Green Day: Γιατί σταμάτησαν να γράφουν πολιτικά τραγούδια

«Χρειάζεται πολλή καρδιά για να το κάνεις πολιτικά τραγούδια», δήλωσε ο Billie Joe Armstrong.

Οι Green Day εξήγησαν γιατί σταμάτησαν για λίγο να γράφουν πολιτικά τραγούδια και τόνισε ότι επιστρέφουν στις ρίζες τους με το επερχόμενο νέο άλμπουμ τους «Saviors».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 102.1 The Edge, τα μέλη των Green Day υποστήριξαν ότι το νέο άλμπουμ τους «Saviors», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024, «γεφυρώνει το χάσμα» μεταξύ των εμβληματικών δίσκων τους «Dookie» και του «American Idiot».

Ο Billie Joe Armstrong μίλησε συγκεκριμένα για την επιστροφή των Green Day στις πολιτικές ρίζες τους, από τις οποίες απομακρύνθηκαν τα τελευταία χρόνια, με το νέο τραγούδι τους «The American Dream Is Killing Me».

Διαφήμιση

Ο τραγουδιστής των Green Day θυμήθηκε ότι το συγκεκριμένο τραγούδι γράφτηκε αρχικά κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων για το προηγούμενο άλμπουμ τους, «Father Of All…» (2020), αλλά μπήκε στο συρτάρι μέχρι να νιώσουν έτοιμοι να πάρουν ξανά πολιτική στάση.

«Το “The American Dream Is Killing Me” γράφτηκε αρχικά πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια, οπότε τεχνικά είναι το πρώτο τραγούδι του δίσκου», είπε ο Billie Joe Armstrong.

«Για το “Father Of All…” δεν θέλαμε να πολιτικοποιηθούμε γιατί ήταν τόσο προφανές. Ήταν τόσο εύκολο, επειδή είχαμε απλά απαίσιες πολιτικές και απαίσιο διχασμό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά αυτή τη φορά, το βγάλαμε προς τα έξω και αισθανθήκαμε ότι ήταν η τέλεια στιγμή γι’ αυτό», συνέχισε.

Ο Billie Joe Armstrong τόνισε στη συνέχεια ότι είναι σημαντικό για εκείνον τα πολιτικά τραγούδια να είναι αληθινά.

Διαφήμιση

«Απομακρυνθήκαμε από την πολιτική για λίγο επειδή δεν θέλαμε να είμαστε σαν άλλος ένας ειδήμων στο CNN, που δείχνει με το δάχτυλο. Αλλά τα πολιτικά τραγούδια… Χρειάζεται πολλή καρδιά για να το κάνεις αυτό», σημείωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Billie Joe Armstrong: «Είναι πολύ φοβερό που κάποιος με αποκαλεί bisexual είδωλο»

«Νομίζω ότι αν συνεχίσεις να το κάνεις για χάρη του να το κάνεις, μόνο και μόνο επειδή είσαι θυμωμένος, τότε αφαιρείς την καρδιά από αυτό. Τότε απλά γίνεται μέρος αυτού για το οποίο όλοι παραπονιούνται», υποστήριξε.

«Χρειάζονται αυτές οι ιδιαίτερες, εμπνευσμένες στιγμές για να έχεις πραγματικά μία στιγμή όπως το “The American Dream Is Killing Me”», πρόσθεσε.

Το «The American Dream Is Killing Me» είναι το πρώτο που single από το «Saviors», ενώ αμέσως μετά ακολούθησε το «Look Ma, No Brains!». Το νέο άλμπουμ «Saviors» των Green Day αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 19 Ιανουαρίου 2024.

Ο Green Day είχαν μιλήσει την προσωρινή τους αποστασιοποίηση από τα πολιτικά τραγούδια σε συνέντευξή τους στο NME το 2020.

Διαφήμιση

Συζητώντας για το «Father Of All…», ο Billie Joe Armstrong δήλωσε ότι τα τραγούδια του συγκεκριμένου άλμπουμ γεννήθηκαν μέσα από τον πειραματισμό και την προσπάθεια να επεκτείνουν τον ήχο των Green Day σε νέα εδάφη.

«Ξεκινήσαμε τον δίσκο γράφοντας άγρια garage μουσική. Πήραμε όλες αυτές τις επιρροές και απλά τις περάσαμε μέσα από τους Green Day. Δεν είχαμε πάει ποτέ πριν εκεί, και ακούγεται πολύ φοβερό», είπε.

«Ήταν απλά πολύ προφανές (να κάνουμε πολιτικά τραγούδια). Ζούμε σε πραγματικά επικίνδυνους καιρούς αυτή τη στιγμή. Τα πάντα μοιάζουν κάπως απρόβλεπτα. Η Αμερική είναι πραγματικά κατεστραμμένη και είναι δύσκολο να αντλήσω έμπνευση από αυτήν γιατί απλά μου προκαλεί κατάθλιψη», συνέχισε.

«Σε πολλά από αυτά τα τραγούδια υπάρχουν συγκεκριμένες ατάκες που θα σκεφτώ και είναι σχεδόν προάγγελος των πραγμάτων που θα έρθουν. Τραγούδια όπως το “American Idiot” και το “Minority” έχουν μείνει επίκαιρα μέχρι σήμερα χωρίς να το έχω προσπαθήσει πραγματικά», ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Green Day κυκλοφορούν το νέο άλμπουμ «Saviors» (Review)

Οι Green Day θα ξεκινήσουν μία τεράστια παγκόσμια περιοδεία τον επόμενο χρόνο για την προώθηση του νέου άλμπουμ τους «Saviors», ενώ παράλληλα θα γιορτάσουν τα 30 χρόνια του «Dookie» και τα 20 χρόνια του «American Idiot».

Did Green Day make American Idiot Part 2?

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Η Marseaux βάζει φωτιά στο καλοκαίρι με το «Dame Fuego»

Η Marseaux ανεβάζει τη θερμοκρασία με το «Dame Fuego». Η...

Ariana Grande: Σταματά την προώθηση του «Eternal Sunshine» – Επικεντρώνεται στο «Wicked»

Η Ariana Grande θέλει να επικεντρώσει όλες τις δυνάμεις...

Στην εντατική ο Jonny Greenwood των Radiohead – Οι The Smile ακυρώνουν την περιοδεία τους

Ο Jonny Greenwood προσβλήθηκε από μία «σοβαρή λοίμωξη». Οι The...

Οι Deep Purple επέστρεψαν στο μέρος που γεννήθηκε το «Smoke On The Water»

Οι Deep Purple επέστρεψαν στον τόπο του εγκλήματος. Όλοι γνωρίζουμε το riff. Το «Smoke On The Water» των Deep Purple...

Top Stories