Coldplay: Διακανονισμός της αγωγής από τον πρώην μάνατζερ τους

Το ποσό του διακανονισμού της νομικής διαμάχης των Coldplay και του πρώην μάνατζέρ τους φέρεται να ξεπέρασε τις 10 εκατομμύρια λίρες.

Οι Coldplay κατέληξαν σε διακανονισμό της νομικής διαμάχης τους με τον πρώην μάνατζέρ τους, Dave Holmes, ο οποίος μήνυσε το συγκρότημα πέρυσι μετά την απόλυσή του.

Μετά από 22 χρόνια συνεργασίας, ο Dave Holmes απολύθηκε από τη θέση του το 2022, με τον μάνατζερ να υποβάλλει αγωγή εναντίον του συγκροτήματος και να ζητά αποζημίωση 10 εκατομμυρίων λιρών από τα δύο επόμενα άλμπουμ τους.

Αυτοί τα δύο άλμπουμ δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι Coldplay αναμένεται να κυκλοφορήσουν τη νέα δισκογραφική δουλειά τους, με τίτλο «Moon Music», στις 4 Οκτωβρίου.

Διαφήμιση

Στην αγωγή που κατέθεσε, ο Dave Holmes δήλωσε ότι λειτουργούσε με βάση την προμήθεια, κερδίζοντας ένα ποσοστό επί των εσόδων του συγκροτήματος από τις πωλήσεις δίσκων, τις περιοδείες και άλλα σχετικά εγχειρήματα.

Ο Dave Holmes ισχυρίστηκε ότι μετά την κυκλοφορία του «Music Of The Spheres» το 2021, επιτεύχθηκε αποτελεσματικά συμφωνία για να αναλάβει τη διαχείριση του δέκατου και του ενδέκατου άλμπουμ των Coldplay.

Αυτή η φερόμενη συμφωνία είχε σκοπό να παρατείνει τη συνεργασία του με το συγκρότημα μέχρι το τέλος του 2025, ωστόσο οι Coldplay ισχυρίστηκαν ότι δεν οριστικοποιήθηκε ποτέ, παρά το γεγονός ότι ο Dave Holmes κέρδισε προμήθεια αφού διαπραγματεύτηκε μία επικερδή συμφωνία τριών άλμπουμ για τους Coldplay με την Parlophone Records το 2021.

Ένας δικηγόρος που εκπροσωπούσε τον Holmes δήλωσε προηγουμένως: «Ο Dave Holmes διαχειρίστηκε με επιτυχία τους Coldplay για περισσότερα από 22 χρόνια, οδηγώντας τους να γίνουν ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα στην ιστορία της μουσικής».

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Glastonbury 2024: Οι εμφανίσεις των Coldplay και Dua Lipa σε ζωντανή μετάδοση παγκοσμίως

«Τώρα, όπως δείχνει η δικαστική υπόθεση, οι Coldplay αρνούνται να τιμήσουν το συμβόλαιο management του Dave και να του πληρώσουν αυτό που του οφείλουν», πρόσθεσε.

Προτού διακόψουν οριστικά τις σχέσεις τους με τον Dave Holmes, οι Coldplay του πρόσφεραν τη θέση του «Head of Touring» (αρχηγός περιοδείας), αλλά τελικά απέσυραν την πρόσκληση πριν αυτή καρποφορήσει.

Οι Coldplay, οι οποίοι τώρα έχουν μάνατζερ τον Phil Harvey, κατέθεσαν ανταγωγή εναντίον του Dave Holmes ζητώντας αποζημίωση 14 εκατομμύρια λιρών.

Όπως υποστήριξαν, ο Dave Holmes πήρε από την εταιρεία διοργάνωσης συναυλιών Live Nation δάνειο ύψους 16,3 εκατομμυρίων λιρών το 2015 με επιτόκιο 2,72% ετησίως και το 2018 πήρε και δεύτερο δάνειο ύψους 8,1 εκατομμυρίων λιρών με το ίδιο επιτόκιο.

Στην ανταγωγή τους οι Coldplay δήλωσαν ότι το χρέος του προς την Live Nation «ενδεχομένως ή πράγματι» συγκρούονταν με τα καθήκοντά του ως μάνατζερ, τα οποία περιλάμβαναν τη διαπραγμάτευση μιας συμφωνίας με την εταιρεία για την παγκόσμια περιοδεία τους «Music Of The Spheres»

Διαφήμιση

Οι Coldplay ισχυρίστηκαν επίσης ότι ο Holmes ήταν εν μέρει υπεύθυνος για το «αυξημένο» κόστος της περιοδείας, το οποίο περιλάμβανε τη δαπάνη 17,5 εκατομμυρίων λιρών σε εξοπλισμό σκηνής που δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του Dave Holmes διέψευσε τους ισχυρισμούς αυτούς, δηλώνοντας στους Sunday Times: «Οι Coldplay ξέρουν ότι έχουν πρόβλημα με την υπεράσπισή τους»

«Το να κατηγορούν τον Dave Holmes για ανύπαρκτα ηθικά παραπτώματα και άλλες κατασκευασμένες παραβάσεις δεν θα αποσπάσει την προσοχή από το πραγματικό ζήτημα – οι Coldplay είχαν συμβόλαιο με τον Dave, αρνούνται να το τιμήσουν και πρέπει να πληρώσουν στον Dave αυτό που του οφείλουν.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Coldplay: Έγραψαν ένα τραγούδι για την ποδοσφαιρική ομάδα της Luton Town FC

Εάν δεν είχε επιτευχθεί διακανονισμός μεταξύ των δύο πλευρών, η υπόθεση θα κατέληγε σε δίκη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου τον Μάιο και ήρθαν τώρα στη δημοσιότητα δείχνουν ότι οι Coldplay και ο Dave Holmes κατέληξαν σε συμφωνία για έναν διακανονισμό ύψους πολλών εκατομμυρίων λιρών.

Ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ποσό ξεπέρασε τις 10 εκατομμύριες λίρες, οι πλήρεις λεπτομέρειες της συμφωνίας παραμένουν άγνωστες και πρόκειται να διατηρηθούν εμπιστευτικές.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Γιάννης Κότσιρας και Μίλτος Πασχαλίδης για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης θα δώσουν...

Ο James Hetfield των Metallica πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία «The Thicket» του Peter Dinklage

Δείτε τα πρώτα πλάνα του James Hetfield από την...

Η αθέατη σύνδεση των Nirvana και του Quentin Tarantino

Οι Nirvana και ο Quentin Tarantino ήταν δύο επαναστάτες...

Γιατί η Hayley Williams των Paramore δεν αντέχει άλλο τον ανταγωνισμό των θαυμαστών της pop

Η Hayley Williams μιλά για πρόβλημα του κόσμου της...

Pearl Jam: Θαυμαστής ταξίδεψε 11.000 χλμ. και δωροδόκησε με κρασί τον Eddie Vedder για να παίξει στη σκηνή το «Yellow Ledbetter»

Οι Pearl Jam κάλεσαν στη σκηνή έναν θαυμαστή που ταξίδεψε 11.000 χιλιόμετρα για να παρακολουθήσει τη συναυλία τους -...

Top Stories

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...

Ο Jimin των BTS αναζητά την πηγή της έμπνευσής του στο νέο άλμπουμ «MUSE»

Ένας καθρέφτης της ψυχής του Jimin. Ο Jimin των BTS...

Οι Primal Scream επιστρέφουν με το νέο άλμπουμ «Come Ahead»

Το πρώτο άλμπουμ των Primal Scream μετά από οκτώ...