Lisa Marie Presley: Ζήτησε από τη Sofia Coppola να αλλάξει την απεικόνιση του Elvis Presley στην ταινία «Priscilla»

Η Lisa Marie Presley ανησυχούσε για την αρνητική απεικόνιση του πατέρα της Elvis Presley στη νέα ταινία «Priscilla» της Sofia Coppola.

Τέσσερις μήνες πριν από το θάνατό της τον Ιανουάριο, η Lisa Marie Presley έστειλε δύο μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη Sofia Coppola και της ζήτησε να αναθεωρήσει το σενάριο της ταινίας της «Priscilla».

Σε ένα από τα μηνύματά της, υποστήριξε ότι το σενάριο, το οποίο αφηγείται την ιστορία της μητέρας της, Priscilla Presley, ήταν «σοκαριστικά εκδικητικό και περιφρονητικό», σύμφωνα με το Variety.

Η Lisa Marie Presley φέρεται να ανησυχούσε ότι η αρνητική απεικόνιση του Elvis Presley θα διεύρυνε το χάσμα μεταξύ της ίδιας και της Priscilla και θα ασκούσε αχρείαστη πίεση στα εγγόνια του Elvis Presley μετά τον θάνατο του γιου της, Benjamin Keough, το 2020.

Διαφήμιση

Όπως αποκαλύπτει η Prscilla στα απομνημονεύματά της «Elvis and Me», που κυκλοφόρησαν το 1985, ο Elvis άρχισε να τη φλερτάρει όταν εκείνος ήταν 24 ετών και εκείνη 14 ετών.

Η Prscilla περιγράφει λεπτομερώς πώς κέρδισε την εμπιστοσύνη της και την εμπιστοσύνη των γονιών της, και τελικά την έπεισε να ταξιδέψει μαζί του και να τον παντρευτεί όταν θα ήταν αρκετά μεγάλη.

«Ο πατέρας μου εμφανίζεται μόνο ως αρπακτικό και χειριστικός», έγραψε η Lisa Marie Presley στη Sofia Coppola τον Σεπτέμβριο του 2022.

«Ως κόρη του, δεν το διαβάζω αυτό και δεν βλέπω τίποτα από τον πατέρα μου σε αυτόν τον χαρακτήρα. Δεν το διαβάζω αυτό και δεν βλέπω την οπτική της μητέρας μου για τον πατέρα μου. Το διαβάζω αυτό και βλέπω τη δική σου σοκαριστικά εκδικητική και περιφρονητική πλευρά και δεν καταλαβαίνω γιατί;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Priscilla Presley: «Η Lisa Marie βρίσκεται στην αγκαλιά του Elvis»

Η Lisa Marie Presley απείλησε επίσης να καταδικάσει δημοσίως την ταινία και τη μητέρα της, η οποία είναι εκτελεστική παραγωγός του «Priscilla».

«Θα αναγκαστώ να βρεθώ σε μία θέση όπου θα πρέπει να πω ανοιχτά πώς αισθάνομαι για την ταινία και να στραφώ δημοσίως εναντίον σας, της μητέρας μου και αυτής της ταινίας», τόνισε.

Lisa Marie Presley - Priscilla Presley

Η Sofia Coppola μοιράστηκε με το Variety την απάντηση που έστειλε στη Lisa Marie, ως σχόλιο επί του θέματος.

«Ελπίζω ότι όταν δεις την τελική ταινία θα νιώσεις διαφορετικά και θα καταλάβεις ότι προσέχω πολύ να τιμήσω τη μητέρα σου, ενώ παράλληλα παρουσιάζω τον πατέρα σου με ευαισθησία και πολυπλοκότητα», έγραψε.

Διαφήμιση

Μια ανώνυμη πηγή δήλωσε στο Variety ότι μέχρι την έναρξη των κύριων γυρισμάτων της ταινίας «Priscilla» στις 24 Οκτωβρίου 2022, είχαν κοπεί δέκα σελίδες από το σενάριο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η βασική ανησυχία της Lisa Marie ήταν ότι το σύγχρονο κοινό μπορεί να μην καταλάβαινε τι συνέβαινε μεταξύ των γονιών της, αφού φαινόταν ότι ο Elvis Presley αποπλανούσε την ανήλικη Priscilla.

