Coldplay: Μείωσαν κατά 59% τις εκπομπές CO2 στην περιοδεία τους

Οι Coldplay συνεχίζουν να πρωτοπορούν με την πράσινη περιοδεία τους «Music Of The Spheres».

Οι Coldplay έχουν μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 59% στην περιοδεία τους «Music Of The Spheres» δημιουργώντας νέα πρότυπα βιωσιμότητας.

Το βρετανικό συγκρότημα, το οποίο ανέκαθεν έδειχνε ευαισθησία για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των περιοδειών του, μοιράστηκε μία νέα ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα βιωσιμότητας που έχει επιτύχει μέχρι στιγμής στην περιοδεία του.

Η περιοδεία «Music Of The Spheres», η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 και έχει πουλήσει πάνω από 9 εκατομμύρια εισιτήρια μέχρι στιγμής, έχει ήδη παράγει 59% λιγότερες εκπομπές CO2e σε σύγκριση με την προηγούμενη περιοδεία των Coldplay σε στάδια το 2016 και το 2017.

Διαφήμιση

Το ποσοστό του 59% ξεπερνάει τον αρχικό στόχο που είχε θέσει το συγκρότημα, ο οποίος ήταν να μειωθούν οι εκπομπές κατά 50% σε σχέση με τις προηγούμενες περιοδείες.

Επιπλέον, αποκαλύφθηκε ότι οι Coldplay έχουν φυτέψει 7 εκατομμύρια δέντρα παγκοσμίως χάρη στην επιτυχία των συναυλιών τους, στο πλαίσιο της υπόσχεσης του συγκροτήματος να φυτεύει ένα δέντρο για κάθε άτομο που παρακολουθεί την περιοδεία του.

«Όταν ανακοινώσαμε για πρώτη φορά την περιοδεία “Music Of The Spheres” το 2021, δεσμευτήκαμε να μειώσουμε τις άμεσες εκπομπές άνθρακα (από την παραγωγή της παράστασης, τις μεταφορές, τα ταξίδια του συγκροτήματος και του συνεργείου) κατά τουλάχιστον 50%», έγραψαν οι Coldplay στην ενημέρωσή τους.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι οι άμεσες εκπομπές CO2e από τα δύο πρώτα χρόνια αυτής της περιοδείας είναι 59% λιγότερες από την προηγούμενη περιοδεία μας σε στάδια (2016-17), σε σύγκριση ανά συναυλία», πρόσθεσαν.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Coldplay παραλίγο να χάσουν την πρώτη εμφάνισή τους στο Glastonbury

Όπως σημείωσαν οι Coldplay, αυτά τα στοιχεία έχουν επιβεβαιωθεί από την Πρωτοβουλία Περιβαλλοντικών Λύσεων του MIT.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την απίστευτη οικογένεια περιοδειών μας και όλους τους λαμπρούς ανθρώπους που το έκαναν αυτό δυνατό», συνέχισαν.

«Πάνω από όλα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους ήρθαν σε μία συναυλία και βοήθησαν στη φόρτιση των μπαταριών των συναυλιών στα ποδήλατα παραγωγής ενέργειας και τα κινητικά πατώματα χορού», ανέφεραν.

«Επίσης, ευχαριστούμε όλους όσοι ήρθαν με τα πόδια, με ποδήλατο, με κοινή χρήση αυτοκινήτου ή με δημόσιες συγκοινωνίες, όλους όσοι ήρθαν με επαναγεμιζόμενα μπουκάλια νερού ή επέστρεψαν το LED βραχιόλι τους για ανακύκλωση και όλους όσοι αγόρασαν εισιτήριο, το οποίο σημαίνει ότι έχετε ήδη φυτέψει ένα από τα 7 εκατομμύρια δέντρα μέχρι στιγμής», πρόσθεσαν.

Οι Coldplay αναγνώρισαν ακόμα ότι τόσο ως συγκρότημα και ως κλάδος, υπάρχει ακόμα «μεγάλος δρόμος μπροστά μας μέχρι να φτάσουμε εκεί που πρέπει».

Διαφήμιση

«Αλλά είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθεια όλων μέχρι τώρα και χαιρετίζουμε όλους όσοι καταβάλλουν προσπάθειες για να προωθήσουν τα πράγματα προς τη σωστή κατεύθυνση», έγραψαν.

Οι επιδόσεις βιωσιμότητας σε αριθμούς

Σύμφωνα με την έκθεση του συγκροτήματος, ο μέσος όρος των επαναχρησιμοποιήσιμων βραχιολιών LED φυτικής προέλευσης που επιστρέφουν στις συναυλίες των Coldplay ανέρχεται σε 86%.

