Η Mariah Carey πραγματοποίησε την πιο επιτυχημένη περιοδεία της τα τελευταία 25 χρόνια

Τα εντυπωσιακά νούμερα της Mariah Carey.

Η περιοδεία «Merry Christmas One and All!» της Mariah Carey συγκέντρωσε έσοδα ύψους 29,6 εκατομμυρίων δολαρίων και πούλησε 214.000 εισιτήρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Billboard Boxscore.

Σε βάση ανά εμφάνιση, οι 15 συναυλίες της περιοδείας πούλησαν περισσότερα εισιτήρια από οποιαδήποτε περιοδεία της Mariah Carey τα τελευταία 25 χρόνια, μετά το «Butterfly World Tour» το 1998.

Η Mariah Carey κυκλοφόρησε το άλμπουμ της «Merry Christmas», το οποίο περιέχει την εμβληματική και αειθαλή επιτυχία «All I Want for Christmas Is You», το 1994.

Διαφήμιση

Αυτό το τραγούδι θα ήταν αρκετό για να κατοχυρώσει τον τίτλο της βασίλισσας των Χριστουγέννων, όμως η Mariah Carey κάθε χρόνο από το 2014 (εκτός από την περίοδο της πανδημίας το 2020-21) να κάνει περιοδείες και μίνι σειρά παραστάσεων προς τιμήν των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών της.

Για τέσσερα χρόνια, η τραγουδίστρια εμφανιζόταν στο Beacon Theatre της Νέας Υόρκης, πηγαίνοντας από τα 16.200 εισιτήρια το 2014, στα 20.700 το 2015, στα 23.400 το 2016.

Το 2017 περιορίστηκε σε μόλις τρεις παραστάσεις στο Beacon, προτού επιστρέψει στο Madison Square Garden το 2019, το 2022 και το 2023. Οι δύο συναυλίες της στον εμβληματικό γήπεδο της Νέας Υόρκης εκεί τον Δεκέμβριο πούλησαν συνολικά 28.700 εισιτήρια και απέφεραν έσοδα 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων, καταγράφοντας τις καλύτερες επιδόσεις από κάθε άλλη φορά.

Η Mariah Carey δεν έχει βελτιώσει τις επιδόσεις της μόνο στη Νέα Υόρκη, αλλά έχει επεκταθεί σε όλες τις περιοχές των ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Διαφήμιση

Ενώ οι χριστουγεννιάτικες εμφανίσεις της ξεκίνησαν ως μία αποκλειστική εκδήλωση στη Νέα Υόρκη το 2014, επεκτάθηκαν στην Ευρώπη το 2017 και το 2018, καθώς και σε περισσότερες πόλεις της Βόρειας Αμερικής το 2019.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Mariah Carey: Το «All I Want For Christmas Is You» επιστρέφει στο No. 1 του Billboard Hot 100

Η καλύτερη προσέλευση ανά συναυλία στην καριέρα της

Αφού η περσινή επιστροφή μετά την πανδημία επικεντρώθηκε μόνο στη Νέα Υόρκη και το Τορόντο, το 2023 η Mariah Carey πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη περιοδεία της, χωρίς να εμφανιστεί ποτέ σε λιγότερους από 12.500 θαυμαστές σε όλες τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Αυτή ήταν και είναι η πρώτη τόσο μεγάλη περιοδεία της σε κλειστά γήπεδα από το 2006.

Η περιοδεία «Merry Christmas One and All!» συγκέντρωσε κατά μέσο όρο έσοδα 2 εκατομμυρίων δολαρίων και πούλησε 14.200 εισιτήρια ανά συναυλία. Πρόκειται για τα υψηλότερα έσοδα που έχει καταγράψει ανά συναυλία η Mariah Carey, εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια.

Αλλά ενώ η ακμάζουσα οικονομία των συναυλιών και ο πληθωρισμός δεκαετιών μπορούν να εξηγήσουν μέρος της πρόσφατης επιτυχίας της, η εμβέλεια της Mariah Carey – ο καθαρός αριθμός των εισιτηρίων που πούλησε – είναι επίσης στα ύψη.

Αυτός ο μέσος όρος των 14.200 εισιτηρίων είναι η καλύτερη προσέλευση ανά συναυλία για οποιαδήποτε περιοδεία της από το 1998 και το «Butterfly World Tour».

Διαφήμιση

Ωστόσο, η Mariah Carey δεν έχει περιοδεύσει ποτέ με την ίδια ένταση όπως πολλοί άλλοι κορυφαίοι, καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο Elton John, η Madonna και η Taylor Swift. Οι τρεις πρώτες περιοδείες της, κατά τη διάρκεια της εξαιρετικά επιτυχημένης πορείας τη δεκαετία του ’90, περιλάμβαναν η καθεμία όχι περισσότερες από 11 συναυλίες.

Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η Mariah Carey ήταν αναμφισβήτητα πιο απασχολημένη από ποτέ την τελευταία δεκαετία με την ετήσια χριστουγεννιάτικη περιοδεία της, δύο σειρές παραστάσεων στο Λας Βέγκας και τρεις διεθνείς περιοδείες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ariana Grande και Mariah Carey κυκλοφορούν το ονειρικό remix του «Yes, And?»

Η αύξηση της προσέλευσης στις συναυλίες της το 2023, αλλά και ο υψηλός αριθμός των εισπράξεων, αφηγείται μία εντυπωσιακή ιστορία σχετικά με την κληρονομιά της Mariah Carey ως βασίλισσα των Χριστουγέννων, που χρησιμοποιεί τη μοναδική θέση της για να γεμίζει γήπεδα.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το postmelody.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλοι τις ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Don't miss

Η Taylor Swift είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που καταλαμβάνει για τέταρτη φορά την κορυφή των πωλήσεων παγκοσμίως. Η IFPI, ο οργανισμός που εκπροσωπεί παγκοσμίως τη...
Ο DJ Kas και ο Stan Αντιπαριώτης δημιουργούν τον τέλειο συνδυασμό Afrobeats και pop ρυθμών. Ο DJ Kas, ο γνωστός καλλιτέχνης που φημίζεται για τον...
Ο Jack Savoretti επανασυνδέεται με τις ρίζες του στο νέο άλμπουμ του. Ο Jack Savoretti επιστρέφει με τη νέα δισκογραφική δουλειά του «Miss Italia», που...
Υπέροχα τραγούδια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου θα ανθίσουν μοναδικά και ευωδιαστά από την Έλλη Πασπαλά. Η Έλλη Πασπαλά φλερτάρει με την άνοιξη και την...
«Δεν είναι το κάνουμε μόνο όταν νιώθουμε έμπνευση - δημιουργούμε επειδή είναι ευθύνη μας», σχολίασε ο Nick Cave. Ο Nick Cave έδωσε τις συμβουλές τους στους...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