«Ανησυχώ ότι η μητέρα μου δεν βλέπει τις αποχρώσεις εδώ ή δεν συνειδητοποιεί τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί ο Elvis όταν βγει αυτή η ταινία», σημείωσε η Lisa Marie Presley.

«Αισθάνομαι προστατευτική απέναντι στη μητέρα μου, η οποία έχει περάσει όλη της τη ζωή αναδεικνύοντας την κληρονομιά του πατέρα μου. Ανησυχώ ότι δεν καταλαβαίνει τις προθέσεις πίσω από αυτή την ταινία ή το αποτέλεσμα που θα έχει», πρόσθεσε.

Η Lisa Marie επικαλέστηκε επίσης τη δυναστεία της οικογένειας Coppola: «Θα πίστευα ότι απ’ όλους τους ανθρώπους θα καταλάβαινες πώς θα ένιωθα αυτό. Γιατί επιτίθεσαι στον πατέρα μου και στην οικογένειά μου;», έγραψε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Lana Del Rey τραγούδησε το «Unchained Melody» του Elvis Presley στην Graceland

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι δεν ήθελε να χρειαστεί να εξηγήσει στα έφηβα δίδυμα παιδιά της γιατί η ταινία ήταν αρνητική, μετά την αγιογραφική ταινία «Elvis» του Baz Luhrmann.

Η Lisa Marie πέθανε τον Ιανουάριο από καρδιακή ανακοπή σε ηλικία 54 ετών.

Σε συνέντευξή της στο Rolling Stone, η Sofia Coppola δήλωσε ότι δυσκολεύτηκε να συνδυάσει την αντίληψη του κοινού ότι ο Elvis Presley αποπλανούσε την Priscilla με την εκδοχή της Priscilla, την οποία θεώρησε πιο ρομαντική.

Η Priscilla έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν είχαν σεξουαλικές επαφές όταν ήταν 14 ετών.

«Επέστρεφα διαρκώς στην οπτική της και στην άποψή της. Και προσπαθώ να μην κρίνω κανέναν από τους χαρακτήρες και να είμαι πραγματικά όσο πιο συμπονετική μπορώ για τον καθένα από αυτούς», εξήγησε η Coppola.

«Και εστιάζω πραγματικά στην πλευρά της, αλλά ακόμη και με τους γονείς, σκέφτεσαι: “Πώς μπορεί κάποιος να αφήσει το παιδί του να ζήσει με τον Elvis τόσο μικρό;” Αισθάνομαι ότι η δουλειά μου είναι μόνο να δείξω πώς είναι η εμπειρία της και νομίζω ότι παρουσιάζεις πράγματα στο κοινό για να σκεφτούν και να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις», ισχυρίστηκε.

Priscilla | Official Trailer HD | A24

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Taylor Swift: Το «The Tortured Poets Department» ξεπερνά σε πωλήσεις ολόκληρο το Top 10 του 2024

Το «The Tortured Poets Department» της Taylor Swift είναι...

Οι SEVENTEEN φέρνουν στους κινηματογράφους την περιοδεία «Follow Again»

Και τα 13 μέλη των SEVENTEEN σε μία συναρπαστική...

Marina: Πώς νιώθει που η Billie Eilish δηλώνει θαυμάστριά της

«Είναι κολακευτικό», είπε η Marina. Η Marina αποκάλυψε πώς νιώθει...

Neck Deep και Bury Tomorrow για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Οι Neck Deep και οι Bury Tomorrow θα πλαισιώνουν...

Ο Mick Fleetwood θέλει να δει τη Stevie Nicks και τον Lindsey Buckingham να συμφιλιώνονται

«Θα ήθελα πολύ να δω μία συμφιλίωση μεταξύ τους», δήλωσε ο Mick Fleetwood. Ο Mick Fleetwood εξακολουθεί να ελπίζει σε...

Top Stories