Michael Jackson: Τα παιδιά και η μητέρα του δεν θα παίρνουν χρήματα από την περιουσία του μέχρι να επιλυθεί η διαμάχη με την εφορία

Οι διαχειριστές της περιουσίας του Michael Jackson προτείνουν να συντηρούνται τα παιδιά και η μητέρα του βασιλιά της pop μέσω ενός ειδικού «οικογενειακού επιδόματος».

Οι δικαιούχοι της περιουσίας του Michael Jackson, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας του Katherine και των τριών παιδιών του, Paris, Prince και Bigi, δεν θα λάβουν οικονομικές αποζημιώσεις από το καταπίστευμά του έως ότου επιλυθεί η συνεχιζόμενη διαμάχη με την Εφορά των ΗΠΑ (IRS).

Σύμφωνα με αίτηση που κατατέθηκε στις 28 Μαΐου – και περιήλθε στην κατοχή του περιοδικού People – σχετικά με την υπόθεση της περιουσίας του βασιλιά του pop, οι εκτελεστές της διαθήκης του αποφάσισαν ότι όσο συνεχίζονται οι δικαστικές διαμάχες, οι δικαιούχοι δεν θα λάβουν αποζημιώσεις.

Η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε όταν η Εφορία των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποίησε έλεγχο της δήλωσης φόρου κληρονομιάς του Michael Jackson Estate και εξέδωσε «πράξη ανακριβούς δήλωσης» υποστηρίζοντας ότι «υποτίμησε τα περιουσιακά στοιχεία του» και οφείλει «επιπλέον 700 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους και προσαυξήσεις».

Διαφήμιση

Το 2021, οι διαχειριστές της περιουσίας του Michael Jackson αμφισβήτησαν αυτές τις εκτιμήσεις και κέρδισαν σε δίκη στο φορολογικό δικαστήριο το ίδιο έτος.

Ωστόσο, κατέθεσαν αίτημα για επανεξέταση σχετικά με την αξία που έδωσε το δικαστήριο στη Mijac Music, στην εταιρεία που διαχειρίζεται τη μουσική του Jackson που ανήκει στη Sony Music και η απόφαση εκκρεμεί.

Επομένως, η αξία της περιουσίας του Michael Jackson για φορολογικούς σκοπούς δεν έχει καθοριστεί. Μόλις καθοριστεί, η Εφορία και οι διαχειριστές της περιουσίας τους πρέπει να συμφωνήσουν στην αξία της απαλλαγής πριν εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση.

Ενώ η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη, οι δικηγόροι ζήτησαν ένα μέρος της περιουσίας να «παραμείνει υπό διαχείριση» ενώ επιλύονται τα υπόλοιπα νομικά ζητήματα, ώστε να διανεμηθεί στο καταπίστευμα της οικογένειας του Michael Jackson.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι κατήγοροι του Michael Jackson για κακοποίηση θέλουν δίκη πριν την κυκλοφορία της ταινίας «Michael»

Ο John Branca και ο John McClain, οι εκτελεστές της διαθήκης του pop star, απέρριψαν το αίτημα επειδή δεν μπορούν «να προσδιορίσουν με κανένα τρόπο ποιο ποσό θα μπορούσε να διανεμηθεί με ασφάλεια αυτή τη στιγμή», σύμφωνα με τα έγγραφα.

Επιπλέον, το καταπίστευμα απαιτεί να διανεμηθεί το 20% της περιουσίας «όπως αποτιμήθηκε για φορολογικούς σκοπούς κληρονομιάς» σε φιλανθρωπικούς σκοπούς πριν διανεμηθούν τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία σε υπο-καταπιστεύματα.

Η επίλυση της διαμάχης είναι «απαραίτητη» για τον προσδιορισμό της φιλανθρωπικής συνεισφοράς.

Μέχρι τότε, οι εκτελεστές προτείνουν το Michael Jackson Estate να συντηρεί τα παιδιά και τη μητέρα του τραγουδιστή μέσω «οικογενειακού επιδόματος».

