Lizzo: Ζητά να απορριφθεί η «γελοία» αγωγή εναντίον της για παρενόχληση

Η νομική ομάδα της τραγουδίστριας, ωστόσο, δηλώνει ότι «ανυπομονεί» να αποδείξει στο δικαστήριο ότι οι κατηγορίες είναι αναληθείς σε περίπτωση που η αγωγή προχωρήσει.

Η Lizzo ζήτησε από το δικαστήριο να απορρίψει την αγωγή που κατέθεσαν εναντίον της τρεις πρώην χορεύτριές της.

Τον Αύγουστο, η Lizzo μηνύθηκε από τρεις πρώην χορεύτριές της, τις Arianna Davis, Crystal Williams και Noelle Rodriguez, για δημιουργία εχθρικού εργασιακού περιβάλλοντος και για σεξουαλική παρενόχληση, μεταξύ άλλων.

Η τραγουδίστρια αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι είναι «ψευδείς» και προσθέτοντας πόσο «απογοητευτικό» είναι να βλέπει τον χαρακτήρα της να «επικρίνεται».

Διαφήμιση

Σε αίτηση που κατέθεσε την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, η νομική ομάδα της Lizzo τόνισε ότι η αγωγή πρέπει να απορριφθεί «στο σύνολό της».

Ωστόσο, οι δικηγόροι της τραγουδίστριας αποδέχθηκαν το αίτημα που κατέθεσαν οι ενάγουσες για δίκη με ενόρκους σε περίπτωση που η αγωγή προχωρήσει σε αυτό το στάδιο. Η Lizzo έχει επίσης ζητήσει δίκη με ενόρκους.

«Αυτό είναι το πρώτο βήμα μίας νομικής διαδικασίας κατά την οποία η Lizzo και η ομάδα της θα αποδείξουν ότι πάντα έκαναν πράξη αυτό που πρέσβευαν», δήλωσε εκπρόσωπος της νομικής ομάδας της Lizzo.

«Είτε αφορά την προώθηση της θετικότητας του σώματος, είτε την οργάνωση ενός ασφαλούς και υποστηρικτικού χώρου εργασίας είτε την προστασία των ατόμων από κάθε είδους παρενόχληση», σημείωσε.

Διαφήμιση

«Οποιοσδήποτε και όλοι οι ισχυρισμοί περί του αντιθέτου είναι γελοίοι και ανυπομονούμε να το αποδείξουμε στο δικαστήριο», ανέφερε.

Η πλευρά της Lizzo υποστηρίζει ότι οι ενάγουσες «δεν υπέστησαν καμία ζημία, απώλεια ή βλάβη».

Η Arianna Davis και η Crystal Williams διαγωνίστηκαν στο ριάλιτι «Watch Out For The Big Grrrls» για να κερδίσουν την ευκαιρία να ενταχθούν στην ομάδα χορευτών της τραγουδίστριας, ενώ η Noelle Rodriguez άρχισε να συνοδεύει τη Lizzo μετά την εμφάνισή της στο music video «Rumors».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Lizzo δεν είναι πλέον υποψήφια για το Super Bowl 2024 μετά τις καταγγελίες από τις πρώην χορεύτριές της
Lizzo
Joseph Okpako/WireImage

Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε τον Αύγουστο, και οι τρεις γυναίκες εργάζονταν για τη Lizzo μέχρι τις αρχές του έτους, όταν η Davis και η Williams απολύθηκαν και η Rodriguez παραιτήθηκε λίγο αργότερα.

Το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που αναφέρεται στην αγωγή έλαβε χώρα σε ένα strip club στο Άμστερνταμ που επισκέφθηκε η Lizzo μαζί με την ομάδα της μετά από μία συναυλία τους νωρίτερα φέτος.

Διαφήμιση

Η Lizzo φέρεται να εξανάγκασε την Davis να αγγίξει μία γυμνή καλλιτέχνιδα, παρά το γεγονός ότι αρνήθηκε πολλές φορές.

