Κωνσταντίνος Χριστοφόρου: Παρουσιάζει τη δική του «Λευκωσία» μέσα από ένα συγκινητικό τραγούδι

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου τραγουδά έναν ύμνο στην ελεύθερη και περήφανη ψυχή της Λευκωσίας.

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου παρουσιάζει τη δική του «Λευκωσία» μέσα από ένα συγκινητικό τραγούδι.

Η Λευκωσία είναι η μοναδική διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Η Λευκωσία, πρωτεύουσα της Κύπρου, είναι σύμβολο αντίστασης, αγώνα αλλά και ενότητας. Σταυροδρόμι πολιτισμών. Κοιτίδα ιστορίας.

Διαφήμιση

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου παρουσιάζει τη δική του «Λευκωσία», γράφει τη μουσική και τραγουδά τα συγκινητικά λόγια από το ομώνυμο ποίημα της Ροδούλας Παπαλαμπριανού από την ποιητική συλλογή της «Υπερωρία Ονείρου», χαρίζοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα που συγκινεί και εντυπωσιάζει.

«Απόψε που θα βλέπεις την πανσέληνο κατάματα
Σκέψου πώς θα ‘ταν να ‘χε πράσινη γραμμή
Θα ‘ταν λιγότερο περήφανη νομίζεις;»

Λόγια αληθινά και ανατριχιαστικά που απευθύνονται στην ψυχή κάθε Έλληνα και γενικά κάθε ανθρώπου που αντιτίθεται στον πόλεμο και στο άδικο.

Η Λευκωσία, με την εντός των τειχών πόλη με τους έντεκα προμαχώνες, που κουβαλούν βαθιά ιστορία και που η εξαίρετη Ροδούλα Παπαλαμπριανού παρομοιάζει με πανσέληνο παντοτινά περήφανη και ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου τραγουδά μελωδικά με τη χαρακτηριστική και ευαίσθητη φωνή του.

Διαφήμιση

Ένας ύμνος για τη Λευκωσία, η οποία από το 1974 και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, είναι η μοναδική πόλη στον κόσμο που εξακολουθεί να είναι χωρισμένη στα δύο.

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και η Λευκωσία παραμένει φάρος ελπίδας για την επανένωση του νησιού και την ειρηνική συμβίωση όλων των κατοίκων του.

«Να μην την κλαις τη Λευκωσία, η μοιρασμένη πόλη μου είναι ελεύθερη ψυχή, να μην την κλαις, γιατί οι ψυχές δεν ξέρουν από κατοχές»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Κωνσταντίνος Χριστοφόρου & ONE φέρνουν το γιορτινό τραγούδι που θα ακούτε έως τα «Χριστούγεννα 2100»

Η ψυχή της Λευκωσίας λοιπόν ελεύθερη και περήφανη, παίρνει μορφή μέσα από το ομώνυμο τραγούδι του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου που μας χαρίζει ένα από τα ωραιότερα και βαθύτερα τραγούδια της καριέρας του.

Η σκηνοθεσία του video clip του τραγουδιού «Λευκωσία», το οποίο κυκλοφορεί από τη Minos EMI, a Universal Music Company ανήκει στον Άλεξ Κωνσταντινίδη.

Διαφήμιση

Συμπληρωματική κινηματογράφηση στην πράσινη γραμμή της Λευκωσίας από την Κλεάνθη Αναστασιάδη.

Η αρχική φωτογραφία στο video clip απεικονίζει το έργο «Λευκωσία» της εικαστικού Κατερίνας Παπαλαμπριανού και το artwork ανήκει στην animator/art director Αλεξάνδρα Αλεξίου.

Η φωτογραφία στο τέλος του video clip είναι το επίσημο εξώφυλλο του τραγουδιού «Λευκωσία» και το artwork ανήκει στον Δημήτρη Παναγιωτακόπουλο.

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου - Λευκωσία (Official Music Video)

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Eminem: Ξεπέρασε τα 100 τραγούδια στο Billboard Hot 100

Το νέο άλμπουμ «The Death of Slim Shady (Coup...

Janet Jackson: «Δεν θυμάμαι να με ρώτησαν αν ήθελα να ξεκινήσω καριέρα από παιδί»

Η Janet Jackson εξήγησε πώς ασχολήθηκε με τη μουσική. Η...

Οι Nick Cave & The Bad Seeds ταξιδεύουν στο λυκόφως με το «Long Dark Night»

Η «μεγάλη σκοτεινή νύχτα» του Nick Cave. Οι Nick Cave & The Bad Seeds αποκαλύπτουν το «Long Dark Night», το...

Top Stories