Marilyn Manson: Μεγάλη δικαστική νίκη για την πρώην βοηθό του – Μπορεί να τον μηνύσει για σεξουαλική κακοποίηση

Η πρώην βοηθός του Marilyn Manson κέρδισε το δικαίωμα να μηνύσει τον τραγουδιστή για σεξουαλική επίθεση, κακοποίηση και παρενόχληση κατά τη διάρκεια μίας «φρικτής» χρονιάς που εργαζόταν για εκείνον.

Η πρώην βοηθός του Marilyn Manson, που ισχυρίζεται ότι ο τραγουδιστής την κακοποίησε σεξουαλικά, τη μαστίγωσε και την πέταξε στον τοίχο ενώ ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, κέρδισε την έφεση που είχε καταθέσει εναντίον στην απόρριψη της αγωγής της σε βάρος του shock rocker.

Η Ashley Walters είχε μηνύσει αρχικά τον Marilyn Manson, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Brian Warner, τον Μάιο του 2021, κατηγορώντας τον για σεξουαλική επίθεση, σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις με βάση το φύλο.

Στην αγωγή της, η Walters υποστήριξε ότι ενώ έπεσε θύμα κακοποίησης κατά τη διάρκεια μίας «φρικτής» χρονιάς εργασίας που έληξε το 2011, δεν ίσχυε η τυπική διετής παραγραφή, επειδή απωθούσε τις αναμνήσεις της μέχρι το 2020.

Διαφήμιση

Η Ashley Walters υποστήριξε ότι ο κανόνας της «καθυστερημένης ανακάλυψης», ο οποίος μεταθέτει την έναρξη του ρολογιού για την παραγραφή σε υποθέσεις όπου τα θύματα θάβουν επώδυνες αναμνήσεις, είχε παρατείνει το παράθυρο για να καταθέσει την αγωγή της. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι ο Marilyn Manson συμπεριφέρθηκε απειλητικά για να διασφαλίσει τη σιωπή της.

Ένας δικαστής εξέτασε το επιχείρημά της, αλλά τελικά απέρριψε την αγωγή της τον Μάιο του 2022, κρίνοντας ότι «απέτυχε να παραθέσει γεγονότα για να επικαλεστεί τον κανόνα της καθυστερημένης ανακάλυψης».

Η Ashley Walters άσκησε έφεση και ένα δικαστήριο της Δεύτερης Εφετειακής Περιφέρειας της Καλιφόρνιας τάχθηκε με το μέρος της την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου και ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση, στέλνοντας την υπόθεση ξανά στον δικαστή για να δικαστεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Marilyn Manson: Πραγματοποίησε 20 ώρες κοινωφελούς εργασίας για την επίθεση σε εικονολήπτρια

«Οι ισχυρισμοί της Walters περί καθυστερημένης ανακάλυψης ήταν επαρκείς για να υποστηρίξουν την ένσταση και αναιρούμε την απόφαση», αποφάνθηκε το εφετείο.

Διαφήμιση

Επιπλέον, το εφετείο σημείωσε ότι ενώ η ομάδα υπεράσπισης του Marilyn Manson υποστήριξε ότι οι ισχυρισμοί της Ashley Walters ήταν «πολύ αξιομνημόνευτοι και συνέβησαν πάρα πολλές φορές για να μην θυμάται τίποτα από όλα αυτά», το δικαστήριο δεν έπρεπε να ασχοληθεί με την ικανότητά της να αποδείξει τους ισχυρισμούς της σε αυτό το στάδιο της υπόθεσής της, παρά μόνο με το αν τους προέβαλε σωστά.

«Πρόκειται για μία μεγάλη νίκη για όλους τους επιζήσαντες, καθώς παρέχει μία ξεκάθαρη πορεία για τα ζητήματα των καταπιεσμένων αναμνήσεων και της καθυστερημένης ανακάλυψης σε τέτοιου είδους υποθέσεις», δήλωσε στο Rolling Stone ο δικηγόρος της Walters, James Vagnini.

«Νομίζω ότι το δικαστήριο είναι πολύ σταθερό, καθώς διατυπώνει μία πολύ σαφή απόφαση σχετικά με τους λόγους για τους οποίους οι επιζώντες έχουν καταπιεσμένες αναμνήσεις και γιατί αυτό θα πρέπει να είναι σημαντικό όταν έρχονται αργότερα στη ζωή τους για να υποβάλλουν αυτές τις καταγγελίες», συνέχισε.

Ο James Vagnini αποκάλυψε επιπλέον ότι η ομάδα του Marilyn Manson διατάχθηκε να καταβάλει τα έξοδα της έφεσης. «Πιστεύουμε ότι αυτό στέλνει ένα μήνυμα», είπε.

Στην αρχική αγωγή της, η Ashley Watlers ισχυρίστηκε ότι ο Marilyn Manson την ανάγκασε να βάλει το χέρι της μέσα στο εσώρουχό του, τη μαστίγωσε, της πέταξε πιάτα, την έσπρωξε σε έναν τοίχο, έσπασε πόρτες για να την πλησιάσει, της επιτέθηκε και την ανάγκασε να μείνει ξύπνια για 48 ώρες συνεχόμενα, ενώ μία φορά χρειάστηκε να μείνει όρθια σε μία καρέκλα για 12 ώρες.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Marilyn Manson διατάχθηκε να πληρώσει τα νομικά έξοδα της Evan Rachel Wood

Ο 54χρονος τραγουδιστής έχει αρνηθεί τις κατηγορίες της Ashley Watler και όλες τις κατηγορίες για κακοποίηση που έχουν γίνει εναντίον του από περισσότερες από δώδεκα γυναίκες, μεταξύ των οποίων και η ηθοποιός Evan Rachel Wood.

Τον Σεπτέμβριο, ο Marilyn Manson κατέληξε σε ιδιωτικό διακανονισμό με μία ανώνυμη γυναίκα που κατήγγειλε ότι τη βίασε βάναυσα το 2011.

Η γυναίκα ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Marilyn Manson της στερούσε το φαγητό και τον ύπνο κατά τη διάρκεια της καταχρηστικής σχέσης τους και ότι την απείλησε ότι θα της «σπάσει το κεφάλι» αν προσπαθούσε να τον καταγγείλει.

Ο Marilyn Manson κατέληξε τον Ιανουάριο σε έναν ξεχωριστό διακανονισμό με την πρωταγωνίστρια του «Game of Thrones», Esmé Bianco, η οποία είχε υποστηρίξει ότι ο τραγουδιστής τη βίασε και την κακοποίησε.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Taylor Swift: Το «The Tortured Poets Department» ξεπερνά σε πωλήσεις ολόκληρο το Top 10 του 2024

Το «The Tortured Poets Department» της Taylor Swift είναι...

Οι SEVENTEEN φέρνουν στους κινηματογράφους την περιοδεία «Follow Again»

Και τα 13 μέλη των SEVENTEEN σε μία συναρπαστική...

Marina: Πώς νιώθει που η Billie Eilish δηλώνει θαυμάστριά της

«Είναι κολακευτικό», είπε η Marina. Η Marina αποκάλυψε πώς νιώθει...

Neck Deep και Bury Tomorrow για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Οι Neck Deep και οι Bury Tomorrow θα πλαισιώνουν...

Κύριλλος Ρούσσος και George Gaudy ξεγυμνώνουν τις ψυχές τους στο νέο EP «Bare»

Γυμνή ψυχή, δυνατή μουσική - Ο Κύριλλος Ρούσσος παρουσιάζει το νέο του EP Ο Κύριλλος Ρούσσος συνεχίζει το μουσικό ταξίδι...

Top Stories