Riley Keough: Η εγγονή του Elvis Presley αγωνίζεται για να σταματήσει την πώληση της Graceland

Η Riley Keough είναι η μοναδική ιδιοκτήτρια της Graceland μετά τον θάνατο της μητέρας της Lisa Marie Presley στις αρχές του 2023.

Η Riley Keough, εγγονή του θρυλικού Elvis Presley, μάχεται για να σταματήσει τη δικαστικά επικυρωμένη πώληση της Graceland.

Η 34χρονη ηθοποιός είναι εγγονή του Elvis Presley και κόρη του μοναδικού παιδιού τους της Lisa Marie Presley. Παράλληλα, είναι μετά τον θάνατο της μητέρας της τον Ιανουάριο του 2023 η μόνη ιδιοκτήτρια της εμβληματικής Graceland, του κτήματος 55,8 στρεμμάτων του Elvis στο Μέμφις του Τενεσί.

Η Riley Keough αγωνίζεται να σταματήσει τη δικαστικά επικυρωμένη πώληση της κατοικίας και σε μία νέα αγωγή που κατέθεσε ισχυρίζεται ότι η πώληση είναι «παράνομη».

Διαφήμιση

Οι λεπτομέρειες που μοιράστηκε το NBC News επισημαίνουν ότι η υπόθεση χρονολογείται από το 2018, όταν φέρεται να υπογράφηκε από τη Lisa Marie μία καταπιστευτική μεταβίβαση που εξασφάλιζε ένα δάνειο 3,8 εκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία Naussany Investments and Private Lending LLC στο Μιζούρι.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η Graceland χρησιμοποιήθηκε ως εγγύηση για το δάνειο, το οποίο δεν αποπληρώθηκε ποτέ.

Ωστόσο, η Riley Keough αμφισβητεί αυτούς τους ισχυρισμούς και δηλώνει ότι το κτήμα του Τενεσί δεν πρέπει να βγει σε πλειστηριασμό καθώς η μητέρα της δεν υπέγραψε ποτέ καμία μεταβίβαση ούτε δανείστηκε χρήματα από την εταιρεία.

Η αγωγή, που κατατέθηκε στις 15 Μαΐου, αναφέρει επίσης ότι ο δανειστής – που αναγνωρίζεται σε δημόσια ανακοίνωση πώλησης ως Naussany Investments and Private Lending LLC – δεν υπάρχει και ο συμβολαιογράφος του δανείου δεν το επικύρωσε ποτέ.

Διαφήμιση

Η ηθοποιός και η εταιρεία Elvis Presley Enterprises κατηγορούν επίσης τον προγραμματισμένο πλειστηριασμό ως τέχνασμα της εταιρείας και «απάτη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Elvis Presley: Νιγηριανός απατεώνας πίσω από την απόπειρα πώλησης της Graceland

«Η Elvis Presley Enterprises μπορεί να επιβεβαιώσει ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς», δήλωσε η εταιρεία που διαχειρίζεται την Graceland και τα περιουσιακά στοιχεία του Elvis Presley Trust, σύμφωνα με το NBC.

«Δεν υπάρχει πλειστηριασμός. Με απλά λόγια, η ανταγωγή έχει κατατεθεί για να σταματήσει την απάτη», τόνισε.

Ο Elvis Presley τραγουδιστής αγόρασε αρχικά την Graceland το 1957 και έζησε εκεί μέχρι το θάνατό του το 1977. Έκτοτε, έχει γίνει σημείο έλξης για τους θαυμαστές που θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής στον βασιλιά του rock ‘n’ roll.

Μία ακρόαση για τους ισχυρισμούς της Riley Keough έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου, σύμφωνα μετα δικαστικά έγγραφα. Η Naussany Investments and Private Lending LLC δεν έχει κάνει δημόσια δήλωση.

Διαφήμιση

Οι διαμάχες για την περιουσία του Elvis

Το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί πολλές διαμάχες σχετικά με την περιουσία του Elvis Presley.

Τον Νοέμβριο του 2023, για παράδειγμα, το δικαστήριο προχώρησε στην έγκριση της συμφωνίας μεταξύ της χήρας του αείμνηστου τραγουδιστή, Priscilla Presley και της εγγονής της Riley Keough σχετικά με την περιουσία της Lisa Marie Presley.

Η συμφωνία ανέφερε ότι η Priscilla μπορεί τώρα να ταφεί όσο πιο κοντά στον πρώην σύζυγό της Elvis Presley στην Graceland όταν πεθάνει, και ότι ο γιος της Navarone Garibaldi μπορεί να συμμετάσχει στην τελετή.

Επιπλέον, η Priscilla Presley αναμένεται να λάβει ένα ποσό ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής των 25 εκατομμυρίων δολαρίων της Lisa Marie, καθώς και 100.000 δολάρια ετησίως για τα επόμενα 10 χρόνια για τις υπηρεσίες της ως «ειδική σύμβουλος» στην Elvis Presley Enterprises, Inc.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Το ολόγραμμα του Elvis Presley ανεβαίνει στη σκηνή στο Λονδίνο

Η Lisa Marie είχε γίνει η μοναδική κληρονόμος του Elvis Presley μετά τον θάνατό του, αν και η περιουσία του διαχειριζόταν επίσης από την Priscilla.

Όταν το καταπίστευμα διαλύθηκε το 1993 στα 25α γενέθλιά της, η Lisa Marie δημιούργησε ένα νέο καταπίστευμα το οποίο διατήρησε επίσης τη μητέρα της ως διαχειρίστρια της περιουσίας.

Ωστόσο, η Priscilla Presley κατέθεσε νομική αμφισβήτηση για την εγκυρότητα της διαθήκης της κόρης της Lisa Marie Prelsey πέρυσι, αφού φέρεται να τροποποιήθηκε το 2016 για να απομακρύνει την Priscilla και έναν πρώην διαχειριστή επιχειρήσεων, τον Barry Siegel, από το αξίωμα των διαχειριστών.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Οι NCT 127 επαναπροσδιορίζουν την K-pop με το νέο άλμπουμ «Walk»

Οι NCT 127 γράφουν τους δικούς τους κανόνες γεφυρώνοντας...

Cardi B: «Εγωιστής» ο Joe Biden που κατεβαίνει ξανά στις προεδρικές εκλογές

Η Cardi B πιστεύει ότι το χρίσμα των Δημοκρατικών...

Charli XCX: «Δεν φαντάζομαι τον εαυτό μου να ασχολείται με τη μουσική για πάντα»

Η Charli XCX θέλει να εξερευνήσει και άλλα μονοπάτια...

Queen: Ο Brian May θυμάται τις τελευταίες ημέρες του Freddie Mercury

«Δεν τον είδα ποτέ να κλαίει», τονίζει ο κιθαρίστας...

Ο Serj Tankian δεν θα διαφωνούσε με τους System Of A Down αν συνέχιζαν με άλλο τραγουδιστή

«Τους έχω προσφέρει αυτή την ευκαιρία όλα αυτά τα χρόνια», είπε ο Serj Tankian. Ο Serj Tankian των System Of...

Top Stories