησε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, το «Sexual Healing».

Για ένα διάστημα, έζησε στο σπίτι του Βέλγου μουσικού Charles Dumolin. Η οικογένεια του Dumolin διεκδικεί τώρα την ιδιοκτησία του υλικού.

«Ανήκουν στην οικογένεια επειδή εγκαταλείφθηκαν στο Βέλγιο πριν από 42 χρόνια», δήλωσε ο Βέλγος δικηγόρος Alex Trappeniers. «Ο Marvin τους τα έδωσε και είπε: “Κάντε ό,τι θέλετε μαζί τους” και δεν ξαναγύρισε ποτέ. Αυτό είναι σημαντικό», υποστήριξε.

«Κάθε φορά που ξεκινούσε ένα νέο όργανο και ο Marvin άρχιζε να τραγουδάει, του έδινα έναν αριθμό», συνέχισε.

Διαφήμιση

«Τελικά, αφού άκουσα και τις 30 κασέτες, είχα 66 demos νέων τραγουδιών. Μερικά από αυτά είναι ολοκληρωμένα και μερικά είναι εξίσου καλά με το “Sexual Healing”, επειδή δημιουργήθηκαν την ίδια περίοδο», ανέφερε.

«Υπήρχε ένα τραγούδι που όταν το άκουσα για δέκα δευτερόλεπτα, η μελωδία έμεινε στο μυαλό μου όλη την ημέρα, οι στίχοι έμειναν στο μυαλό μου όλη μέρα, σαν μία στιγμή που ευθυγραμμίστηκαν οι πλανήτες», πρόσθεσε.

Η οικογένεια του Charles Dumolin, ο οποίος πέθανε το 2019, έχει αναμφίβολα την κυριότητα της συλλογής, ιδίως βάσει ενός βελγικού νόμου που ορίζει ότι κάθε περιουσία θεωρείται ιδιοκτησία ενός ατόμου μετά από 30 χρόνια, ανεξάρτητα από τον τρόπο απόκτησής της.

Αυτή η νομοθεσία, ωστόσο, δεν ισχύει για την πνευματική ιδιοκτησία. Η οικογένεια του Dumolin θα μπορούσε να έχει την ιδιοκτησία των φυσικών αρχείων στα οποία ηχογράφησε ο Marvin Gaye τη μουσική του, χωρίς το δικαίωμα δημοσίευσης των τραγουδιών.

Εν τω μεταξύ, οι κληρονόμοι του Marvin Gaye στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί θεωρητικά να έχουν τα δικαιώματα της μουσικής, αλλά δεν θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτή χωρίς να έχουν την ιδιοκτησία των αρχείων.

Διαφήμιση

Ο Alex Trappeniers δήλωσε ότι πιστεύει πως χρειάζεται ένας συμβιβασμός.

«Νομίζω ότι και οι δυο πλευρές ωφελούμαστε, η οικογένεια του Marvin και η συλλογή στα χέρια των (κληρονόμων του Dumolin). Αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και βρούμε τους κατάλληλους ανθρώπους στον κόσμο, τους Mark Ronson ή τους Bruno Mars…», είπε.

«Δεν είμαι εδώ για να κάνω προτάσεις, αλλά για να πω: “Εντάξει, ας ακούσουμε αυτά τα κομμάτια και ας δημιουργήσουμε το επόμενο άλμπουμ”», συνέχισε.

«Ηθικά, θα ήθελα να συνεργαστώ με την οικογένεια, αλλά αυτός είναι ο εφιάλτης τους… Ότι θα έρθει κάποιος από μία χώρα όπου υπάρχουν πολλά χρήματα και θα κάνουμε μία συμφωνία και αυτή η συλλογή θα φύγει από τη χώρα», εξήγησε.

Ο Marvin Gaye, ο οποίος διαμόρφωσε τον ήχο της Motown τη δεκαετία του 1960, δολοφονήθηκε από τον πατέρα του μετά από διαπληκτισμό σε ηλικία 44 ετών την 1η Απριλίου 1984.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Alesso και Nate Smith ενώνουν τους κόσμους τους στο «I Like It»

Τα δυνατά house beats του Alesso συναντούν τη συγκινητική...

Οι Primal Scream επιστρέφουν με το νέο άλμπουμ «Come Ahead»

Το πρώτο άλμπουμ των Primal Scream μετά από οκτώ...

Η Charli XCX θέλει να κάνει ένα άλμπουμ εμπνευσμένο από τον Lou Reed

«Αυτό σίγουρα θα ήταν μία πολύ μεγάλη στροφή», σημείωσε...

Η Ariana Grande είναι η νέα πρέσβειρα της Swarovski

Η Ariana Grande δηλώνει ενθουσιασμένη για τη συνεργασία της...

Ο Joe Jonas ανακοινώνει το νέο single «Work It Out»

«Είμαι ενθουσιασμένος και συγκινημένος που ετοιμάζομαι να κυκλοφορήσω νέα μουσική», σχολίασε ο Joe Jonas. Ο Joe Jonas είναι έτοιμος να ξεκινήσει...

Top Stories

Μαρίνα Σάττι: Το video του «Αχ, Θάλασσα» ρίχνει φως σε μία ξεχασμένη τραγωδία

Η Μαρίνα Σάττι απευθύνει έναν φόρο τιμής στους σχεδόν...

Adele: «Θα κάνω ένα μεγάλο διάλειμμα από τη μουσική»

Η Adele θέλει να κάνει ένα «μεγάλο διάλειμμα» από...

Stevie Nicks και Harry Styles τραγούδησαν μαζί στη σκηνή

Η Stevie Nicks και ο Harry Styles απέτισαν φόρο...

Ο Eminem κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «The Death Of Slim Shady (Coup De Grâce)»

Η χαριστική βολή του Eminem στον Slim Shady. Ο Eminem...

Η Katy Perry σπάει τα στερεότυπα με το εκρηκτικό «Woman’s World»

Η Katy Perry επέστρεψε με μία ωδή στις γυναίκες...