Grammy: Η Ακαδημία Ηχογράφησης προσκάλεσε 3.900 νέα μέλη

Η Ακαδημία Ηχογράφησης συνεχίζει την ανανέωση και διαφοροποίηση των μελών της.

Η Ακαδημία Ηχογράφησης, διοργανώτρια των Βραβείων Grammy, συνεχίζει τις μακροχρόνιες προσπάθειες της για την ανανέωση και διαφοροποίηση των μελών της, προσκαλώντας φέτος περισσότερους από 3.900 καταξιωμένους επαγγελματίες της μουσικής από διάφορα υπόβαθρα, είδη και κλάδους να γίνουν μέλη της.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το 45% των προσκεκλημένων του 2024 είναι γυναίκες, το 57% άτομα χρώματος και το 47% κάτω των 40 ετών.

Με τις φετινές προσκλήσεις, η Ακαδημία Ηχογράφησης βρίσκεται σε καλό δρόμο να επιτύχει το στόχο της για την προσθήκη 2.500 γυναικών με δικαίωμα ψήφου έως το 2025, δηλαδή έναν χρόνο νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

Διαφήμιση

Όσοι έλαβαν τις προσκλήσεις έχουν προθεσμία να τις αποδεχθούν επίσημα μέχρι τις 31 Ιουλίου, ώστε να γίνουν μέλη της Ακαδημίας Ηχογράφησης και να συμμετάσχουν στη διαδικασία υποβολής προτάσεων (Online Entry Process – OEP) για τα Βραβεία Grammy του 2025.

Μέσω της ΟΕΡ, τα μέλη της Ακαδημίας Ηχογράφησης μπορούν να υποβάλουν ηχογραφήσεις, μουσικά βίντεο και άλλο επιλέξιμο περιεχόμενο στη διαδικασία ανάδειξης των υποψηφιοτήτων των Βραβείων Grammy.

Όσοι προσκλήθηκαν να γίνουν μέλη της Ακαδημίας Ηχογράφησης με δικαίωμα ψήφου και αποδεχθούν την πρόσκληση, έχουν δικαίωμα ψήφου σε όλες τις φάσεις ψηφοφορίας στα Βραβεία Grammy.

Ο πρώτος γύρος της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των υποψηφιοτήτων για τα Grammy του 2025 ξεκινάει στις 4 Οκτωβρίου και να κλείνει στις 15 Οκτωβρίου.

Διαφήμιση

«Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσουμε τη σεζόν των Grammy από το να καλωσορίσουμε χιλιάδες ταλαντούχους και διαφορετικούς δημιουργούς και επαγγελματίες μουσικής στην οικογένεια της Ακαδημίας Ηχογράφησης», δήλωσε ο Harvey Mason jr., Διευθύνων Σύμβουλος της Ακαδημίας Ηχογράφησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Jon Bon Jovi τιμήθηκε από τον Bruce Springsteen και τον Paul McCartney

«Τα μέλη μας είναι η καρδιά της Ακαδημίας, καθώς προωθούν την αποστολή μας να έχουμε διαρκή, θετικό αντίκτυπο στη μουσική κοινότητα και να διαμορφώνουμε την ιστορία της μουσικής», τόνισε.

«Ελπίζουμε ότι και οι 3.900+ προσκεκλημένοι θα έρθουν μαζί μας για να να υπηρετούμε, να τιμούμε και να υποστηρίζουμε τις φωνές των δημιουργών μουσικής όλο τον χρόνο», πρόσθεσε.

Ανάμεσα στους φετινός προσκεκλημένους είναι οι Tanner Adell, Ashnikko, Grupo Frontera και Teddy Swims, οι οποίοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους γι’ αυτό το σημαντικό ορόσημο στην καριέρα τους

«Αισθάνομαι πραγματικά τιμή που προσκλήθηκα στην Ακαδημία Ηχογράφησης. Είναι τιμή να είμαι μέρος ενός χώρου στον οποίο ανήκαν τόσοι πολλοί από τους ήρωές μου», δήλωσε ο Teddy Swims.

Διαφήμιση

Η διαδικασία πρόσκλησης μελών της Ακαδημίας Ηχογράφησης βασίζεται στην κοινότητα και αξιολογείται από ομότιμους κάθε χρόνο, εστιάζοντας σε δύο τύπους μελών: Μέλη με Δικαίωμα Ψήφου για τους δημιουργούς μουσικής και Επαγγελματικά Μέλη για τους επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας.

Ο τρίτος τύπος μελών είναι ο «Grammy U» και ακολουθεί μία ξεχωριστή διαδικασία αίτησης.

Κάθε χρόνο, οι ενδιαφερόμενοι μουσικοί και επαγγελματίες της μουσικής πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για να γίνουν μέλη Ακαδημίας Ηχογράφησης έως την 1η Μαρτίου.

Οι αιτήσεις τους εξετάζονται την άνοιξη από μία επιτροπή αξιολόγησης που αποτελείται από υπάρχοντα μέλη της Ακαδημίας Ηχογράφησης ενεργά στη μουσική βιομηχανία.

Εάν εγκριθούν οι αιτήσεις τους, οι υποψήφιοι προσκαλούνται να γίνουν μέλη της Ακαδημίας Ηχογράφησης.

Μια ολοκληρωμένη έκθεση σχετικά με τα νέα μέλη του 2024 της Ακαδημίας, μαζί με μία λεπτομερή ανάλυση των γενικών δημογραφικών στοιχείων και των κλάδων των μελών, θα δημοσιευτεί αργότερα φέτος, μετά τη λήξη της προθεσμίας εγγραφής στην Ακαδημία Ηχογράφησης για τους προσκεκλημένους του 2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Paramore σημείωσαν μία ιστορική νίκη στα Grammy 2024

Δείτε τα νέα μέλη του 2023 και τη συνολική ενημέρωση της προηγουμένης χρονιάς εδώ.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Taylor Swift: Το «The Tortured Poets Department» ξεπερνά σε πωλήσεις ολόκληρο το Top 10 του 2024

Το «The Tortured Poets Department» της Taylor Swift είναι...

Οι SEVENTEEN φέρνουν στους κινηματογράφους την περιοδεία «Follow Again»

Και τα 13 μέλη των SEVENTEEN σε μία συναρπαστική...

Marina: Πώς νιώθει που η Billie Eilish δηλώνει θαυμάστριά της

«Είναι κολακευτικό», είπε η Marina. Η Marina αποκάλυψε πώς νιώθει...

Neck Deep και Bury Tomorrow για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Οι Neck Deep και οι Bury Tomorrow θα πλαισιώνουν...

Nirvana και Marc Jacobs κατέληξαν σε διακανονισμό της αγωγής για το λογότυπο του συγκροτήματος

Η πολυετής δικαστική διαμάχη δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με την πατρότητα του διάσημου συμβόλου των Nirvana. Μετά από αρκετά χρόνια και...

Top Stories