Ed Sheeran: Σε φυλάκιση καταδικάστηκε η επικεφαλής κυκλώματος παράνομης μεταπώλησης εισιτηρίων της περιοδείας του

Το κύκλωμα παράνομης μεταπώλησης εισιτηρίων είχε βάλει στο στόχαστρο την περιοδεία του Ed Sheeran.

Σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε μία γυναίκα από την Αγγλία που διηύθυνε κύκλωμα παράνομης μεταπώλησης εισιτηρίων αξίας πολλών εκατομμυρίων λιρών, αγοράζοντας και μεταπωλώντας εισιτήρια σε «βιομηχανική κλίμακα».

Η Maria Chenery-Woods διηύθυνε την εταιρεία TQ Tickets Limited, η οποία χρησιμοποίησε πάνω από 100 ψεύτικες ταυτότητες για να αγοράσει εισιτήρια συναυλίες για καλλιτέχνες όπως ο Ed Sheeran και η Lady Gaga και να τα μεταπωλήσει σε εξωφρενικές τιμές σε δευτερογενείς πλατφόρμες εισιτηρίων όπως η Viagogo.

Η TQ Tickets πούλησε εισιτήρια αξίας 6,5 εκατομμυρίων λιρών για συναυλίες μεταξύ του 2015 και του 2017.

Διαφήμιση

Στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται τα εισιτήρια αξίας εκατοντάδων χιλιάδων λιρών που δεν κατάφεραν να πουληθούν και βρέθηκαν από τους ελεγκτές εμπορίου κατά την έφοδο στα γραφεία της εταιρείας στο Ντίκλεμπουργκ του Νορφολκ.

Ο δικαστής Simon Batiste δήλωσε ότι η Maria Chenery-Woods ενήργησε «από απληστία» και στόχος της ήταν να «αρμέξει ή να ξεζουμίσει τους πελάτες όσο το δυνατόν περισσότερο».

Όπως εξήγησε δικαστής, η TQ Tickets χρησιμοποίησε ένα αρχείο με πάνω από 100 ψεύτικες ταυτότητες για να αγοράσει εισιτήρια από πρωτογενείς πλατφόρμες πώλησης εισιτηρίων όπως η Ticketmaster.

Ορισμένες από αυτές τις ταυτότητες ανήκαν σε ένα παιδί 10 ετών, σε έναν νεκρό συγγενή και άλλες ήταν εντελώς πλαστές.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τις καταθέσεις που ακούστηκαν στο δικαστήριο, ένας υπάλληλος της εταιρείας ανέφερε σε ένα υπηρεσιακό μήνυμα ότι είχε ταυτόχρονα ανοιχτά 38 προγράμματα περιήγησης καθώς προσπαθούσε να αποκτήσει εισιτήρια για την περιοδεία του Ed Sheeran το 2018, όταν τα εισιτήρια βγήκαν προς πώληση τον Ιούλιο του 2017.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ed Sheeran: Ηχογράφησε στα σπίτια θαυμαστών μία live έκδοση του νέου άλμπουμ του «Autumn Variations»

Ο δικαστής Simon Batiste πρόσθεσε ότι η εταιρεία «δημιούργησε ένα εγκληματικό δίκτυο» καθώς «διέφθειρε» φοιτητές και άλλους νέους για να αγοράζουν εισιτήρια για λογαριασμό της.

«Μερικές δευτερογενείς πλατφόρμες εισιτηρίων και, ίσως, ακόμη και ορισμένες πρωτογενείς πλατφόρμες, συνεργάστηκαν σε αυτά που κάνατε. Αλλά αυτό δεν αποτελεί ελαφρυντικό», πρόσθεσε.

Ο υπάλληλος της Mariah Chenery-Woods, Paul Douglas, καταδικάστηκε επίσης σε φυλάκιση δύο ετών και πέντε μηνών.

Στον σύζυγό της, Mark Woods, και την αδερφή της, Lynda Chenery – η οποία είναι και πρώην σύζυγος του Douglas – επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης με αναστολή για τους ρόλους τους στην απάτη της εταιρείας.

Διαφήμιση

Ο μάνατζερ του Ed Sheeran, Stuart Camp, και ο διοργανωτής συναυλιών, Stuart Galbraith, κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της δίκης και μίλησαν για τα «εκτεταμένα μέτρα» που έλαβαν για να αποτρέψουν τους μεταπωλητές από το να επανατοποθετούν τα εισιτήρια στην αγορά σε διογκωμένες τιμές.

Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο Stuart Galbraith δήλωσε: «Η σημερινή απόφαση είναι μία ευχάριστη είδηση για τους θαυμαστές της ζωντανής μουσικής, οι οποίοι συχνά εξαπατώνται και πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης από τους άπληστους μεταπωλητές εισιτηρίων».

Εν τω μεταξύ, ο Λόρδος Michael Bichard, πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προτύπων Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (National Trading Standards), δήλωσε ότι η καταδίκη ήταν «ένας ακόμη σημαντικός σταθμός στο έργο μας για την καταπολέμηση των διαδικτυακών μεταπωλητών εισιτηρίων».

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Eminem: Ξεπέρασε τα 100 τραγούδια στο Billboard Hot 100

Το νέο άλμπουμ «The Death of Slim Shady (Coup...

Janet Jackson: «Δεν θυμάμαι να με ρώτησαν αν ήθελα να ξεκινήσω καριέρα από παιδί»

Η Janet Jackson εξήγησε πώς ασχολήθηκε με τη μουσική. Η...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Ozzy Osbourne και Geezer Butler αποκαλύπτουν τη νέα εμφάνιση της Aston Villa

Ο Ozzy Osbourne και ο Geezer Butler στην υπηρεσία της Aston Villa. Ο Ozzy Osbourne και ο Geezer Butler επανενώθηκαν...

Top Stories