Ο Εισβολέας ξεγυμνώνει την κοινωνία μας στο άλμπουμ «Η Βιομηχανία Των Ηλιθίων»

Ο Εισβολέας επιστρέφει δυναμικά και καυστικά με μία ωμή καταγραφή της εποχής μας.

Ο Εισβολέας παρουσιάζει το νέο άλμπουμ του με τίτλο «Η Βιομηχανία Των Ηλιθίων».

Το νέο άλμπουμ του Εισβολέα αποτελεί μια πρωτοποριακή καλλιτεχνική πρόταση: τραγούδια και αφηγήσεις εξιστορούν στο σήμερα τα ανεξίτηλα σημάδια που μας άφησε μια ολόκληρη εποχή.

Πρόκειται για ένα κοινωνικοπολιτικό trolling, που αποτυπώνει την κοινωνία και τις παθογένειές της: η σύγχρονη εργασία, οι κοινωνικές τάξεις, τα άκρα και οι φασίζουσες συμπεριφορές, η εκκλησία, τα σκάνδαλα.

Διαφήμιση

Αυτά που ζήσαμε από τη μεταπολίτευση και μετά, με όλα τα κοινωνικά στερεότυπα, τα ίχνη σε λαιμούς από κολάρα γονικών υποδείξεων, τον εγωκεντρισμό που χτίζουν τα μίντια, τις πλαστικές μας ανάγκες και με όλους εμάς εθισμένους στη νοοτροπία του ωχαδερφισμού.

Ιδωμένα όλα αυτά μέσα από τη σάτιρα και την ειρωνεία.

Τα πρωτότυπα τραγούδια του δίσκου συνδυάζουν την Ανατολή με τη Δύση, παντρεύουν τη λαϊκή μουσική με το ραπ, την παραδοσιακή με την ηλεκτρονική μουσική, τα beats με κρουστά και 808s, τα σαξόφωνα με κλαρίνα και τσαμπούνες.

Εκτός από τους στίχους και τη μουσική, ο Εισβολέας υπογράφει και τα κείμενα των αφηγήσεων, τα οποία ακούμε μέσα από φωνές γνωστών και αγαπημένων ηθοποιών.

Διαφήμιση

Αφηγήτρια είναι η Βαλέρια Κουρούπη, ενώ συμμετέχουν επίσης ο Σταύρος Σβήγκος (Μπάμπης) και ο Λαέρτης Μαλκότσης (Παντελής).

«Ήταν σχεδόν πέντε χρόνια, απολαυστικά με πολύ δουλειά και κόπο, με πάρα πολύ πείσμα και αμφιβολίες, αμέτρητα ξενύχτια, αποκομμένος από τον κόσμο, η αφοσίωση θέλει θυσία και πιστέψτε με… με πολύ μοναξιά, έμαθα πολλά, γιατί η γνώση θέλει να ματώσεις, σε θέλει μόνο δικό της!», αναφέρει ο Εισβολέας.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συμμετείχαν μουσικά, σε όσους με βοήθησαν να κυκλοφορήσει αυτή η δουλειά, με το βίντεο, τα γραφιστικά… όλους έναν – έναν!», προσθέτει.

Την παραγωγή και τη μίξη του άλμπουμ «Η Βιομηχανία Των Ηλιθίων» επιμελήθηκε ο ίδιος ο Εισβολέας (Ηλίας Παπανικολός).

Με το «Η Βιομηχανία Των Ηλιθίων», ο Εισβολέας δεν προσφέρει απλά ένα μουσικό άλμπουμ, αλλά ένα κάτοπτρο της κοινωνίας μας, μια ωμή και ειλικρινή αποτύπωση της εποχής μας.

Διαφήμιση

Μέσα από τη μουσική του και τις καυστικές αφηγήσεις, ο Εισβολέας μας προκαλεί να αναρωτηθούμε, να αμφισβητήσουμε και τελικά να δράσουμε. Γιατί η τέχνη, στην πιο αγνή της μορφή, δεν είναι απλά ψυχαγωγία, αλλά ένα κάλεσμα για αφύπνιση.

Και μέσα από τη «Βιομηχανία Των Ηλιθίων», ο Εισβολέας μας καλεί να γίνουμε μέρος της αλλαγής, να σπάσουμε τα δεσμά της αδράνειας και να οικοδομήσουμε ένα μέλλον πιο φωτεινό, πιο δίκαιο και πιο ανθρώπινο.

Εισβολέας - Εμείς παλιά (ft. Ιουλία Καραπατάκη)

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Οι NCT 127 επαναπροσδιορίζουν την K-pop με το νέο άλμπουμ «Walk»

Οι NCT 127 γράφουν τους δικούς τους κανόνες γεφυρώνοντας...

Cardi B: «Εγωιστής» ο Joe Biden που κατεβαίνει ξανά στις προεδρικές εκλογές

Η Cardi B πιστεύει ότι το χρίσμα των Δημοκρατικών...

Charli XCX: «Δεν φαντάζομαι τον εαυτό μου να ασχολείται με τη μουσική για πάντα»

Η Charli XCX θέλει να εξερευνήσει και άλλα μονοπάτια...

Queen: Ο Brian May θυμάται τις τελευταίες ημέρες του Freddie Mercury

«Δεν τον είδα ποτέ να κλαίει», τονίζει ο κιθαρίστας...

Η Katy Perry σπάει τα στερεότυπα με το εκρηκτικό «Woman’s World»

Η Katy Perry επέστρεψε με μία ωδή στις γυναίκες και τη δύναμή τους. Η Katy Perry κυκλοφορεί το νέο τραγούδι...

Top Stories