Μηνύουν τους Slipknot οι διαχειριστές της κληρονομιάς του Joey Jordison

Οι Slipknot κατηγορούνται ότι εκμεταλλεύτηκαν οικονομικά τον θάνατο του Joey Jordison.

Οι διαχειριστές της κληρονομιάς του εκλιπόντος Joey Jordison μήνυσαν τον Corey Taylor και τον Shawn «Clown» Crahan των Slipknot υποστηρίζοντας επωφελήθηκαν από το θάνατο του ντράμερ, μεταξύ άλλων κατηγοριών.

Η αγωγή κατατέθηκε στην πραγματικότητα τον Ιούνιο, αλλά μόλις τώρα περιήλθε στην κατοχή του TMZ και του Blabbermouth.

Σύμφωνα με την αγωγή, που κατατέθηκε από τη Steamroller, Inc. η οποία είναι ο νόμιμος δικαιούχος των δικαιωμάτων του Joey Jordison, ο Corey Taylor και ο Shawn Crahan απέτυχαν να επιστρέψουν «τουλάχιστον 22 αντικείμενα» που ανήκαν στον εκλιπόντα ντράμερ, αφού «υποσχέθηκαν να επιστρέψουν όλα τα αντικείμενα του Jordison».

Διαφήμιση

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι τα αντικείμενα αυτά, συμπεριλαμβανομένων «μουσικών οργάνων, εξοπλισμού και γκαρνταρόμπας», χρησιμοποιήθηκαν «σε ένα περιοδεύον μουσείο των Slipknot με την ονομασία Knotfest και γέμισαν τις τσέπες των εναγομένων με κέρδη από τους αφοσιωμένους θαυμαστές του Jordison».

«Δεν είχαν πρόθεση να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους»

Όπως εξηγεί η αγωγή, ο Corey Taylor και ο Shawn Crahan είχαν συμφωνήσει να επιστρέψουν στον Joey Jordison τα αντικείμενα μετά την απομάκρυνσή του από τους Slipknot το 2013 και πριν τον θάνατό του το 2021 σε ηλικία 46 ετών.

«Αφού έδιωξαν απότομα τον Jordison από τους Slipknot το 2013, οι Taylor και Crahan υποσχέθηκαν κατηγορηματικά σε γραπτή συμφωνία να επιστρέψουν όλα τα αντικείμενά του με αντάλλαγμα την υπόσχεση του Jordison να παραιτηθεί από ορισμένες αξιώσεις εναντίον τους», σημειώνεται.

Η συμφωνία περιείχε έναν μη αποκλειστικό κατάλογο μεγάλων κατηγοριών αντικειμένων για τα οποία τα δύο μέλη των Slipknot υποστήριζαν ότι βρίσκονταν στην κατοχή τους και ότι θα τα επέστρεφαν στον Joey Jordison.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Corey Taylor των Slipknot κατακεραυνώνει τη σημερινή κουλτούρα

Οι Taylor και ο Crahan «υποτίθεται ότι συμμορφώθηκαν με τη συμφωνία επιστρέφοντας ορισμένα αντικείμενα στον Jordison».

Ωστόσο, η αγωγή τους κατηγορεί ότι «εν αγνοία του Jordison είχαν εκτελέσει τη συμφωνία χωρίς πρόθεση να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και εν γνώσει τους απέκρυψαν από τον Jordison ότι κατείχαν πολλά άλλα αντικείμενα που του ανήκαν και τα οποία δεν του τα επέστρεψαν ποτέ».

Η «ανάλγητη» συμπεριφορά των Slipknot

Η αγωγή ισχυρίζεται στη συνέχεια ότι ο Corey Taylor και ο Shawn Crahan ενήργησαν «ανάλγητα» χρησιμοποιώντας το θάνατο του Joey Jordison ως εργαλείο μάρκετινγκ για το άλμπουμ «The End, So Far» των Slipknot που κυκλοφόρησε το 2022.

Επιπλέον, η αγωγή αναφέρει ακόμη ότι, με την απομάκρυνση του Joey Jordison από το συγκρότημα, ο Taylor και ο Crahan δεν έδειξαν καμία συμπόνια για τη μάχη του ντράμερ με τη νευρολογική διαταραχή της οξείας εγκάρσιας μυελίτιδας.

«Έδιωξαν απότομα τον Jordison από τους Slipknot μέσω email», περιγράφει χαρακτηριστικά η αγωγή.

Διαφήμιση

«Η αναλγησία της απόλυσης του Jordison και η λοιπή κακομεταχείριση στα χέρια των Crahan και Taylor είναι ευρέως γνωστές και έχουν επικριθεί από τους θαυμαστές του συγκροτήματος. Από τη δεκαετία του 1990, ο Jordison είχε αφιερώσει τη ζωή του ώστε οι Slipknot να κάνουν αίσθηση στο metal και οι Crahan και Taylor κέρδιζαν αδρά από αυτό», σημειώνεται.

«Δεν έβγαζε νόημα γιατί ο Crahan και ο Taylor αντιμετώπιζαν τον Jordison με τέτοια περιφρόνηση, ειδικά υπό το πρίσμα της επιδείνωσης της υγείας του», συμπληρώνει η αγωγή.

Ο Corey Taylor και ο Shawn «Clown» Crahan των Slipknot απάντησαν καταθέτοντας στο δικαστήριο έγγραφα με τα οποία αρνούνται τους ισχυρισμούς και ζητούν την απόρριψη της αγωγής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Wargasm και Corey Taylor φωνάζουν σε έναν κόσμο που έχει τρελαθεί στο νέο single «70% Dead»
Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

André 3000: «Οι σημερινοί ράπερ ακούγονται όλοι ίδιοι»

Ο André 3000 εξηγεί ότι οι νέοι ράπερ δεν...

Οι BLACKPINK θα ξεκινήσουν μία νέα παγκόσμια περιοδεία το 2025

Οι BLACKPINK έχουν αρχίσει ήδη να ετοιμάζουν την επιστροφή...

Michael Jackson: Σε δημοπρασία άγνωστα υπογεγραμμένα σκίτσα του

Μία νέα δημοπρασία θα αναδείξει την αγάπη του Michael...

Ο Χρήστος Χολίδης δίνει όρκο αγάπης «100-0»

Ο Χρήστος Χολίδης τραγουδά για την αγάπη που μεταμορφώνει. Ο Χρήστος Χολίδης, ένας από τους πιο αγαπημένους λαϊκούς τραγουδιστές της...

Top Stories

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...

Ο Jimin των BTS αναζητά την πηγή της έμπνευσής του στο νέο άλμπουμ «MUSE»

Ένας καθρέφτης της ψυχής του Jimin. Ο Jimin των BTS...

Οι Primal Scream επιστρέφουν με το νέο άλμπουμ «Come Ahead»

Το πρώτο άλμπουμ των Primal Scream μετά από οκτώ...