Demi Lovato και Cyndi Lauper συμμετέχουν σε εκστρατεία για την κλιματική δικαιοσύνη

Με στόχο την κλιματική δικαιοσύνη – Η μουσική στο πλευρό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Με την έναρξη της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή για το 2023 στο Ντουμπάι, μία ομάδα καλλιτεχνών όπως η Demi Lovato, η Cyndi Lauper, η Carole King και η Annie Lennox στηρίζουν μία εκστρατεία που συνδέει τη δράση για το κλίμα με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συμμαχίας για το Κλίμα «Right Here, Right Now», η Demi Lovato, η Cyndi Lauper, η Carole King και η Annie Lennox εξέδωσαν δηλώσεις με τις οποίες παροτρύνουν τους ηγέτες της συνόδου κορυφής για το κλίμα να υποστηρίξουν τους στόχους της κλιματικής δικαιοσύνης.

Η καμπάνια θα επωφεληθεί από το σύνολο των ακολούθων των καλλιτεχνών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια, με στόχο την οικοδόμηση υποστήριξης για τους στόχους κλιματικής δικαιοσύνης της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Διαφήμιση

Ο Rob Thomas των Matchbox Twenty θα προσθέσει τη φωνή του στην εκστρατεία τις επόμενες ημέρες.

Η Παγκόσμια Συμμαχία για το Κλίμα «Right Here, Right Now» προσεγγίζει την κλιματική αλλαγή υπό το πρίσμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνδυάζοντας τις εισηγήσεις ειδικών σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιστημόνων, ηγετών επιχειρήσεων, ΜΚΟ, ακαδημαϊκών, υποστηρικτών και ανθρώπων σε όλο τον κόσμο στον αγώνα για δράση για το κλίμα με βάση τα δικαιώματα, ώστε να διαφυλαχθεί το μέλλον της ανθρωπότητας και του πλανήτη.

Ο οργανισμός συνεργάζεται με την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, ένα από τα σημαντικότερα τμήματα του ΟΗΕ.

Οι Demi Lovato, η Cyndi Lauper, η Carole King και η Annie Lennox δημοσίευσαν δηλώσεις υποστήριξης της εκστρατείας μέσω Instagram.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Demi Lovato: Διασκευάζει το «Let Me Down Easy» από τη σειρά «Daisy Jones & The Six»

«Με τη συνεργασία και την υποστήριξη της δράσης για το κλίμα με βάση τα δικαιώματα για τους ανθρώπους και τον πλανήτη, μπορούμε να επιτύχουμε ένα καλύτερο, πιο βιώσιμο μέλλον για όλους», ανέφερε η Demi Lovato.

«Η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα», έγραψε η Annie Lennox.

«Οι επιπτώσεις βλάπτουν ήδη την υγεία μέσω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, των ασθενειών, των ακραίων καιρικών φαινομένων, του αναγκαστικού εκτοπισμού, της επισιτιστικής ανασφάλειας και των πιέσεων στην ψυχική υγεία. Κάθε χρόνο περιβαλλοντικοί παράγοντες αφαιρούν τη ζωή από 13 εκατομμύρια ανθρώπους», συνέχισε.

Η Annie Lennox σημείωσε επίσης ότι η ενώ η κλιματική αλλαγή είναι μία τεράστια πρόκληση, υπάρχουν πολλές λύσεις: «Οι λύσεις αυτές μπορούν να αποφέρουν οικονομικά οφέλη, ενώ παράλληλα βελτιώνουν τη ζωή μας και προστατεύουν το περιβάλλον», υποστήριξε.

Η Cyndi Lauper πρόσθεσε: «Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής γίνονται πλέον αισθητές σε όλες τις χώρες, ωστόσο δεν επηρεάζονται όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο. Η κλιματική αλλαγή πλήττει περισσότερο τις φτωχότερες και πιο ευάλωτες γυναίκες, τα παιδιά και τους περιθωριοποιημένους ανθρώπους του κόσμου».

Διαφήμιση

Η Carole King ανέφερε: «Συνεργαζόμενοι και υποστηρίζοντας μία χωρίς αποκλεισμούς, βασισμένη στα δικαιώματα δράση για το κλίμα για τους ανθρώπους και τον πλανήτη, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ένα καλύτερο, πιο βιώσιμο μέλλον για όλους».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, η Παγκόσμια Συμμαχία για το Κλίμα Right Here, Right Now και η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσουν συνέντευξη τύπου κατά τη διάρκεια της COP28 στο Ντουμπάι στις 8 Δεκεμβρίου.

Στη συνέντευξη τύπου θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Ακαδημίας Ηχογράφησης Panos A. Panay και η Chantel Sausedo, αντιπρόεδρος σχέσεων με τους καλλιτέχνες της Ακαδημίας Ηχογράφησης, οι οποίοι θα συζητήσουν τους στόχους του οργανισμού για τη χρήση της μουσικής για την προώθηση της κλιματικής δικαιοσύνης και της δράσης για το κλίμα με βάση τα δικαιώματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Slash: Γιατί συνεργάστηκε με την Demi Lovato στο νέο άλμπουμ του

Η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής για το Κλίμα «Right Here, Right Now» θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης από τις 11 έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2024 και θα ολοκληρωθεί με την Παγκόσμια Συναυλία για το Κλίμα «Right Here, Right Now».

Οι καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στη συναυλία θα ανακοινωθούν αργότερα.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Η Marseaux βάζει φωτιά στο καλοκαίρι με το «Dame Fuego»

Η Marseaux ανεβάζει τη θερμοκρασία με το «Dame Fuego». Η...

Ariana Grande: Σταματά την προώθηση του «Eternal Sunshine» – Επικεντρώνεται στο «Wicked»

Η Ariana Grande θέλει να επικεντρώσει όλες τις δυνάμεις...

Στην εντατική ο Jonny Greenwood των Radiohead – Οι The Smile ακυρώνουν την περιοδεία τους

Ο Jonny Greenwood προσβλήθηκε από μία «σοβαρή λοίμωξη». Οι The...

Lady Gaga: Φινάλε με δάκρυα για τις παραστάσεις «Jazz & Piano» στο Λας Βέγκας

Η Lady Gaga δήλωσε ότι θα επιστρέψει στο Λας Βέγκας με μία νέα παράσταση. Με δάκρυα στα μάτια ολοκλήρωσε η...

Top Stories