Madonna: Αποσύρθηκε η αγωγή για την καθυστέρηση έναρξης συναυλίας της

Οι δύο ενάγοντες είχαν κατηγορήσει τη Madonna για ψευδή διαφήμιση και παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές.

Οι δύο θεατές που παρακολούθησαν τη συναυλία της Madonna στο Μπρούκλιν για την περιοδεία της «The Celebration Tour» και κατέθεσαν στη συνέχεια αγωγή για την καθυστερημένη έναρξη, απέσυραν οικειοθελώς τη μήνυσή τους.

Σύμφωνα με την αίτηση που εξέτασε το Rolling Stone, οι ενάγοντες Michael Fellows και Jason Alvarez ενημέρωσαν για την απόσυρση της αγωγής τους χωρίς επιφύλαξη, το οποίο σημαίνει δεν μπορούν να προσφύγουν ξανά στη δικαιοσύνη.

Ο δικηγόρος Jeff Warshafsky, που εκπροσωπούσε τόσο τη Madonna όσο και τη Live Nation στην υπόθεση, ανέφερε σε επιστολή που κατέθεσε στο δικαστήριο την Τετάρτη ότι η απόσυρση της συμφωνίας «δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιου διακανονισμού» μεταξύ των διαδίκων.

Διαφήμιση

Ο Warshafsky σημείωσε επίσης ότι η Madonna και ο διοργανωτής της συναυλίας «δεν συμφωνούν με τη θέση των εναγόντων ότι κάθε πλευρά πρέπει να επιβαρυνθεί με τα δικά της τέλη και έξοδα», όπως ανέφερε αρχικά η ειδοποίηση απόσυρσης.

Ο δικηγόρος της Madonna επισήμανε ότι στα δικαστικά έξοδα της πλευράς τους περιλαμβάνεται η «κατάθεσης δύο αιτημάτων απόρριψης» καθώς και η ένσταση στην ψευδή ειδοποίηση διακανονισμού την οποία απέρριψε το δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα.

«Οι εναγόμενοι πιστεύουν ότι αυτή η αγωγή ήταν μία επιπόλαιη μήνυση παρενόχλησης που σχεδιάστηκε για να τους αναγκάσει να επιβαρυνθούν με δικαστικά έξοδα», έγραψε ο Warshafsky.

«Οι ενάγοντες εγκατέλειψαν τώρα αυτή την αγωγή όταν κατέστη σαφές ότι αυτή η προσέγγιση δεν θα οδηγούσε σε αποζημίωση και ότι θα έπρεπε να αντιταχθούν στην αίτηση των εναγομένων να απορριφθεί η τροποποιημένη αγωγή», πρόσθεσε.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Madonna στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα στους ΛΟΑΤΚΙ+ θαυμαστές της

Οι Michael Fellows και Jason Alvarez κατέθεσαν αρχικά την αγωγή τους κατά της Madonna τον Ιανουάριο, ένα μήνα αφότου παρακολούθησαν τη συναυλία της στο Barclays Center στο Μπρούκλιν.

Η συναυλία ξεκίνησε στις 10:30 μ.μ., δύο ώρες μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης και κατηγόρησαν τη Madonna και τη Live Nation για ψευδή διαφήμιση, αμέλεια και αθέμιτες και παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές.

Οι ενάγοντες ισχυρίστηκαν ότι μετά τη συναυλία ήρθαν αντιμέτωποι περιορισμένες επιλογές δημόσιων συγκοινωνιών, περιορισμένη διαθεσιμότητα υπηρεσιών μετακίνησης ή/και αυξημένα κόστη δημόσιων και ιδιωτικών μεταφορών εκείνη την αργή ώρα», και ότι ορισμένοι θεατές «έπρεπε να ξυπνήσουν νωρίς για να πάνε στη δουλειά ή/και να φροντίσουν τις οικογενειακές υποχρεώσεις του την επόμενη μέρα.»

Τον Απρίλιο, οι δικηγόροι της βασίλισσας της pop ζήτησαν από το δικαστήριο να απορρίψει την αγωγή.

Όπως έγραψαν στην αίτησή τους: «Οι ενάγοντες υποθέτουν ότι οι κάτοχοι εισιτηρίων που έφυγαν από τον χώρο μετά τη 1:00 π.μ. μπορεί να δυσκολεύτηκαν να βρουν μεταφορικό μέσο για το σπίτι ή μπορεί να έπρεπε να ξυπνήσουν νωρίς την επόμενη μέρα για τη δουλειά. Αυτή δεν είναι μία αναγνωρίσιμη ζημία.»

Διαφήμιση

Επιπλέον, η νομική ομάδα της Madonna ισχυρίστηκε ότι ένας από τους ενάγοντες είχε «ενθουσιαστεί» με τη συναυλία σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποκαλώντας την «απίστευτη όπως πάντα».

Απαντώντας στην αρχική αγωγή, οι εκπρόσωποι της Madonna και η Live Nation εξέδωσαν κοινή δήλωση, εκφράζοντας την πρόθεσή τους να «αμυνθούν σθεναρά».

Σύμφωνα με το Billboard, οι αρμόδιοι απέδωσαν την καθυστέρηση της έναρξης σε τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε κατά τη διάρκεια του soundcheck για τη συναυλίας της 13ης Δεκεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Madonna: Μήνυση από θαυμαστή που θεωρεί ότι οι συναυλίες της είναι πολύ σεξουαλικές

Η νομική ομάδα της τραγουδίστριας αργότερα χαρακτήρισε την αγωγή ως «εκστρατεία παρενόχλησης» και ζήτησε από τον δικαστή να απορρίψει την ειδοποίηση διακανονισμού που είχε κατατεθεί από τον δικηγόρο των εναγόντων. Ο δικαστής ενέκρινε αυτό το αίτημα.

Μετά την κατάθεση της αγωγής στη Νέας Υόρκης, η Madonna και η Live Nation δέχτηκαν αρκετές ακόμη παρόμοιες αγωγές.

Τρεις θεατές που παρακολούθησαν τη συναυλία της περιοδείας της «The Celebration Tour» στην Ουάσινγκτον υπέβαλαν αγωγή τον Απρίλιο για την καθυστέρηση της έναρξής της.

Τον Μάιο, ένας θεατής στο συναυλία της στο Kia Forum στο Λος Άντζελες προχώρησε επίσης σε αγωγή για την καθυστέρηση της έναρξης καθώς και για νέους ισχυρισμούς ότι οι θεατές εκτέθηκαν σε «πορνογραφία χωρίς προειδοποίηση».

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Η Marseaux βάζει φωτιά στο καλοκαίρι με το «Dame Fuego»

Η Marseaux ανεβάζει τη θερμοκρασία με το «Dame Fuego». Η...

Ariana Grande: Σταματά την προώθηση του «Eternal Sunshine» – Επικεντρώνεται στο «Wicked»

Η Ariana Grande θέλει να επικεντρώσει όλες τις δυνάμεις...

Στην εντατική ο Jonny Greenwood των Radiohead – Οι The Smile ακυρώνουν την περιοδεία τους

Ο Jonny Greenwood προσβλήθηκε από μία «σοβαρή λοίμωξη». Οι The...

Η Kesha δίνει ηχηρή απάντηση στο body shaming: «Με κάνετε να νιώθω δυνατή»

Η Kesha δεν λυγίζει απέναντι στο body shaming. Η Kesha σήκωσε ανάστημα απέναντι στους επικριτές του σώματός της δηλώνοντας πως...

Top Stories