Το παλαιότερο μουσικό φεστιβάλ στη Βρετανία σταματά λόγω των «οικονομικών προκλήσεων»

Τα ανεξάρτητα μουσικά φεστιβάλ του Ηνωμένου Βασιλείου καταρρέουν το ένα μετά το άλλο – Μόνο το 2024 αναβλήθηκαν, ακυρώθηκαν ή σταμάτησαν 42 φεστιβάλ

Το Towersey Festival, το μακροβιότερο μουσικό φεστιβάλ της Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει μετά από ένα τελευταίο πάρτι αυτό το καλοκαίρι, λόγω των αυξανόμενων οικονομικών πιέσεων μετά από 60 χρόνια ιστορίας.

Από την πανδημία και μετά, τα φεστιβάλ σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο καταρρέουν το ένα μετά το άλλο με ταχύτατο ρυθμό.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ένωσης Ανεξάρτητων Φεστιβάλ, συνολικά 42 φεστιβάλ σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο αναβλήθηκαν, ακυρώθηκαν ή σταμάτησαν μόνο το 2024.

Διαφήμιση

Εκτός από την πανδημία που εξάντλησε τα αποθεματικά των μουσική φεστιβάλ, η κρίση του κόστους ζωής έχει κάνει πιο δυσβάσταχτη τη διοργάνωσή τους.

Επιπλέον, οι θεατές έχουν επίσης επηρεαστεί οικονομικά από την τρέχουσα κατάσταση και λιγότεροι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν τα εισιτήρια των φεστιβάλ.

Το Towersey Festival είναι το πιο πρόσφατο φεστιβάλ που σταματά τη λειτουργία του, αλλά αν συνεχιστεί αυτή η τάση, πολλές άλλες διοργανώσεις θα ακολουθήσουν δυστυχώς τα βήματά του.

Το φεστιβάλ ιδρύθηκε το 1965 από τον Denis MBE και ειδικεύτηκε στη folk και παραδοσιακή μουσική.

Διαφήμιση

Πλέον, διευθύνεται από δύο από τα εγγόνια του, τη Mary Hodson και τον Joe Heap, οι οποίοι πήραν τη δύσκολη απόφαση να σταματήσουν τις δραστηριότητες του Towersey Festival.

Σε μία δήλωσή τους ανάφεραν με θλίψη: «Με βαριά καρδιά σας μεταφέρουμε αυτό το μήνυμα. Όπως και πολλά άλλα ανεξάρτητα φεστιβάλ, το Towersey αντιμετωπίζει τη θλιβερή προοπτική να ολοκληρώσει τη λειτουργία του μετά το φεστιβάλ αυτής της χρονιάς, το 60ό έτος μας»

Οι δύο διευθυντές της διοργάνωσης εξήγησαν πώς «εργάστηκαν απίστευτα σκληρά» τα τελευταία χρόνια για να αποκτήσει το Towersey Festival «οικονομική ασφάλεια» μετά την πανδημία, αλλά χαρακτήρισαν «αδύνατες» τις υφιστάμενες «οικονομικές προκλήσεις».

«Χωρίς επενδυτικές συνεργασίες ή μία θεμελιώδη αλλαγή στον χαρακτήρα του φεστιβάλ, έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να αποσυρθούμε μετά από τη φετινή χρονιά», σημείωσαν.

Ενώ είναι «υπερήφανοι για όσα έχουν πετύχει με το Towersey» και τη βοήθεια που μπόρεσαν να προσφέρουν στην τοπική κοινότητα και σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, τώρα σχεδιάζουν να «βρουν έναν τρόπο να συνεχίσουν να πραγματοποιούν τις ελπίδες και τα όνειρα των παππούδων και των ιδρυτών τους, αλλά δεν θα γίνει πια μέσω του Towersey Festival».

Διαφήμιση

Παρόλο που το Towersey Festival ολοκληρώνει τη διαδρομή του, σχεδιάζει να αποχαιρετήσει το κοινό με ένα ξεχωριστό φινάλε.

Φέτος, το μουσικό φεστιβάλ θα φιλοξενήσει καλλιτέχνες όπως τους Billy Bragg, The Staves και Seth Lakeman, οι οποίοι θα εμφανιστούν στο Κτήμα Claydon στο Buckingham από τις 23 έως τις 26 Αυγούστου.

Νωρίτερα φέτος, ο John Rostron, Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Ανεξάρτητων Φεστιβάλ, κατέθεσε την πρότασή του για μία φορολογική ελάφρυνση που θα αποτρέψει την απώλεια περισσότερων μουσικών φεστιβάλ.

«Έχουμε κάνει την εξής έρευνα: μία μείωση του ΦΠΑ στο 5% στα εισιτήρια των φεστιβάλ για τα επόμενα τρία χρόνια είναι ένα συντηρητικό, στοχευμένο και προσωρινό μέτρο που θα έσωζε σχεδόν όλες τις επιχειρήσεις φεστιβάλ που πιθανότατα θα κλείσουν φέτος και πολλές άλλες τα επόμενα χρόνια», είπε.

«Χρειαζόμαστε αυτή την παρέμβαση τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Οι SEVENTEEN φέρνουν στους κινηματογράφους την περιοδεία «Follow Again»

Και τα 13 μέλη των SEVENTEEN σε μία συναρπαστική...

Marina: Πώς νιώθει που η Billie Eilish δηλώνει θαυμάστριά της

«Είναι κολακευτικό», είπε η Marina. Η Marina αποκάλυψε πώς νιώθει...

Neck Deep και Bury Tomorrow για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Οι Neck Deep και οι Bury Tomorrow θα πλαισιώνουν...

Drake: Πλημμύρισε η έπαυλή του στο Τορόντο από τις πρωτοφανείς καταιγίδες

Ο Drake προσπάθησε να αντιμετωπίσει με χιούμορ τις ζημιές. Πλημμύρισε...

Childish Gambino, Jorja Smith και Amaarae συνεργάζονται στο «In The Night»

Ένα ακόμα τραγούδι από το άλμπουμ «Bando Stone & The New World» του Childish Gambino. Ο Childish Gambino συνεργάζεται με...

Top Stories