Δύο μήνες νωρίτερα, η Katherine Jackson είχε απαντήσει στην ένσταση του εγγονού της Bigi σχετικά με τη χρήση κεφαλαίων από την περιουσία του Michael Jackson για την αποπληρωμή των δικηγορικών εξόδων της στη διαμάχη με τους διαχειριστές της περιουσίας του γιου της σχετικά με την πώληση των δικαιωμάτων της μουσικής του στη Sony.

Διαφήμιση

Η Katherine Jackson ισχυρίστηκε ότι οι εκτελεστές είναι πολύ φειδωλοί με τον τρόπο που διανέμονται τα χρήματα της περιουσίας στους δικαιούχους και υποστήριξε ότι μπορούν να καλύψουν τα έξοδα που ζητάει.

Στα σχετικά έγγραφα αναφέρεται ότι «φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι Εκτελεστές κρατούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία για να διατηρήσουν τον έλεγχό τους και να αποφύγουν τις πιο γενναιόδωρες απαιτήσεις διανομής του καταπιστεύματος.»

Επίσης, η μητέρα του Michael Jackson αντιτάχθηκε στη δωρεά του 20% της περιουσίας του τραγουδιστή σε φιλανθρωπικούς σκοπούς: «Τίποτα στο καταπίστευμα δεν απαιτεί να γίνουν αυτές οι πληρωμές πριν από οποιαδήποτε προκαταβολική διανομή σε άλλους δικαιούχους», σημείωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Snoop Dogg θέλει να κυκλοφορήσει το χαμένο τραγούδι του με τον Michael Jackson

Η ίδια η Katherine Jackson δεν είναι δικαιούχος της περιουσίας του Michael Jackson όπως τα παιδιά του, αλλά είναι αποκλειστικός δικαιούχος ενός υπο-καταπιστεύματος στη διαθήκη του αείμνηστου τραγουδιστή.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Γιώργος Σαμπάνης: Ταξίδι στον κόσμο των ονείρων στο video «Ονειροπαρμένος»

Ο Γιώργος Σαμπάνης δίνει εικόνα στα όνειρα. Ο Γιώργος Σαμπάνης...

Lana Del Rey και Quavo τραγούδησαν ζωντανά το νέο τραγούδι τους «Tough»

Η ημερομηνία κυκλοφορίας της Lana Del Rey και του...

Kendrick Lamar: Τραγούδησε πέντε φορές το «Not Like Us» και ζήτησε από τον Drake το δαχτυλίδι του Tupac

Ο Kendrick Lamar μετέφερε στη σκηνή την αντιπαράθεσή του...

Taylor Swift: Το TikTok γιορτάζει το «The Eras Tour» με μία νέα εμπειρία

Η πρώτη διαδραστική εμπειρία εντός του TikTok που είναι αφιερωμένη σε έναν καλλιτέχνη γιορτάζει την Taylor Swift και το...

Top Stories

Coldplay: Ακούστε το νέο τραγούδι «feelslikeimfallinginlove»

Το πρώτο τραγούδι από το νέο άλμπουμ «Moon Music»...

Η μουσική των Queen για 1 δισεκατομμύριο λίρες στη Sony Music

Η συμφωνία για τη μουσική των Queen σπάει κάθε...

Ο Justin Timberlake αρνήθηκε το αλκοτέστ – Όλες οι λεπτομέρειες της σύλληψής του

Ο Justin Timberlake οδηγήθηκε με χειροπέδες στο δικαστήριο -...

Η Katy Perry επιστρέφει με το νέο single «Woman’s World»

Πότε κυκλοφορεί το νέο τραγούδι της Katy Perry. Η Katy...

Ο Jimin των BTS ανακοινώνει το νέο άλμπουμ «MUSE»

Το «MUSE» του Jimin θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο. Ο Jimin...