Η Grimes απαντά στην κριτική ότι είναι «ναζί»: «Είμαι υπερήφανη για τη λευκή κουλτούρα»

Η Grimes δήλωσε ότι υποστηρίζει την ενότητα όλων των ανθρώπων.

Σε μία πρόσφατη διαδικτυακή αντιπαράθεση, η Grimes απάντησε στους επικριτές που την αποκάλεσαν «ναζί» εκφράζοντας την υπερηφάνεια της για τη λευκή κουλτούρα.

Παρά τις αντιδράσεις, παρέμεινε ακλόνητη στις πεποιθήσεις της, τονίζοντας την ανάγκη για εκτίμηση και κατανόηση μεταξύ των πολιτισμών.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η Grimes εμφανίστηκε στο X, την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που παλαιότερα ήταν γνωστή ως Twitter, για να απαντήσει άμεσα στις κατηγορίες.

Διαφήμιση

«Με αποκαλούν ναζί επειδή είμαι με χαρά υπερήφανη για τη λευκή κουλτούρα», ανέφερε.

Ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί και επεσήμανε τα επιτεύγματα ιστορικών προσωπικοτήτων με διαφορετικό υπόβαθρο, όπως ο Κύρος ο Μέγας και η Murasaki Shikibu.

«Αλλά κάθε μέρα σκέφτομαι με αγάπη τον καφέ βασιλιά Κύρο τον Μέγα που δημιούργησε την πρώτη αυτοκρατορία και το ιαπωνικό είδωλο Murasaki Shikibu που έγραψε το πρώτο μυθιστόρημα», έγραψε.

«Τι θα γινόταν αν οι άνθρωποι απλά αγαπούσαν ο ένας τον άλλον; Η ιστορία μας διδάσκει ότι όλοι ήμασταν και θα είμαστε πάντα – σπουδαίοι», συνέχισε.

Διαφήμιση

«Υποστηρίζω την υπεροχή των ανθρώπων»

Εν μέσω του κύματος αντιδράσεων, η Grimes κατηγορήθηκε ότι υποστηρίζει την υπεροχή της λευκής φυλής.

Η Καναδή τραγουδίστρια, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Claire Boucher, αντέδρασε δηλώνοντας ότι υποστηρίζει την «υπεροχή των ανθρώπων», τονίζοντας την εξαιρετική συνεισφορά των ανθρώπων ανεξάρτητα από το υπόβαθρό τους.

«Υποστηρίζω την υπεροχή των ανθρώπων – οι άνθρωποι είναι καταπληκτικοί», σχολίασε.

«Είναι τρελό για μένα ότι οι άνθρωποι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη διαγραφή των επιτευγμάτων των δικών τους ανθρώπων για χάρη της σύγχρονης διαίρεσης. Αρνούμαι να το ανεχτώ», πρόσθεσε, αρνούμενη να συμμορφωθεί με τέτοιες αντιλήψεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Grimes είχε «μεγάλη συζήτηση» με τον Elon Musk μετά τα tweets του κατά των trans

Απόρριψη της υπεραπλούστευσης της ιστορίας

Η Grimes τόνισε τη σημασία της αναγνώρισης των επιτευγμάτων όλων των πολιτισμών, υποστηρίζοντας μία ολοκληρωμένη προσέγγιση στην εκπαίδευση.

Διαφήμιση

Όπως εξήγησε, πιστεύει στην αναγνώριση των επιτευγμάτων των μη ευρωπαϊκών πολιτισμών παράλληλα με την αναγνώριση των επιτευγμάτων των λευκών ατόμων.

«Οι άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν μπορούν να είναι υπερήφανοι, γι’ αυτό θέλω να δώσω έμφαση στα απίστευτα επιτεύγματα των άλλων και να τα ενσωματώσω στη δυτική εκπαίδευση, επιτρέποντας παράλληλα την υπερηφάνεια για τα επιτεύγματα των λευκών», σημείωσε.

