Κατέβηκε η ιστοσελίδα του MTV News – Εξαφανίστηκαν δεκαετίες μουσικών άρθρων

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αφαίρεση του περιεχομένου του MTV News από το διαδίκτυο – Το κανάλι είχε σταματήσει τη λειτουργία του από το 2023

Περισσότερες από δύο δεκαετίες περιεχομένου του MTV News που είχε δημοσιευθεί στο MTVNews.com δεν είναι πλέον διαθέσιμο, καθώς το MTV φαίνεται να έχει κατεβάσει οριστικά την ιστοσελίδα και το σχετικό περιεχόμενό της.

Παρόμοια τύχη φαίνεται να είχε και το περιεχόμενο αδελφικής ιστοσελίδας CMT.com.

Το 2023, το MTV News σταμάτησε τη λειτουργία του εν μέσω των οικονομικών προβλημάτων της μητρικής εταιρείας του Paramount Global.

Διαφήμιση

Από τη Δευτέρα, όσοι προσπαθούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε άρθρα του MTV News στο mtvnews.com ή στο mtv.com/news, ανακατευθύνονται στον κύριο ιστότοπο του MTV.

Το περιεχόμενο του MTV News που αποσύρθηκε από το διαδίκτυο περιλαμβάνει δεκαετίες μουσικής δημοσιογραφίας με χιλιάδες άρθρα και συνεντεύξεις με αμέτρητους σημαντικούς καλλιτέχνες, που χρονολογούνται από την έναρξη της ιστοσελίδας το 1996.

Ίσως η πιο σημαντική απώλεια είναι τα τεράστια αρχεία του MTV News σχετικά με τη hip-hop σκηνή, ειδικά η εβδομαδιαία στήλη «Mixtape Monday», η οποία διήρκεσε σχεδόν μία δεκαετία από το ’00 έως το ’10 και παρουσίαζε συνεντεύξεις, κριτικές και πολλά άλλα με πολλούς καλλιτέχνες, παραγωγούς και άλλους στην αρχή της καριέρας τους.

Πρώην συντάκτες του MTV News εξέφρασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την απογοήτευσή τους για το κλείσιμο της ιστοσελίδας και τη διαγραφή των αρχείων.

Διαφήμιση

«Λοιπόν, το mtvnews.com δεν υπάρχει πια. Οκτώ χρόνια της ζωής μου χάθηκαν χωρίς ίχνος», έγραψε ο Patrick Hosken, πρώην αρχισυντάκτης μουσικής του MTV News.

«Και όλα αυτά επειδή δεν ταίριαζε στα κέρδη κάποιων στελεχών. Η λέξη “εξοργιστικό” είναι λίγο για να το περιγράψει», πρόσθεσε.

«Είναι αηδιαστικό (προσβλητικό) να βλέπεις ολόκληρο το αρχείο του @mtvnews να εξαφανίζεται από το διαδίκτυο», ανέφερε η Crystal Bell, αρχισυντάκτρια πολιτισμού στο Mashable και πρώην διευθύντρια ψυχαγωγίας του MTV News.

«Δεκαετίες μουσικής ιστορίας εξαφανίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων μερικών πολύ αρχικών ειδήσεων για την K-Pop», τόνισε.

«Αυτό είναι απαράδεκτο. Έχουν διαγράψει εντελώς το αρχείο του MTV News», σχολίασε ο Brian Hiatt, μακροχρόνιος ανώτερος συντάκτης του Rolling Stone. «Δεκαετίες υλικού έρευνας για την ιστορία της pop κουλτούρας χάθηκαν, και γιατί;», πρόσθεσε.

Διαφήμιση

Την προηγούμενη εβδομάδα, αφαιρέθηκε επίσης το αρχείο δημοσιογραφίας country μουσικής αρκετών δεκαετιών της ιστοσελίδας του CMT, η οποία ανακατευθύνει πλέον τους χρήστες στο κανάλι του country τηλεοπτικού δικτύου στο YouTube.

Ορισμένοι σημείωσαν ότι τα άρθρα του MTV News μπορεί να είναι διαθέσιμα μέσω υπηρεσιών αρχειοθέτησης του διαδικτύου, όπως το Wayback Machine, αλλά σύμφωνα με τον Brian Hiatt, τα παλαιότερα άρθρα του MTV News δεν εμφανίζονται μέσω του Wayback Machine.

Τον Μάιο του 2023, η Paramount Global προχώρησε στο κλείσμο του MTV News – το οποίο είχε ήδη συρρικνωθεί σημαντικά λόγω απολύσεων τα τελευταία χρόνια – εν μέσω μιας μείωσης 25% του εργατικού δυναμικού στους ομίλους Showtime/MTV Entertainment Studios και Paramount Media Networks στις ΗΠΑ.

Ο όμιλος διοικείται από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Chris McCarthy, ο οποίος στα τέλη Απριλίου διορίστηκε ως ένα από τα τρία στελέχη που διοικούν το «Γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου» της Paramount Global.

Το MTV News ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 με την εκπομπή «The Week in Rock» που παρουσίαζε ο Kurt Loder, ο οποίος ήταν ο πρώτος ανταποκριτής του MTV News.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Οι NCT 127 επαναπροσδιορίζουν την K-pop με το νέο άλμπουμ «Walk»

Οι NCT 127 γράφουν τους δικούς τους κανόνες γεφυρώνοντας...

Cardi B: «Εγωιστής» ο Joe Biden που κατεβαίνει ξανά στις προεδρικές εκλογές

Η Cardi B πιστεύει ότι το χρίσμα των Δημοκρατικών...

Charli XCX: «Δεν φαντάζομαι τον εαυτό μου να ασχολείται με τη μουσική για πάντα»

Η Charli XCX θέλει να εξερευνήσει και άλλα μονοπάτια...

Queen: Ο Brian May θυμάται τις τελευταίες ημέρες του Freddie Mercury

«Δεν τον είδα ποτέ να κλαίει», τονίζει ο κιθαρίστας...

Νατάσα Θεοδωρίδου: Ακούστε το νέο τραγούδι «Καλοκαίρι»

Ένα υπέροχο «Καλοκαίρι» με τη Νατάσα Θεοδωρίδου. Η Νατάσα Θεοδωρίδου κυκλοφορεί το νέο single της «Καλοκαίρι», σε μουσική και στίχους...

Top Stories