Επίσης, το 72% όλων των απορριμμάτων της περιοδείας «Music Of The Spheres» δεν κατέληξαν σε χωματερές και στάλθηκαν για επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και κομποστοποίηση, ενώ παράλληλα το συγκρότημα χρησιμοποίησε δύο συλλέκτες απορριμμάτων ποταμών Ocean Cleanup που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια.

Επιπλέον, 18 συναυλίες των Coldplay το 2023 έλαβαν ηλεκτρική ενέργεια εξ ολοκλήρου χρησιμοποιώντας το σύστημα μπαταριών περιοδείας, το οποίο κατασκευάστηκε από ανακυκλωμένες μπαταρίες αυτοκινήτων BMW i3.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Coldplay: Υποδέχθηκαν τον Michael J. Fox στη σκηνή του Glastonbury 2024

Σε μία άλλη αξιέπαινη οικολογική πρωτοβουλία, το συγκρότημα εξασφάλισε 23 συνεργασίες με πράσινους ταξιδιωτικούς παρόχους για να βοηθήσει τους θαυμαστές να ταξιδέψει στις συναυλίες με μεταφορικά μέσα με πολύ χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

Τέλος, στην περιοδεία των «Music Of The Spheres» υπήρχε μέσος όρος παραγωγής ενέργειας 17kWh ανά συναυλιών μέσω εγκαταστάσεων ηλιακών συστημάτων εντός των χώρων, κινητικών πατωμάτων και ποδηλάτων παραγωγής ενέργειας – αρκετή ενέργεια για να λειτουργήσει η C-σκηνής του συγκροτήματος κάθε βράδυ.

Μία πορεία προς ένα μέλλον βιοποικιλότητας

Τα στατιστικά στοιχεία επικυρώθηκαν επίσης από τον καθηγητή John E. Fernandez της Πρωτοβουλίας Περιβαλλοντικών Λύσεων του MIT, ο οποίος επαίνεσε τους Coldplay για το γεγονός ότι «θέτουν για άλλη μία φορά ένα νέο πρότυπο για ολόκληρη τη μουσική βιομηχανία».

«Για αρκετό καιρό τώρα, οι Coldplay πρωτοπορούν με το να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη και να αντιμετωπίζουν τις διάφορες αλληλένδετες περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα – την κλιματική αλλαγή, την απώλεια βιοποικιλότητας, τη ρύπανση του αέρα και του νερού, την περιβαλλοντική αδικία και πολλά άλλα», τόνισε.

«Με κάθε επόμενο έτος της περιοδείας τους, παρουσιάζουν ένα εξελισσόμενο όραμα και μία διευρυμένη δέσμευση να οδηγήσουν ολόκληρη τη μουσική βιομηχανία προς την αληθινή και ανθρώπινη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα του πλανήτη», συνέχισε.

«Από τη συλλογή πρωτοφανών ποσοτήτων δεδομένων έως τη λήψη συγκεκριμένων ενεργειών σήμερα με βάση αυστηρή ανάλυση, οι Coldplay χαράσσουν μία πορεία προς ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα, βιοποικιλότητας και ισότητας», ανέφερε.

Η παγκόσμια περιοδεία «Music Of The Spheres» των Coldplay συνεχίζεται με δύο sold out συναυλίες στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στις 8 και 9 Ιουνίου, ενώ στη συνέχεια το συγκρότημα θα εμφανιστεί ως headliner στο βρετανικό μουσικό φεστιβάλ Glastonbury, για πέμπτη φορά στην ιστορία του.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Γιατί η Hayley Williams των Paramore δεν αντέχει άλλο τον ανταγωνισμό των θαυμαστών της pop

Η Hayley Williams μιλά για πρόβλημα του κόσμου της...

Hans Zimmer: Η αξεπέραστη μουσική του βραβευμένου συνθέτη στο Ηρώδειο

Μία παράσταση με τη μουσική του Hans Zimmer από...

Katy Perry: Απογοητευτικό ντεμπούτο για το «Woman’s World»

Η δισκογραφική επάνοδος της Katy Perry βρέθηκε στο επίκεντρο...

Ο The Weeknd δίνει γεύση από δύο ακυκλοφόρητα τραγούδια

Ο The Weeknd ετοιμάζεται να ξεκινήσει ένα ταξίδι προς...

Η Celine Dion θα εμφανιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Η Celine Dion θα λάβει αμοιβή ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων για να εμφανιστεί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων,...

Top Stories

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...

Ο Jimin των BTS αναζητά την πηγή της έμπνευσής του στο νέο άλμπουμ «MUSE»

Ένας καθρέφτης της ψυχής του Jimin. Ο Jimin των BTS...

Οι Primal Scream επιστρέφουν με το νέο άλμπουμ «Come Ahead»

Το πρώτο άλμπουμ των Primal Scream μετά από οκτώ...