«Πιστεύω ότι έχει γίνει μία τρομερή διαγραφή των μη ευρωπαϊκών επιτευγμάτων και η ιστορία πρέπει να διδάσκεται πολύ πιο ολοκληρωμένα», συνέχισε.

Η σταθερή στάση της Grimes

Όταν ένας χρήστης του X/Twitter ανέφερε τη βία που συνδέεται ιστορικά με τη λευκή κουλτούρα, η Grimes δήλωσε ότι είναι ρατσιστικό να διαιωνίζεται η αντίληψη ότι οι λευκοί είχαν πάντα την εξουσία και υποστήριξε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν συμβάλει τόσο στις χειρότερες όσο και στις καλύτερες πτυχές της ιστορίας.

Παρά τις επικρίσεις και τις προτροπές να διαγράψει την αρχική ανάρτησή της, η Grimes παρέμεινε αμετακίνητη.

Η 35χρονη τραγουδίστρια δήλωσε τη δέσμευσή της να υπερασπιστεί την ομορφιά και την εφευρετικότητα όλων των ανθρώπων.

Αρνούμενη να δεχτεί τις έννοιες της ανωτερότητας ή της κατωτερότητας, παρέμεινε αταλάντευτη στην πεποίθησή της ότι είναι σημαντική η ολοκληρωμένη κατανόηση της ιστορίας.

«Δεν με νοιάζει. Θα στηρίζω πάντα την ομορφιά και την εφευρετικότητα όλων των ανθρώπων. Μόνο όσοι αρνούνται να κοιτάξουν την ιστορία θεωρούν κάποιον ανώτερο ή κατώτερο και θα πεθάνω ευχαρίστως σε αυτόν τον λόφο», έγραψε.

Οι προηγούμενες αντιπαραθέσεις

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Grimes έρχεται αντιμέτωπη με αντιδράσεις για τις απόψεις της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Giselle των aespa δηλώνει ότι η K-pop είναι «μουσική που μπορείς να δεις»

Στο παρελθόν, έχει επικριθεί για τη σύνδεσή της με ακροδεξιές και νεοναζιστικές προσωπικότητες στο διαδίκτυο και για την αλληλεπίδρασή της με alt-right memes.

Επιπλέον, το DJ set της σε μία εκδήλωση που υποστήριζε χαλαρότερους κανονισμούς για την τεχνητή νοημοσύνη τράβηξε την προσοχή, με την Grimes να εκφράζει ανοιχτά τη διαφωνία της με το θέμα της εκδήλωσης.

Εν κατακλείδι, η πρόσφατη κριτική εναντίον της Grimes στη διαδικτυακή κριτική χρησιμεύει ως μία υπενθύμιση της σημασίας της υιοθέτησης της πολιτισμικής ποικιλομορφίας και της καλλιέργειας της κατανόησης μεταξύ όλων των υποβάθρων.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το postmelody.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλοι τις ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Don't miss

Ο Γιώργος Νταλάρας και ο Χρήστος Μάστορας σε μία συνεργασία - έκπληξη. Ο Γιώργος Νταλάρας και ο Χρήστος Μάστορας ενώνουν τις φωνές τους σε μία...
Η εμφάνιση του Ryan Gosling στη σκηνή των Όσκαρ ήταν αβέβαιη. Μετά από μήνες εικασιών, ο Ryan Gosling θα τραγουδήσει τελικά το «I’m Just Ken»...
Ο Wade Robson και ο James Safechuck θέλουν η αγωγή τους εναντίον των εταιρειών του Michael Jackson να πραγματοποιηθεί πριν την κυκλοφορία της βιογραφικής...
«Η μουσική μου επέτρεψε να τραγουδάω, να χορεύω και να ξεχνάω πώς αντιδρούσε ο κόσμος», εξήγησε η Kim Petras. Η Kim Petras μίλησε για τα δύο...
Οι συνεργασίες αποτελούν τον πυρήνα του νέου άλμπουμ της Shakira. Η Shakira αποκαλύπτει το tracklist του νέου άλμπουμ της «Las Mujeres Ya No Lloran», στο...

Read more