Björn Ulvaeus: Οι ABBA «ίσως να μην εμφανιστούν ξανά μαζί»

«Είναι πολύ λυπηρό», ανέφερε ο μουσικός των ABBA.

Οι ABBA ίσως να μην κάνουν ποτέ ξανά άλλη κοινή δημόσια εμφάνιση σύμφωνα με τον Björn Ulvaeus.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, τα μέλη του θρυλικού σουηδικού συγκροτήματος επανενώθηκαν για μία σπάνια δημόσια εμφάνιση για να τιμηθούν με το παράσημο του Βασιλικού Τάγματος Vasa, έναν σουηδικό τίτλο ιπποτισμού, από τον βασιλιά Κάρολο ΙΣΤ’ Γουσταύο της Σουηδίας.

Σε μία νέα συνέντευξή του στο podcast «Rosebud With Gyles Brandreth», ο Björn Ulvaeus αποκάλυψε ότι αυτή ίσως ήταν η τελευταία συγκέντρωσή τους.

Διαφήμιση

Μιλώντας για την τιμή, ο Björn Ulvaeus αποκάλυψε ότι οι ΑΒΒΑ είχαν συνειδητοποιήσει σιωπηλά ότι αυτή μπορεί να ήταν «η τελευταία φορά» που και τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος εμφανίζονταν μαζί δημόσια.

«Σταθήκαμε εκεί ήσυχα, το παραλάβαμε από τα χέρια του βασιλιά και εκείνος είπε λίγα λόγια, ήταν μία πολύ ήσυχη και πολύ κομψή τελετή. Και οι τέσσερις φυσικά ήμασταν εκεί», σχολίασε.

Όταν ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή Gyles Brandreth εάν τα μέλη των ΑΒΒΑ συναντιούνται συχνά, ο Björn Ulvaeus απάντησε: «Σπάνια δημοσίως, και η Frida (Lyngstad) μου είπε μετά: “Μπορεί να είναι η τελευταία φορά”».

«Είναι πολύ λυπηρό, και το σκέφτηκα μετά, αλλά δεν γινόμαστε νεότεροι», πρόσθεσε ο 79χρονος μουσικός.

Διαφήμιση

Ο Gyles Brandreth πρόσθεσε: «Οι συνάδελφοί σας λένε μερικές φορές τέτοια πράγματα, αλλά δεν το εννοούν απαραίτητα», με τον Björn Ulvaeus να σχολιάζει: «Ελπίζω όχι, είναι πολύ λυπηρό».

Οι ABBA επανενώθηκαν επίσημα ως συγκρότημα το 2021 για να κυκλοφορήσουν το «Voyage», το πρώτο άλμπουμ τους μετά από 40 χρόνια.

Το «Voyage» έδωσε τον τίτλο του και στην πρωτοποριακή παράσταση με τα ολογράμματα των μελών του συγκροτήματος που παρουσιάζεται από το 2022 στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του «ABBA Arena» του Λονδίνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Bruce Dickinson των Iron Maiden σε ταινία τρόμου εμπνευσμένη από τους ABBA

Αφού η παράσταση ολοκληρωθεί στο Λονδίνο το 2026, ελπίζουν να μεταφέρουν το «ABBA Voyage» και σε άλλα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ασίας, της Αυστραλίας και της Βόρειας Αμερικής.

Όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξή του στο NME το 2023 εάν υπάρχει ελπίδα για περισσότερη νέα μουσική από το συγκρότημα, ο Björn Ulvaeus είπε: «Όχι, το άλμπουμ “Voyage” ήταν το τελευταίο που θα ακούσετε από εμάς».

Διαφήμιση

Ωστόσο, παρέμεινε ανοιχτός στην ιδέα να επιστρέψει το συγκρότημα για περισσότερα projects, αξιοποιώντας στο έπακρο τις νέες αναδυόμενες τεχνολογίες.

«Θα υπάρξουν νέες συναρπαστικές μορφές στο μέλλον για τις οποίες γνωρίζουμε ελάχιστα αυτή τη στιγμή», συνέχισε.

«Η τεχνητή νοημοσύνη, το metaverse, συμβαίνουν πολλά ενδιαφέροντα και συναρπαστικά δημιουργικά πράγματα στα οποία οι ABBA μπορούν να συμμετάσχουν», σημείωσε.

Στις 27 Μαΐου, ο Björn Ulvaeus και ο Benny Andersson συμμετείχαν σε μία εκδήλωση ερωταπαντήσεων σε μία βραδιά στο ABBA Arena για να γιορτάσουν τη δεύτερη επέτειο των παραστάσεων του «ABBA Voyage».

Τα δύο μέλη του συγκροτήματος ενθουσιάστηκαν με την ιδέα του να εμφανιστεί η ζωντανή μπάντα του «Voyage» στο μουσικό φεστιβάλ του Glastonbury.

«Ναι, είναι μία λαμπρή ιδέα! Είναι μία φοβερή μπάντα, γιατί να μην παίξουν;», σχολίασε ο Benny Andersson.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Eminem: Ξεπέρασε τα 100 τραγούδια στο Billboard Hot 100

Το νέο άλμπουμ «The Death of Slim Shady (Coup...

Janet Jackson: «Δεν θυμάμαι να με ρώτησαν αν ήθελα να ξεκινήσω καριέρα από παιδί»

Η Janet Jackson εξήγησε πώς ασχολήθηκε με τη μουσική. Η...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Η Cher κυκλοφορεί την αυτοβιογραφία της

Η αυτοβιογραφία της Cher θα κυκλοφορήσει σε δύο τόμους. Το φθινόπωρο του 2024 θα είναι αφιερωμένο στη Cher: Μετά την...

Top Stories