Rob Halford: Το νέο τραγούδι των Judas Priest για τον επικίνδυνο κόσμο των ψεμάτων

«Είναι ένα τρομερά επικίνδυνο μέρος για να ζεις», σχολίασε ο Rob Halford.

Ο Rob Halford των Judas Priest εξήγησε την έμπνευση του τραγουδιού «Trial By Fire» από το νέου άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο «Invincible Shield», που κυκλοφόρησε στις αρχές του Μαρτίου.

Σε μία νέα συνέντευξη που έδωσε στο Planet Rock, ο Rob Halford ανέφερε ότι το «Trial By Fire» είναι ένα σχόλιο των Judas Priest για την εποχή της μετά-αλήθειας.

«Σκεπτόμενος τους στίχους, είναι μία αναφορά στον τρόπο με τον οποίο η κριτική, οι λανθασμένες αντιλήψεις και οι ιδέες μπορούν να σε βαρύνουν», δήλωσε.

Διαφήμιση

«Και σε ένα βαθύτερο επίπεδο, αυτή είναι η κοινωνία στην οποία ζούμε σήμερα. Οι άνθρωποι βιάζονται να κρίνουν, μπορούν να φέρουν τις δικές τους ιδέες και ατζέντες που ανατρέπουν την ισορροπία της αλήθειας», είπε.

Ο Rob Halford τόνισε στη συνέχεια ότι ζούμε σε έναν κόσμο σήμερα όπου τα ψέματα μπορούν να διαδοθούν τόσο έντονα και με τόση δύναμη από ισχυρές προσωπικότητες, που το ψέμα γίνεται η αλήθεια.

«Και αυτό είναι ένα τρομερά επικίνδυνο μέρος για να ζεις. Οπότε, αξιοποιούμε αυτό το ανοιχτό βήμα συζήτησης για να φέρουμε στην επιφάνεια αυτά τα ζητήματα, μέσω του τίτλου,
Trial By Fire»», ανέφερε.

Όταν ο Mark Jeeves του Planet Rock σημείωσε ότι οι Judas Priest ήταν «πάντα ένα μπάντα με κοινωνική συνείδηση», ο Rob Halford συμφώνησε.

Διαφήμιση

«Ναι. Από την εποχή του “Savage”, το οποίο αφορά την υπερθέρμανση του πλανήτη, και αυτό ήταν κάπου στο 1970. Πολλές φορές δεν εκφράζουμε ξεκάθαρα το μήνυμα. Το αφήνουμε ανοιχτό σε ερμηνεία», εξήγησε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Judas Priest κυκλοφορούν το επικό και αξέχαστο άλμπουμ «Invincible Shield»

Τα τραγούδια γίνονται δικές τους οντότητες. Αφήνουμε τους θαυμαστές μας να διασκεδάσουν με τα μηνύματα που βγάζουμε προς τα έξω», συνέχισε.

«Μερικά είναι πολύ ξεκάθαρα και προφανή — “Breaking The Law”, “Living After Midnight” — αλλά μετά σε τραγούδια όπως το “Panic Attack” ή το “Trial By Fire”, εμβαθύνουμε περισσότερο. Σας αφήνουμε να βρείτε τον δικό σας δρόμο και να καταλήξετε στα δικά σας συμπεράσματα», πρόσθεσε.

Τρία χρόνια πριν, ένας αναγνώστης του βρετανικού περιοδικού «Metal Hammer» ρώτησε τον Rob Halford αν η πολιτική έχει θέση στο metal.

Εκείνος απάντησε τότε: «Φυσικά και υπάρχει και έχω βάλει τη δική μου πινελιά στη μουσική των Priest για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, αλλά είναι καλυμμένη με καπνό και καθρέφτες».

Διαφήμιση

«Πάρτε για παράδειγμα ένα τραγούδι όπως το “Evil Never Dies” (από το άλμπουμ “Firepower” του 2018). Αφήνω κάποιες αιχμές εκεί, ξέρω τι εννοώ, αλλά ιδού το ζήτημα, ειδικά για μία μπάντα όπως οι Priest: η μουσική είναι για απόδραση», συνέχισε.

«Αν ακούσω άλλο ένα πράγμα για το Brexit, δεν ξέρω τι θα κάνω. Σύμφωνα με εμένα υπάρχει χώρος για την πολιτική και καταχειροκροτώ τα συγκροτήματα που την τοποθετούν σημαντικά σε αυτό που κάνουν, αλλά για εμένα, οι ενδείξεις είναι εκεί αν θέλετε να τις αναζητήσετε», είπε.

Judas Priest - Trial By Fire (Official Video)

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Η Marseaux βάζει φωτιά στο καλοκαίρι με το «Dame Fuego»

Η Marseaux ανεβάζει τη θερμοκρασία με το «Dame Fuego». Η...

Ariana Grande: Σταματά την προώθηση του «Eternal Sunshine» – Επικεντρώνεται στο «Wicked»

Η Ariana Grande θέλει να επικεντρώσει όλες τις δυνάμεις...

Στην εντατική ο Jonny Greenwood των Radiohead – Οι The Smile ακυρώνουν την περιοδεία τους

Ο Jonny Greenwood προσβλήθηκε από μία «σοβαρή λοίμωξη». Οι The...

Η Taylor Swift κυκλοφορεί την ακουστική εκδοχή του «Fortnight» με τον Post Malone

Η εκδοχή του «Fortnight» της Taylor Swift που όλοι χρειαζόμασταν. Η Taylor Swift κυκλοφορεί μία νέα ακουστική εκδοχή του τραγουδιού «Fortnight»,...

Top Stories