Kanye West: Η Adidas αρνείται ότι παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με το φιάσκο της συνεργασίας με τη Yeezy

Η Adidas απαντά σε μία αγωγή που υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να είχε αποκαλύψει τα εσωτερικά προβλήματα με τον Kanye West χρόνια πριν από την κατάρρευση της συνεργασίας τους.

Η Adidas AG ζητά από έναν ομοσπονδιακό δικαστή να απορρίψει μία ομαδική αγωγή που ισχυρίζεται ότι η εταιρεία παραβίασε τους νόμους περί κινητών αξιών επειδή δεν προειδοποίησε τους μετόχους της για την προσβλητική συμπεριφορά του Kanye West, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μία άστοχη και οπορτουνιστική αγωγή.

Η αγωγή, που κατατέθηκε πέρυσι, ισχυρίζεται ότι η Adidas γνώριζε σοβαρά προβλήματα με τον Kanye West από το 2018.

Η αγωγή υποστηρίζει ότι η εταιρεία, αποκρύπτοντας αυτούς τους κινδύνους, άφησε τους επενδυτές αντιμέτωπους με απώλειες, όταν τελικά τερμάτισε τη συνεργασία τους το 2022 λόγω των αντισημιτικών εκρήξεων και της ασταθούς συμπεριφοράς του ράπερ.

Διαφήμιση

Όμως σε μία αίτηση που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα, οι δικηγόροι της Adidas υποστηρίζουν ότι η αγωγή πρέπει να απορριφθεί αμέσως.

Οι δικηγόροι της εταιρείας δηλώνουν ότι οι ισχυρισμοί της αγωγής «απέχουν πολύ» από την απάτη και ότι ο ομοσπονδιακός νόμος δεν επιτρέπει στους επενδυτές να σέρνουν εταιρείες στα δικαστήρια για «απάτη εκ των υστέρων».

«Αυτή η αγωγή είναι μία παραπλανητική προσπάθεια να μετατραπεί το δραματικό και ατυχές τέλος της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ της Adidas και του Ye (…) σε μία καταγγελία για χρηματιστηριακή απάτη», σχολίασαν οι δικηγόροι της Adidas.

«Ο ενάγων εκμεταλλεύεται ευκαιριακά αυτά τα ατυχές γεγονότα και ισχυρίζεται, χωρίς βάση, ότι προηγούμενες δηλώσεις της Adidas ήταν κάπως απατηλές», πρόσθεσαν.

Διαφήμιση

Η Adidas είχε μία επικερδή συνεργασία με τον Kanye West και την εταιρεία ένδυσης Yeezy για σχεδόν μία δεκαετία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Kanye West μήνυσε χρήστη του Instagram που διέρρευσε τη μουσική του

Αλλά οι δρόμοι τους χώρισαν το 2022, όταν η εταιρεία αθλητικών ειδών (και πολλές άλλες εταιρείες) διέκοψε τους δεσμούς της με τον αμφιλεγόμενο ράπερ λόγω αντισημιτικών σχολίων του.

Σε μία δήλωση με την οποία ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας τους τον Οκτώβριο του 2022, η Adidas ανέφερε ότι οι δηλώσεις του ράπερ ήταν «απαράδεκτες, μισαλλόδοξες και επικίνδυνες».

Ο χωρισμός ήταν επεισοδιακός για την Adidas. Η εταιρεία εμφάνισε απώλεια 655 εκατομμυρίων δολαρίων σε πωλήσεις τους τελευταίους τρεις μήνες του 2022, έμεινε με ένα αδιάθετο απόθεμα υποδημάτων Yeezy αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αντιμέτωπη με δύσκολα ερωτήματα σχετικά με το πώς θα μπορούσε να τα διαθέσει με υπεύθυνο τρόπο.

Η Adidas επίσης είχε μία νομική μάχη με τον Kanye West για εκατομμύρια δολάρια εταιρικών κεφαλαίων και αποκάλυψε ότι πολλές πτυχές του διαζυγίου τους είχαν περάσει ιδιωτική διαμεσολάβηση.

Διαφήμιση

Τον Μάιο του 2023, μία ομάδα επενδυτών προσέφυγε στο δικαστήριο κατά της Adidas για τη λύση της συνεργασίας με τον Kanye West, υποστηρίζοντας ότι τα στελέχη της Adidas γνώριζαν εδώ και χρόνια την πιθανή ζημιά που θα μπορούσε να προκληθεί από τη συνεργασία με τον ράπερ, αλλά αποκάλυψαν δημόσια αυτές τις ανησυχίες με τους μετόχους, όπως απαιτείται από τον νόμο περί κινητών αξιών των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η αγωγή επικαλέστηκε ένα άρθρο της Wall Street Journal από τον Νοέμβριο του 2022, το οποίο ανέφερε ότι τα στελέχη της Adidas φοβούνταν εδώ και χρόνια ότι η σχέση με τη Yeezy θα μπορούσε να «εκραγεί ανά πάσα στιγμή».

