Ο Michael Jackson χρωστούσε πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια όταν πέθανε

Ο Michael Jackson βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Όταν ο Michael Jackson πέθανε αιφνίδια στις 25 Ιουνίου 2009 σε ηλικία 50 ετών βρισκόταν σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, χρωστώντας πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια, όπως αποκαλύπτουν νέα δικαστικά έγγραφα που ήρθαν στη δημοσιότητα.

Το βράδυ πριν από το θάνατό του, ο Michael Jackson είχε πραγματοποιήσει μία εξάωρη πρόβα στο Staples Center του Λος Άντζελες για την πολυαναμενόμενη σειρά συναυλιών του «This Is It» στοι O2 Arena του Λονδίνου.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου της επιστροφής του, πουείχε γράψει καινούργια τραγούδια και είχε περάσει ατελείωτες ώρες καινούργια τραγούδια και είχε περάσει ατελείωτες ώρες σε εξαντλητικές πρόβες για να τελειοποιήσει τις παραστάσεις του, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να διαρκέσουν από τον Ιούλιο του 2009 έως τον Μάρτιο του 2010.

Διαφήμιση

Ωστόσο, δεδομένων των υπερβολικών δαπανών του, ο Michael Jackson χρειαζόταν απεγνωσμένα χρήματα για να αποπληρώσει τα χρέη του, τα οποία αυξάνονταν κατά 30 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, σύμφωνα με την Los Angeles Times.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι ο ορκωτός λογιστής William R. Ackerman, ο οποίος κατέθεσε τον Αύγουστο του 2013 ως μάρτυρας υπεράσπισης για λογαριασμό της AEG Live στη δίκη για αποζημίωση λόγω του θανάτου του Michael Jackson, παρουσίασε μία λεπτομερή εικόνα των οικονομικών του τραγουδιστή.

Όπως είπε στους ενόρκους, ο βασιλιάς της pop ξόδευε χρήματα σε φιλανθρωπίες, δώρα, ταξίδια, έργα τέχνης και έπιπλα.

«Ξόδεψε πολλά χρήματα και σε κοσμήματα,» δήλωσε τότε ο Ackerman στο δικαστήριο. «Τα οικονομικά του ήταν σε τραγικό σημείο», τόνισε.

Διαφήμιση

Ήδη από το 1993, ο Jackson είχε συσσωρεύσει χρέη τεράστια και μέχρι το 1998 χρωστούσε 140 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Michael Jackson: Η πρώτη φωτογραφία από τη βιογραφική ταινία «Michael» με πρωταγωνιστή τον ανιψιό του

Από τον Ιούνιο του 2001 έως τον Ιούνιο του 2009, τα χρέη του είχαν αυξηθεί κατά περίπου 170 εκατομμύρια δολάρια. Οι τόκοι των δανείων του επίσης είχαν αυξηθεί σημαντικά, έχοντας κυμανθεί από ένα ποσοστό μικρότερο του 7% έως 16,8% ετησίως.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Michael Jackson είχε χρησιμοποιήσει ως εγγύηση για δάνεια ύψους περίπου 270 εκατομμυρίων δολαρίων από την Bank of America μερίδιο που κατείχε σε έναν κατάλογο τραγουδιών, ο οποίος περιλάμβανε και επιτυχίες των Beatles.

Η τράπεζα πούλησε τα δάνεια το 2005 στη Fortress Investment Group, μία εταιρεία που αγοράζει προβληματικά χρέη.

Παρά τα οικονομικά προβλήματα του τραγουδιστή, ο τότε διευθύνων σύμβουλος της AEG Live, Randy Phillips, δήλωσε στο περιοδικό Rolling Stone το 2009 ότι ο Michael Jackson «ήθελε οι άνθρωποι να δουν τη δουλειά του και όχι απλώς να μιλούν για τον τρόπο ζωής του.»

Διαφήμιση

Ο Randy Phillips υπογράμμισε επίσης ότι ο Jackson «ήταν πολύ έξυπνος σε θέματα marketing».

«Λένε ότι ήταν αδύναμος και τον χειραγωγούσαν, αλλά ήταν δυναμικός και ο ίδιος μπορούσε να χειραγωγήσει καταστάσεις», υποστήριξ.

«Ήταν έτοιμος. Ήθελε να βελτιώσει τα οικονομικά του. Ήταν έτοιμος να σταματήσει να ζει σαν περιπλανώμενος και να εγκατασταθεί κάπου μόνιμα και να αρχίσει να κερδίζει χρήματα ξανά», εξήγησε.

Μετά το θάνατό του, το οικονομικό βάρος της ματαίωσης της τεράστιας περιοδείας του έπεσε στους εκτελεστές της περιουσίας του.

Ο Michael Jackson χρωστούσε περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία διοργάνωση συναυλιών AEG, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά και «υπήρχαν ελάχιστες ελπίδες δημιουργίας εισοδήματος από τα ήδη επιβαρυμένα με χρέη περιουσιακά στοιχεία ου του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Όταν ο Jon Bon Jovi διηγήθηκε στον Michael Jackson πώς μεταμφιεζόταν για να μην τον αναγνωρίζουν

Οι διαχειριστές της περιουσίας του, John Branca και John McClain, μαζί με τους νομικούς συμβούλους τους, Jonathan Steinsapir και Saul Ewing, δήλωσαν στο δικαστήριο τον Μάρτιο του 2024 ότι το Michael Jackson Estate βρισκόταν στα πρόθυρα της πτώχευσης όταν πέθανε ο διάσημος τραγουδιστής.

Σήμερα, το Michael Jackson Estate έχει αξία που ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Οι NCT 127 επαναπροσδιορίζουν την K-pop με το νέο άλμπουμ «Walk»

Οι NCT 127 γράφουν τους δικούς τους κανόνες γεφυρώνοντας...

Cardi B: «Εγωιστής» ο Joe Biden που κατεβαίνει ξανά στις προεδρικές εκλογές

Η Cardi B πιστεύει ότι το χρίσμα των Δημοκρατικών...

Charli XCX: «Δεν φαντάζομαι τον εαυτό μου να ασχολείται με τη μουσική για πάντα»

Η Charli XCX θέλει να εξερευνήσει και άλλα μονοπάτια...

Queen: Ο Brian May θυμάται τις τελευταίες ημέρες του Freddie Mercury

«Δεν τον είδα ποτέ να κλαίει», τονίζει ο κιθαρίστας...

The Offspring: «Θέλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε ακόμα επίκαιροι»

Οι The Offspring μετρούν 40 χρόνια ιστορίας και θέλουν να συνεχίσουν να πιάνουν το σφυγμό της εποχής. Ο κιθαρίστας Kevin...

Top Stories