Kanye West: Απειλούσε να φυλακίσει σε κλουβιά τους μαθητές της Donda Academy

Μία νέα αγωγή κατηγορεί τον Kanye West για διακρίσεις, παρενόχληση, αντίποινα και άδικη απόλυση.

Ο Kanye West, ή αλλιώς Ye όπως αυτοαποκαλείται πλέον, δέχτηκε ακόμα μία αγωγή από έναν πρώην υπάλληλο του ιδιωτικού σχολείου του Donda Academy, το οποίο έχει σταματήσει πλέον τη λειτουργία του.

Αυτή τη φορά, οι κατηγορίες είναι σοβαρές και αφορούν διακρίσεις εις βάρος των μαύρων μελών του προσωπικού και τις απειλές του Kanye West να φυλακίσει τους μαθητές σε κλουβιά.

Στην αγωγή που κατατέθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, ο Trevor Phillips ισχυρίζεται ότι ο ράπερ συμπεριφερόταν στο μαύρο προσωπικό του σχολείου «σημαντικά χειρότερα από τους λευκούς υπαλλήλους».

Διαφήμιση

Σύμφωνα με την αγωγή, όταν ο Phillips αντέδρασε στις αντισημιτικές απόψεις του ράπερ και στις απειλές του να στοχοποιήσει στη συνέχεια τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, ο West φέρεται να τον υπέβαλε σε «αδιάκοπο ψυχολογικό πόλεμο, εξευτελισμό και προσπάθειες να τον ελέγξει και να τον καταστρέψει ψυχικά».

Όπως και πολλές άλλες αγωγές που έχουν κατατεθεί από πρώην υπαλλήλους της Donda Academy, η νέα καταγγελία περιλαμβάνει μία σειρά από παράξενες κατηγορίες σχετικά με τη συμπεριφορά του Kanye West στο σχολείο.

Συγκεκριμένα, ο Kanye West φέρεται να είπε σε μαθητές να «ξυρίσουν τα κεφάλια τους» και να σκόπευε να κατασκευάσει μία φυλακή στο σχολείο, όπου οι μαθητές θα μπορούσαν να «κλειδωθούν σε κλουβιά».

Επιπλέον, ο Ye φέρεται είπε σε διάφορα μέλη του προσωπικού της Donda Academy ότι θα μπορούσαν να απολυθούν επειδή ήταν «χοντροί».

Διαφήμιση

Η αγωγή ισχυρίζεται επίσης ότι ο ράπερ συχνά επαινούσε τον Χίτλερ, και μάλιστα είχε συγκρίνει τον εαυτό του με τον ηγέτη των Ναζί σε μία περίπτωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο CEO της Adidas για τον Kanye West: «Δεν νομίζω ότι εννοούσε αυτά που είπε»

Ο Trevor Phillips προσλήφθηκε τον Νοέμβριο του 2022 για να εργαστεί στην «ομάδα κάθετης ολοκλήρωσης» της Yeezy, αλλά αργότερα μεταφέρθηκε στην Donda Academy, αφού η Adidas διέκοψε τη συνεργασία της με τον ράπερ λόγω της αντισημιτικής συμπεριφοράς.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτεται στην αγωγή, ο Kanye West συνέχισε να εκφράζει έντονα τις αντισημιτικές απόψεις του ακόμα μετά το επιχειρηματικό διαζύγιό του με την Adidas.

Σε ένα άλλο περίεργο περιστατικό, ο Trevor Phillips ισχυρίζεται ότι ο Kanye West τον κάλεσε σε ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο Nobu, όπου ο ράπερ έβαλε την ταινία «The Batman» και την παρακολούθησε σιωπηλά.

«Μετά από μία μακρά και άβολη σιωπή, ο Kanye μίλησε τελικά ξανά. Στρέφοντας την προσοχή του στον Phillips, ξεκίνησε ένα απρόκλητο και φανατικό ξέσπασμα κατά των Εβραίων», αναφέρει η αγωγή.