Το άρθρο αποκάλυπτε ότι ο Kanye West είχε κάνει αντισημιτικά σχόλια μπροστά σε υπαλλήλους της Adidas, αλλά και ότι ήθελε να ονομάσει ένα άλμπουμ του με βάση τον Αδόλφο Χίτλερ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Kanye West: Δέχτηκε μήνυση επειδή φέρεται να χτύπησε κυνηγό αυτόγραφων

Το άρθρο της WSJ επισήμανε επίσης μία παρουσίαση του 2018 από τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Kasper Rørsted, η οποία περιέγραφε λεπτομερώς τους κινδύνους της συνεργασίας και εξέταζε το ενδεχόμενο να διακοπούν οι δεσμοί με τον Kanye West.

Αλλά στην αίτηση της περασμένης εβδομάδας για απόρριψη της αγωγής, οι δικηγόροι της Adidas διέψευσαν κατηγορηματικά κάθε ισχυρισμό ότι η εταιρεία είχε παραπλανήσει τους επενδυτές.

Αντίθετα, οι δικηγόροι της Adidas ανέφεραν ότι οι κανονιστικές καταθέσεις της εταιρείας είχαν ενημερώσει σαφώς τους μετόχους για την πιθανότητα προβλημάτων που σχετίζονται με τον Kanye West, ακόμη και αν συγκεκριμένα προηγούμενα περιστατικά δεν αναφέρονταν λεπτομερώς.

Αυτές οι καταθέσεις προειδοποιούσαν ότι η «ακατάλληλη συμπεριφορά» από «συνεργάτες στη βιομηχανία του θεάματος» θα μπορούσε τελικά να έχει «αρνητική επίπτωση στη φήμη της εταιρείας», οδηγώντας σε «υψηλότερα κόστη ή υποχρεώσεις» και θα μπορούσε ακόμη και να «διαταράξει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες».

Οι δικηγόροι της Adidas τόνισαν ότι μία αγωγή που ισχυρίζεται ότι τέτοιες δηλώσεις παραπλάνησαν τους επενδυτές «ανατρέπει τους νόμους περί κινητών αξιών».

«Η Adidas εξέδωσε ολοκληρωμένες αποκαλύψεις κινδύνου σε όλες τις ετήσιες εκθέσεις της από το 2018 και μετά, οι οποίες προειδοποιούσαν ρητά τους επενδυτές για πολλά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής αρνητικής επίπτωσης της ακατάλληλης συμπεριφοράς ενός δημιουργικού συνεργάτη – ακριβώς αυτό που ο ενάγων ισχυρίζεται ότι συνέβη με τον Ye τον Οκτώβριο του 2022», σημειώνουν οι δικηγόροι της Adidas.

«Αν και ο ενάγων ισχυρίζεται ότι η Adidas γνώριζε συγκεκριμένα περιστατικά ανάρμοστης συμπεριφοράς από τον Ye από χρόνια νωρίτερα, δεν υπάρχει νομική υποχρέωση να συνοδεύονται οι ευρείες αποκαλύψεις κινδύνου από μία περιγραφή προηγούμενων περιστατικών ανάρμοστης συμπεριφοράς», αναφέρουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Το Twitter επανέφερε τον λογαριασμό του Kanye West

Αντί να δείξουν ότι η εταιρεία γνώριζε ότι απέκρυπτε πληροφορίες από τους επενδυτές, οι δικηγόροι της Adidas υποστηρίζουν ότι οι εσωτερικές διαμάχες για τη συμπεριφορά του Kanye West δείχνουν ότι «η Adidas πίστευε ότι διαχειριζόταν με επιτυχία τη μερικές φορές δύσκολη συνεργασία με τη Yeezy».

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το postmelody.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλοι τις ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Don't miss

Οι Slayer επιστρέφουν στη σκηνή. Σχεδόν πέντε χρόνια μετά τη διάλυσή τους, οι Slayer, ένα από τα μεγαλύτερα metal συγκροτήματα στην ιστορία, επανενώνονται για δύο...
Ο Χρήστος Μάστορας προσβλήθηκε από μία αρκετά σπάνια πάθηση. Ο Χρήστος Μάστορας αποκάλυψε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε τις τελευταίες δύο εβδομάδες.Ο τραγουδιστή του...
«Έχετε δίκιο, κάναμε λάθος», παραδέχτηκε ο Lionel Richie. Ο Lionel Richie μετανιώνει που δεν κάλεσε τη Madonna να συμμετάσχει στο φιλανθρωπικό τραγούδι «We Are The World»,...
Η Νίνα Μαζάνη μοιράζεται το «Φως» του ταλέντου της σε όλη την έκτασή του. Η ταλαντούχα Νίνα Μαζάνη παρουσιάζει το πρώτο προσωπικό άλμπουμ της με...
Οι Måneskin έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το EJEKT Festival 2024 υποδέχεται τους Måneskin σε ένα από τα μεγαλύτερα συναυλιακά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού.Το...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