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι η Lizzo «άρχισε να καλεί τα μέλη της ομάδας της να αγγίζουν εναλλάξ τις γυμνές performers, να πιάνουν τους δονητές που εκτοξεύονταν από τους κόλπους των performers και να φάνε μπανάνες που προεξείχαν από τους κόλπους των performers».

«Στη συνέχεια, η Lizzo έστρεψε την προσοχή της στην κ. Davis και άρχισε να πιέζει την κ. Davis να αγγίξει το στήθος μίας από τις γυμνές γυναίκες», αναφέρεται.

«Οι ενάγουσες έμειναν εμβρόντητες με την έλλειψη σεβασμού της Lizzo για τη σωματική αυτονομία των υπαλλήλων της και των γύρω της, ειδικά παρουσία πολλών ανθρώπων που έχει στην υπηρεσία της», σημειώνει.

Η αγωγή υποστηρίζει επίσης ότι η Lizzo υπέβαλε την ομάδα των χορευτών σε μία «βασανιστική» οντισιόν, μετά από 12 ώρες πρόβας, αφού τους κατηγόρησε ψευδώς ότι έπιναν ένω εργάζονταν.

Οι ενάγουσες υποστήριξαν επίσης ότι, σε αντίθεση με το μήνυμα υπέρ της θετικότητας του σώματος που προωθεί στη μουσική της, η Lizzo επέστησε την προσοχή στην αύξηση του βάρους της Davis στην οποία είπε ότι ήταν «λιγότερο αφοσιωμένη» στο ρόλο της και αργότερα την εξύβρισε και την απέλυσε επειδή βιντεοσκόπηση μία συνάντηση που δεν μπορούσε να παρακολουθήσει λόγω ενός προβλήματος υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Lizzo δηλώνει ότι «παραιτείται»: «Νιώθω ότι ο κόσμος δεν με θέλει»

Η αγωγή περιλαμβάνει επίσης κατηγορίες για θρησκευτική και φυλετική παρενόχληση, ψευδή φυλάκιση, παρέμβαση σε μελλοντικό οικονομικό πλεονέκτημα και άλλα, αλλά δεν αφορούν όλους τους κατηγορούμενους.

Ως κατηγορούμενοι στην αγωγή αναφέρονται η Lizzo, η εταιρεία παραγωγής της Big Grrrl Big Touring Inc. και η αρχηγός της ομάδας των χορευτών της Shirlene Quigley.

Επιπλέον, η αγωγή δεν προσδιορίζει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για τις αποζημιώσεις που απαιτεί για συναισθηματική οδύνη, απλήρωτους μισθούς, απώλεια εισοδήματος και νομικά έξοδα.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Οι SEVENTEEN φέρνουν στους κινηματογράφους την περιοδεία «Follow Again»

Και τα 13 μέλη των SEVENTEEN σε μία συναρπαστική...

Marina: Πώς νιώθει που η Billie Eilish δηλώνει θαυμάστριά της

«Είναι κολακευτικό», είπε η Marina. Η Marina αποκάλυψε πώς νιώθει...

Neck Deep και Bury Tomorrow για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Οι Neck Deep και οι Bury Tomorrow θα πλαισιώνουν...

Drake: Πλημμύρισε η έπαυλή του στο Τορόντο από τις πρωτοφανείς καταιγίδες

Ο Drake προσπάθησε να αντιμετωπίσει με χιούμορ τις ζημιές. Πλημμύρισε...

Ο Joe Jonas ζήτησε την έγκριση των Jonas Brothers για να κάνει ένα νέο άλμπουμ

Ο Joe Jonas απομονώθηκε στο στούντιο και δημιούργησε ένα νέο άλμπουμ. Ο Joe Jonas μίλησε για το νέο τραγούδι του...

Top Stories