Kanye West: Αφαιρεί το «Vultures 1» από τις ψηφαιακές πλατφόρμες η εταιρεία διανομής του άλμπουμ

Η εταιρεία διανομής μουσικής FUGA δήλωσε ότι ένα τρίτο μέρος κυκλοφόρησε το άλμπουμ μέσω των υπηρεσιών της παρότι η ίδια αρνήθηκε να συνεργαστεί με τον Kanye West.

Η εταιρεία διανομής του «Vultures 1» του Kanye West και Ty Dolla $ign βρίσκεται στη διαδικασία αφαίρεσης του άλμπουμ από τις υπηρεσίες streaming.

Σε ανακοίνωσή της, η FUGA, μία πλατφόρμα τεχνολογίας και διανομής B2B για δισκογραφικές εταιρείες, δήλωσε το άλμπουμ είχε μεταφορτωθεί στις υπηρεσίες streaming και στα ψηφιακά καταστήματα μουσικής παρά την απόφασή της να μην συνεργαστεί με τον Kanye West.

Αφού δεν ανανεώθηκε το μακροχρόνιο συμβόλαιό του με την Def Jam Recordings της Universal Music Group, λόγω των αντισημιτικών σχολίων του που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, ο Kanye West ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο την αναζήτηση συνεργάτη για τη διανομή του νέου άλμπουμ του με τον Ty Dolla $ign.

Διαφήμιση

Το «Vultures 1» κυκλοφόρησε τελικά το προηγούμενο Σαββατοκύριακο μέσω της FUGA, μία θυγατρική της Downtown Music Holdings.

Ωστόσο, η FUGA δήλωσε την Πέμπτη ότι ενώ η εταιρεία είχε απορρίψει την πρόταση συνεργασίας με τον Kanye West, ένας άλλος χρήστης των υπηρεσιών της εταιρείας που συνεργαζόταν με τον ράπερ κατάφερε να ανεβάσει το άλμπουμ στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Φυσικά, η FUGA δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη με αυτή την εξέλιξη, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Στα τέλη του περασμένου έτους, προτάθηκε στη FUGA η ευκαιρία να κυκλοφορήσει το “Vultures 1”. Εφαρμόζοντας την κρίση μας στο πλαίσιο της συνήθους επιχειρηματικής δραστηριότητας, αρνηθήκαμε να το κάνουμε,» ανέφερε εκπρόσωπος της Downtown Music.

Διαφήμιση

«Την Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2024, ένας μακροχρόνιος πελάτης της FUGA μεταφόρτωσε το άλμπουμ “Vultures 1” μέσω των αυτοματοποιημένων διαδικασιών της πλατφόρμας, παραβιάζοντας τη συμφωνία χρήσης μας», αποκάλυψε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Kanye West καταγγέλλει ότι μπήκε σε μαύρη λίστα - Δεν βρίσκει χώρους για συναυλίες

«Ως εκ τούτου, η FUGA συνεργάζεται ενεργά με τους συνεργάτες της στις υπηρεσίες streaming και τον πελάτη για την απομάκρυνση του “Vultures 1” από τα συστήματά μας», πρόσθεσε.

Οι διανομείς μουσικής αναλαμβάνουν εκ μέρους των καλλιτεχνών για να ανεβάσουν τη μουσική τους σε υπηρεσίες streaming όπως το Spotify και το Apple Music. Επίσης, οι διανομείς έχουν συχνά τη διακριτική ευχέρεια να αποσύρουν τη μουσική τους.

Ο εκπρόσωπος της FUGA δεν διευκρίνισε εάν η εταιρεία θα προχωρήσει στην απομάκρυνση ή θα βοηθήσει στη μεταφορά του άλμπουμ σε άλλο διανομέα.

Προφανώς, ο Kanye West θα χρειαστεί μία νέα εταιρεία διανομής για να αναρτήσει ξανά το άλμπουμ στις ψηφιακές πλατφόρμες, εκτός εάν καταφέρει να έρθει σε συμφωνία με την FUGA.

Διαφήμιση

Όταν ο Kanye West ξεκίνησε την αναζήτηση διανομέα, πολλές εταιρείες αρνήθηκαν τη συνεργασία λόγω των αντισημιτικών σχολίων του ράπερ.

Το ενδιαφέρον πολλών εταιρειών μειώθηκε όταν έγινε γνωστό ότι οι υπηρεσίες streaming ενδέχεται να μην υποστηρίξουν το άλμπουμ.

Τόσο η πορεία προς το «Vultures 1» όσο και οι ημέρες που ακολούθησαν μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ ήταν αρκετά ταραχώδεις – και αυτό είναι πλέον αρκετά συνηθισμένο για τον Kanye West.

Η κυκλοφορία του αναβλήθηκε επανειλημμένα και το «Vultures 1» έφτασε τελικά με πολλούς μήνες καθυστέρηση.

Επίσης, την Τετάρτη αποσύρθηκε από το Spotify το τραγούδι «Good (Don’t Die)» του «Vultures 1» μετά από καταγγελία των διαχειριστών της κληρονομιάς της Donna Summer, οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο Kanye West είχε χρησιμοποιήσει χωρίς άδεια ένα sample από το τραγούδι «I Feel Love» της βασίλισσας της disco.

Σε παρόμοιο κλίμα, ο Ozzy Osbourne εξαπέλυσε επίθεση στον Ye την περασμένη εβδομάδα επειδή χρησιμοποίησε χωρίς να λάβει άδεια στο «Vultures 1» ένα sample από μία ζωντανή ηχογράφηση του «Iron Man» των Black Sabbath, αποκαλώντας «αντισημίτη» τον ράπερ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αναβάλλεται ξανά το «Vultures» του Kanye West και του Ty Dolla $ign

Αυτή η διαμάχη δημιουργεί αβεβαιότητα για το μέλλον του «Vultures 1». Θα καταφέρει ο Kanye West να βρει εναλλακτικό διανομέα και το άλμπουμ να επιστρέψει στις υπηρεσίες streaming;

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Taylor Swift: Το «The Tortured Poets Department» είναι το πρώτο άλμπουμ που ξεπερνά τα 300 εκατ. streams στο Spotify σε μία ημέρα

Πρωτοφανή νούμερα σημειώνει το νέο άλμπουμ της Taylor Swift. Η...

Η Χάρις Αλεξίου στα billboards της Times Square στη Νέα Υόρκη

Η Χάρις Αλεξίου είναι η νεότερη πρέσβειρα της Ελλάδας...

Ο Mark Knopfler γυρίζει στις ρίζες του με το νέο άλμπουμ «One Deep River»

Οι χρυσές κιθάρες του Mark Knopfler μας ταξιδεύουν στις επιρροές μίας ολόκληρης ζωής. Ο Mark Knopfler των Dire Straits κυκλοφορεί...

Top Stories