Ο G-Dragon διορίστηκε καθηγητής σε τεχνολογικό πανεπιστήμιο της Νότιας Κορέας

Ο G-Dragon θα παραδίδει διαλέξεις και θα διατελέσει παγκόσμιος πρεσβευτής του εθνικού ερευνητικού πανεπιστημίου KAIST.

Ο G-Dragon των Big Bang διορίστηκε επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο Κορεατικό Ινστιτούτο Προηγμένης Επιστήμης και Τεχνολογίας (KAIST).

Τον διορισμό του αστέρα της K-pop, του πραγματικό όνομα του οποίου είναι Kwon Ji-yong, αποκάλυψε την Τετάρτη 5 Ιουνίου με δημοσίευμά της η The Korea Herald.

Σύμφωνα με το εκπαιδευτικό ίδρυμα, η ένταξη του G-Dragon στο προσωπικό του KAIST στοχεύει στην «επέκταση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας του κορεατικού πολιτισμού, ενσωματώνοντας την τελευταία επιστήμη και τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί στο KAIST στο K-content».

Διαφήμιση

Εκπρόσωπος του KAIST δήλωσε στο The Korea Herald, αναφερόμενος στον G-Dragon ως Καθηγητή Kwon, ότι το πανεπιστήμιο σχεδιάζει να συνεργαστούν «στην έρευνα τεχνολογίας ψηφιακού διδύμου για καλλιτέχνες του Hallyu, την έρευνα για τη σύγκλιση της K-κουλτούρας και τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη, τα ρομπότ και το metaverse, και την ανάπτυξη avatar καλλιτεχνών χρησιμοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογίες».

Στις τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν συγκαταλέγονται η ογκομετρία, η καταγραφή κίνησης και η απτική τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας, σύμφωνα με το KAIST.

Η έρευνα θα διεξαχθεί στο Κέντρο Έρευνας Enter-tech (Ψυχαγωγίας και Τεχνολογίας) KAIST-Galaxy Corporation, το οποίο δεν έχει εγκαινιαστεί ακόμη και πρόκειται να αποτελέσει νέο παράρτημα του τμήματος.

Επιπλέον, ο G-Dragon θα διατελέσει παγκόσμιος πρεσβευτής του πανεπιστημίου, με στόχο την προώθηση του έργου του στο εξωτερικό.

Διαφήμιση

Ο επικεφαλής των Big Bang θα πραγματοποιήσει επίσης διαλέξεις για την ηγεσία που θα είναι ανοιχτές τόσο σε προπτυχιακούς όσο και μεταπτυχιακούς φοιτητές του πανεπιστημίου τα επόμενα δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων θα μοιραστεί προσωπικές ιστορίες από τις εμπειρίες του ως «παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  G-Dragon: Όσα είπε στην πρώτη συνέντευξη μετά τη σύλληψη για ναρκωτικά

Το KAIST πρόσθεσε ότι η «καλλιτεχνική εμπειρία τους θα βοηθήσει τους φοιτητές να αναπτύξουν τα δημιουργικά και διεπιστημονικά ταλέντα τους».

«Είμαι τιμή μου να είμαι επισκέπτης καθηγητής στο KAIST, μία σχολή που παράγει παράγει πολλές επιστημονικές ιδιοφυΐες», δήλωσε ο G-Dragon για τη νέα συνεργασία του με το πανεπιστήμιο, σύμφωνα με The Korea Herald.

«Ανυπομονώ για τη μεγάλη συνεργία μεταξύ των κορυφαίων ειδικών σε επιστήμη και τεχνολογία και την εμπειρία μου στον χώρο της ψυχαγωγίας», τόνισε.

Το KAIST είναι ένα εθνικό ερευνητικό πανεπιστήμιο που βρίσκεται στο Daejeon της Νότιας Κορέας.

Διαφήμιση

Ιδρύθηκε από τη νοτιοκορεατική κυβέρνηση το 1971 ως το πρώτο δημόσιο, ερευνητικό ίδρυμα επιστήμης και μηχανικής της χώρας. Το πανεπιστήμιο φιλοξενεί πάνω από 10.000 φοιτητές πλήρους φοίτησης και 1.300 ερευνητές καθηγητές.

Εκτός από τη συνεργασία του με το KAIST, ο G-Dragon θα επιστρέψει επίσης με νέα μουσική κάποια στιγμή αργότερα φέτος, όπως επιβεβαίωσε η δισκογραφική εταιρεία του Galaxy Corporation τον Απρίλιο.

Ο ράπερ των Big Bang αναμένεται να κυκλοφορήσει νέα μουσική στο δεύτερο μισό του έτους, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει «παγκόσμιες δραστηριότητες» για την προώθηση των κυκλοφοριών του.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Janet Jackson: «Δεν θυμάμαι να με ρώτησα αν ήθελα να ξεκινήσω καριέρα από παιδί»

Η Janet Jackson εξήγησε πώς ασχολήθηκε με τη μουσική. Η...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Charli XCX και The Last Dinner Party υποψήφιες για το Mercury Prize

Το «Brat» της Charli XCX συγκαταλέγεται στα δώδεκα «Άλπμουμ...

John Lydon: Η στιγμή που τον έκανε να μισήσει τον David Bowie για πάντα

Πώς ο John Lydon απέκτησε «απόλυτη αποστροφή» για τον...

Taylor Swift: Συνελήφθη εμμονικός θαυμαστής της στη Γερμανία – Απείλησε τον Travis Kelce

Ο 36χρονος άνδρας παρέμεινε υπό κράτηση μέχρι να ολοκληρώσει η Taylor Swift τις συναυλίες της στο Γκελζενκίρχεν της Γερμανίας. Ένας...

Top Stories