Οι Chen, Baekhyun και Xiumin των EXO απειλούν με μήνυση τη SM Entertainment

Οι EXO-CBX σκοπεύουν να κινηθούν νομικά αν η SM Entertainment δεν απαντήσει στις απαιτήσεις τους για το συμβόλαιό τους με την εταιρεία.

Ο Chen, ο Baekhyun και ο Xiumin των EXO κατηγορούν τη SM Entertainment, υπό τη δική τους δισκογραφική INB100, για «άδικες» απαιτήσεις σχετικά με τα ατομικά έσοδά τους εκτός της εταιρείας.

Η INB100 πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου στη Νότια Κορέα τη Δευτέρα 10 Ιουνίου για να ανακοινώσει την πρόθεσή της να καταθέσει μήνυση κατά της SM Entertainment για την «άδικη», όπως ισχυρίζεται, απαίτηση να λαμβάνει ποσοστό 10% επί των κερδών από τις ατομικές δραστηριότητες των Chen, Baekhyun και Xiumin των EXO – επίσης γνωστοί ως EXO-CBX.

Η συνέντευξη τύπου δόθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της INB100, Kim Dong-jun και τον πρόεδρο Cha Ga-won, ο οποίος είναι επίσης συνιδρυτής της μητρικής εταιρείας της INB100.

Διαφήμιση

Ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας, Lee Jae-hak, παρευρέθηκε επίσης για να μιλήσει εκ μέρους της INB100 και των Baekhyun, Chen και Xiumin.

«Οι διαπραγματεύσεις με τη SM Entertainment, που έγιναν εκ μέρους των CBX το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους, ναυάγησαν. Έχουμε λάβει νομικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού του αποκλειστικού συμβολαίου των CBX, από τον Ιούνιο του 2023», δήλωσε ο Lee, σύμφωνα με το Newsen.

«Πολλοί πολίτες και θαυμαστές θα θυμούνται ότι στη συνέχεια, οι δύο πλευρές επαναδιαπραγματεύτηκαν και διευθέτησαν την κατάσταση με μία επίσημη δήλωση», σημείωσε.

Στη συνέχεια, τα στελέχη και οι νομικοί σύμβουλοι της INB100 ισχυρίστηκαν ότι παρά τις προηγούμενες διαπραγματεύσεις με τη SM Entertainment, η εταιρεία της K-pop έχει «αλλάξει τη θέση της» και «παραβίασε» την υπόσχεσή της να λαμβάνει ως αμοιβή ποσοστό ύψους 5,5% από τη διανομή άλμπουμ του συγκροτήματος.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η SM Entertainment κατέθεσε μήνυση κατά των Chen, Baekhyun και Xiumin των EXO

Επίσης, κατηγορούν τη SM Entertainment ότι τώρα «απαιτεί 10% επί των πωλήσεων από τις προσωπικές δραστηριότητες των καλλιτεχνών».

«Καταγγέλλουμε άδικη ενέργεια. Επομένως, ζητάμε από τη SM να σταματήσει να απαιτεί 10% επί των πωλήσεων από τους καλλιτέχνες επειδή η SM υπαναχώρησε στους όρους της συμφωνίας που υποσχέθηκε πέρυσι», δήλωσαν τα στελέχη της INB100, προσθέτοντας ότι το ποσοστό των χρημάτων που λαμβάνουν οι CBX από τη διανομή των άλμπουμ τους ήταν «ο πυρήνας της σύγκρουσης με τη SM».

«Οι CBX πίστεψαν στις προϋποθέσεις της SM όταν εγγυήθηκε το συμφωνημένο ποσοστό διανομής», είπαν, ισχυριζόμενοι η συμφωνία για το ποσοστό είχε γίνει προφορικά από τα τρία μέλη των EXO.

«Έχουμε αποκαλύψει μία ηχογράφηση του Επιχειρησιακού Διευθυντή της SM Entertainment, Lee Seong-soo, ο οποίος δηλώνει αυτούς τους όρους κατά τη διάρκεια της συμφωνίας», υποστήριξε ο νομικός σύμβουλος της INB100.