Διαφήμιση

Αργότερα το ίδιο βράδυ, ο Phillips ισχυρίζεται ότι ο West ξάπλωσε στο κρεβάτι και προσποιήθηκε ότι αυτοϊκανοποιούταν ενώ μιλούσε για σεξουαλικά όργια.

Οι κατηγορίες δεν σταματούν εκεί. Επίσης, η αγωγή καταγγέλλει ότι ο Kanye West απείλησε να χτυπήσει τον Phillips κατά τη διάρκεια ενός «ξεσπάσματος» και ότι κακοποιούσε λεκτικά το προσωπικό του.

Σε άλλο σημείο της αγωγής, αναφέρεται επίσης ότι ο ράπερ καθυστέρησε προσωρινά να πληρώσει τους εργαζόμενους του ιδιωτικού σχολείου μετά το πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών της Yeezy.

Ο Trevor Phillips δηλώνει ότι τελικά απολύθηκε από την Donda Academy κατά τη διάρκεια ενός έντονου καβγά σχετικά με τον κήπο για τον οποίο ήταν υπεύθυνος.

Ο Phillips περιγράφει ότι παρακάλεσε τον ράπερ να τον κρατήσει στη δουλειά, επικαλούμενος ένα πρόβλημα υγείας και το γεγονός ότι τόσο η κόρη του όσο και ο μικρός αδερφός του φοιτούσαν στην Donda Academy.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Το «Vultures 1» του Kanye West και του Ty Dolla $ign στην κορυφή του Billboard 200

Ωστόσο, «ο Kanye σήκωσε το χέρι του και έδειξε τον αυχένα του Phillips και φώναξε: “Να πάει να γ— ο αυχένας σου!”», ενώ στη συνέχεια, «δείχνοντας το σχολείο, ο Kanye είπε: “Και να πάει να γ—- η κόρη σου. Δε με νοιάζει τίποτα από αυτά».

Αγωγές κατά του Kanye West έχουν υποβάλει πολλά πρώην μέλη του προσωπικού της Donda Academy και του προηγούμενου ιδιωτικού σχολείου του, Yeezy Christian Academy

Μια από τις προηγούμενες αγωγές, που κατατέθηκε τον Ιούλιο, ανέφερε ότι το σχολείο δεν είχε παράθυρα επειδή ο Kanye West «δεν συμπαθούσε το γυαλί» και ότι στους μαθητές δεν επιτρεπόταν να πάνε στον δεύτερο όροφο επειδή ο ράπερ «φοβόταν τις σκάλες».

Μια άλλη αγωγή, που κατατέθηκε τον Απρίλιο του 2023, ισχυριζόταν ότι το μόνο διαθέσιμο φαγητό για τους μαθητές ήταν σούσι.

Όπως και με τις προηγούμενες περιπτώσεις, η αγωγή της Τρίτης αξιώνει αποζημίωση 35.000 δολαρίων για διακρίσεις, παρενόχληση, αντίποινα και άδικη απόλυση.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Taylor Swift: Το «The Tortured Poets Department» είναι το πρώτο άλμπουμ που ξεπερνά τα 300 εκατ. streams στο Spotify σε μία ημέρα

Πρωτοφανή νούμερα σημειώνει το νέο άλμπουμ της Taylor Swift. Η...

Η Χάρις Αλεξίου στα billboards της Times Square στη Νέα Υόρκη

Η Χάρις Αλεξίου είναι η νεότερη πρέσβειρα της Ελλάδας...

Το τραγούδι της Amy Winehouse χωρίς το οποίο ο George Michael δεν θα μπορούσε να ζήσει

Ο George Michael ένιωθε μία μεγάλη σύνδεση με την Amy Winehouse. Ο George Michael ήταν ένας μοναδικός και αξέχαστος καλλιτέχνης...

Top Stories