Πάνω από τους μισούς καλλιτέχνες θα απέκρυπταν ότι χρησιμοποίησαν τεχνητή νοημοσύνη στη μουσική τους

Ενώ καταγράφεται  μία αυξανόμενη αποδοχή της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης στη μουσική παραγωγή, οι περισσότεροι μουσικοί ανησυχούν για την αντίδραση του κοινού.

Μία νέα έρευνα διαπίστωσε ότι πάνω από τους μισούς καλλιτέχνες θα επέλεγαν να μην αποκαλύψουν ότι χρησιμοποίησαν τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσουν τη μουσική τους.

Το παγκόσμιο δίκτυο μουσικών στούντιο Pirate προσπάθησε να διερευνήσει τον αντίκτυπο που έχουν οι νέες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης στη μουσική βιομηχανία.

Στην έρευνα, περισσότεροι από 1.000 μουσικοί από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία ρωτήθηκαν σχετικά με τη στάση τους απέναντι στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία μουσικής και αν θα χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι τις πλατφόρμες ως βοήθημα για τη δική τους δουλειά.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τα αποτέλεσμα της έρευνας, καταγράφεται μία αυξανόμενη αποδοχή της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης στη μουσική παραγωγή, με το 25% του συνόλου των ερωτηθέντων να παραδέχεται ότι έχει ήδη πειραματιστεί με την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης στη δική του δουλειά.

Από τα υπόλοιπα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων που δεν είχαν ακόμη πειραματιστεί με την τεχνητή νοημοσύνη, το 46% δήλωσε ότι θα ήταν διατεθειμένο να δοκιμάσει να χρησιμοποιήσει στο μέλλον εργαλεία αυτού του είδους.

Το πιο αποκαλυπτικό συμπέρασμα είναι, ωστόσο, ότι από το σύνολο των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα, μόνο το 48% των καλλιτεχνών παραδέχτηκε ότι θα αποκάλυπτε στο κοινό του ότι χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για την παραγωγή της μουσικής του.

Επίσης, το 53% παραδέχτηκε ότι θα ανησυχούσε για το πώς θα αντιδρούσε το κοινό του αν γνώριζε ότι η μουσική που άκουγε είχε δημιουργηθεί με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Spotify: Αποχωρεί και ο οικονομικός διευθυντής εν μέσω μαζικών απολύσεων

Οι μουσικοί που δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν ήδη την τεχνητή νοημοσύνη, απάντησαν ότι χρησιμοποιούν περισσότερο τα εργαλεία AI για τη «συγγραφή και σύνθεση τραγουδιών».

Οι ερωτηθέντες υποστήριξαν ότι η τεχνητή νοημοσύνη ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη για βοήθεια στη δημιουργία στίχων. Ορισμένοι παραγωγοί ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να δημιουργήσουν ένα «σημείο εκκίνησης», ενώ άλλοι δήλωσαν ότι δίνουν στα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης τους δικούς τους στίχους για επικύρωση.

Στην έκθεση της Pirate σημειώνεται επίσης ότι το 55% των καλλιτεχνών αποκτούν ενεργά νέες δεξιότητες ως απάντηση στις συνεχιζόμενες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη.

Το 28% των ερωτηθέντων μαθαίνει δεξιότητες που σχετίζονται άμεσα με την τεχνητή νοημοσύνη, ενώ το 37% μαθαίνει δεξιότητες που δεν σχετίζονται άμεσα με την εν λόγω τεχνολογία.

Τους τελευταίους μήνες, το ερώτημα της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία μουσικής έχει διχάσει τόσο τους καλλιτέχνες όσο και το κοινό, με ορισμένους να αντιτίθενται πλήρως στην ιδέα, ενώ άλλοι έχουν υιοθετήσει μία πιο προοδευτική προσέγγιση.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Η Marseaux βάζει φωτιά στο καλοκαίρι με το «Dame Fuego»

Η Marseaux ανεβάζει τη θερμοκρασία με το «Dame Fuego». Η...

Ariana Grande: Σταματά την προώθηση του «Eternal Sunshine» – Επικεντρώνεται στο «Wicked»

Η Ariana Grande θέλει να επικεντρώσει όλες τις δυνάμεις...

Στην εντατική ο Jonny Greenwood των Radiohead – Οι The Smile ακυρώνουν την περιοδεία τους

Ο Jonny Greenwood προσβλήθηκε από μία «σοβαρή λοίμωξη». Οι The...

Πώς οι Def Leppard έσωσαν τον Brian May των Queen από βέβαιο θάνατο

Ο Joe Elliott των Def Leppard ήταν ο άνθρωπος που έβαλε σε κίνδυνο αλλά και έσωσε το μέλλον των...

Top Stories