Όπως ανέφεραν τα στελέχη της INB100, μετά την υπογραφή της συμφωνίας, τα τρία μέλη των EXO-CBX διευθέτησαν όλα τα νομικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της αναφοράς που είχαν καταθέσει στην Επιτροπή Ελεύθερου Εμπορίου, πιστεύοντας ότι οι όροι της συμφωνίας που παρουσίασε η SM θα τηρηθούν.

Διαφήμιση

Επίσης, ο Baekhyun, ο Chen και ο Xiumin παραιτήθηκαν από μία μεγάλη προκαταβολή στο νέο συμβόλαιο που υπέγραψαν με την εταιρεία.

Η INB100 και ο νομικός σύμβουλός της ισχυρίστηκαν επίσης ότι υπήρχε ρήτρα στη συμφωνία που υποχρεώνει τους CBX να αποζημιώνουν τη SM Entertainment με δικαιώματα ύψους 10% από τις σόλο δραστηριότητές τους, παρά το γεγονός ότι και οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει προηγουμένως σε ποσοστό 5,5%.

«Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλουμε στη SM το 10% των πωλήσεων που αναφέρονται εδώ επειδή οι CBX ίδρυσαν τη δική τους δισκογραφική και αύξησαν ανεξάρτητα τις πωλήσεις υπό το δικό τους όνομα», υπογράμμισαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Baekhyun των EXO συμμετέχει στο νέο boyband Heartsteel του «League of Legends»

Τα στελέχη της INB100 ολοκλήρωσαν τη συνέντευξη τύπου επαναλαμβάνοντας τη θέση τους από τις διαπραγματεύσεις για το συμβόλαιο με τη SM Entertainment πέρυσι.

«Οι CBX θα ήθελαν να επανεξετάσουν τα στοιχεία του διακανονισμού σχετικά με το υφιστάμενο συμβόλαιό τους. Ζητάμε από τη SM να παράσχει αμέσως τις απαιτούμενες πληροφορίες. Εάν δεν ικανοποιηθούν οι ανωτέρω απαιτήσεις, η CBX και η INB100 θα προβούν σε νομικές ενέργειες», δήλωσαν.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Γιώργος Σαμπάνης: Ταξίδι στον κόσμο των ονείρων στο video «Ονειροπαρμένος»

Ο Γιώργος Σαμπάνης δίνει εικόνα στα όνειρα. Ο Γιώργος Σαμπάνης...

Lana Del Rey και Quavo τραγούδησαν ζωντανά το νέο τραγούδι τους «Tough»

Η ημερομηνία κυκλοφορίας της Lana Del Rey και του...

Kendrick Lamar: Τραγούδησε πέντε φορές το «Not Like Us» και ζήτησε από τον Drake το δαχτυλίδι του Tupac

Ο Kendrick Lamar μετέφερε στη σκηνή την αντιπαράθεσή του...

Ο Scooter Braun αποσύρεται από το management καλλιτεχνών

Ο Scooter Braun συνεργάστηκε κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως μάνατζερ με καλλιτέχνες όπως οι Justin Bieber, Ariana...

Top Stories

Coldplay: Ακούστε το νέο τραγούδι «feelslikeimfallinginlove»

Το πρώτο τραγούδι από το νέο άλμπουμ «Moon Music»...

Η μουσική των Queen για 1 δισεκατομμύριο λίρες στη Sony Music

Η συμφωνία για τη μουσική των Queen σπάει κάθε...

Ο Justin Timberlake αρνήθηκε το αλκοτέστ – Όλες οι λεπτομέρειες της σύλληψής του

Ο Justin Timberlake οδηγήθηκε με χειροπέδες στο δικαστήριο -...

Η Katy Perry επιστρέφει με το νέο single «Woman’s World»

Πότε κυκλοφορεί το νέο τραγούδι της Katy Perry. Η Katy...

Ο Jimin των BTS ανακοινώνει το νέο άλμπουμ «MUSE»

Το «MUSE» του Jimin θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο. Ο Jimin...