Shakira: Γιατί προτιμά τα νεότερα τραγούδια της σε σχέση με τα παλαιότερα

«Νιώθω ότι έχω εξελιχθεί και μου αρέσει αυτό που κάνω τώρα!», δήλωσε η Shakira.

Η Shakira προτιμά τα νεότερα τραγούδια της σε σχέση με τις παλαιότερες δουλειές της.

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια έγραψε το πρώτο τραγούδι της το «Tus Gafas Oscuras», όταν ήταν μόλις οκτώ ετών και παραδέχεται ότι της αρέσει η νεότερη μουσική της επειδή έχει εξελιχθεί στιχουργικά και στιλιστικά.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με τον Nile Rodgers στο «Deep Hidden Meaning Radio» στο Apple Music 1, η Shakira μίλησε για το νέο άλμπουμ της «Las Mujeres Ya No Lloran» και την πορεία που έχει διανύσει στην καριέρα της μέχρι σήμερα.

Διαφήμιση

«Αυτό το άλμπουμ αντιπροσωπεύει μία διαφορετική περίοδο στη ζωή μου και πιστεύω ότι έχω διανύσει μεγάλη διαδρομή. Προτιμώ όμως αυτό που κάνω σήμερα», είπε.

«Δεν ξέρω, μήπως συμβαίνει σε όλους μας αυτό; Να μας αρέσουμε περισσότερο με τον χρόνο;», αναρωτήθηκε.

«Αναρωτιέμαι αν συμβαίνει σε όλους τους καλλιτέχνες. Προτιμώ αυτά που κάνω τώρα. Προτιμώ τη μουσική που δημιουργώ τώρα, τον τρόπο που τραγουδάω και ερμηνεύω τώρα, τον τρόπο που γράφω τώρα», τόνισε.

«Μου αρέσουν οι στιλιστικές επιλογές μου. Πιστεύω ότι είναι καλύτερες τώρα από ό,τι πριν από 20 χρόνια, για παράδειγμα», πρόσθεσε.

Διαφήμιση

Ο Nile Rodgers συμφώνησε με τη Shakira και περιέγραψε ποιο είναι το κίνητρο που του δίνει τη δύναμη να προχωράει μπροστά στην καριέρα του.

«Νομίζω αυτό λέγεται ωριμότητα. Αν δεν εξελίσσεσαι, ποιο το νόημα; Αν πρόκειται απλά να μείνεις στάσιμος, γιατί να είσαι καλλιτέχνης;. Αν απλά νιώθεις ότι ‘Έχω κάνει ήδη τη μεγαλύτερη δήλωσή μου, γιατί να συνεχίσω;»», σχολίασε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Shakira: Έκανε εμφάνιση - έκπληξη στο Coachella 2024 και ανακοίνωσε παγκόσμια περιοδεία

«Αυτός είναι και ο λόγος που συνεχίζω να κάνω μουσική. Νιώθω ότι οι καλύτερες μου μέρες είναι μπροστά μου, αντί για πίσω μου», σημείωσε.

Η Shakira πρόσθεσε: «Ναι. Ακριβώς. Αυτή είναι η νοοτροπία. Νομίζω ότι έτσι πρέπει να σκέφτεται κάθε καλλιτέχνης για να εξελιχθεί, έτσι δεν είναι;»

Η 47χρονη τραγουδίστρια τόνισε επιπλέον πόσο σημαντικό είναι για τους καλλιτέχνες να είναι αυθεντικοί και ειλικρινείς με τον εαυτό τους αν θέλουν να πετύχουν.

Διαφήμιση

«Είναι σαν οι άνθρωποι να έχουν αυτή την εξαιρετικά ευαίσθητη νοημοσύνη, σχεδόν μεταφυσική, που μπορούν πραγματικά να καταλάβουν τις προθέσεις του καλλιτέχνη», υποστήριξε.

«Μυρίζουν τι είναι αληθινό, τι είναι αυθεντικό και ξεχωρίζουν το γνήσιο από το μη γνήσιο», συνέχισε.

«Έτσι, γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε αυθεντικοί και ειλικρινείς με τον εαυτό μας, τα ένστικτά μας και τη διαίσθησή μας, γιατί αυτή είναι πραγματικά η συνταγή για την επιτυχία», ανέφερε.

Σύμφωνα με τη Shakira, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για έναν καλλιτέχνη είναι να αποσυνδεθεί με το κοινό.

«Αν υπολογίζουμε τα πράγματα υπερβολικά, δημιουργείται μία αποσύνδεση μεταξύ της ευαισθησίας του καλλιτέχνη και του τι αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι», εξήγησε.

«Και αυτή η αποσύνδεση είναι συνήθως αυτό που οδηγεί στην αποτυχία. Υπήρχαν στιγμές που σκεφτόμασταν υπερβολικά τα πράγματα και αυτό δεν δουλεύει πραγματικά», είπε.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Η Marseaux βάζει φωτιά στο καλοκαίρι με το «Dame Fuego»

Η Marseaux ανεβάζει τη θερμοκρασία με το «Dame Fuego». Η...

Ariana Grande: Σταματά την προώθηση του «Eternal Sunshine» – Επικεντρώνεται στο «Wicked»

Η Ariana Grande θέλει να επικεντρώσει όλες τις δυνάμεις...

Στην εντατική ο Jonny Greenwood των Radiohead – Οι The Smile ακυρώνουν την περιοδεία τους

Ο Jonny Greenwood προσβλήθηκε από μία «σοβαρή λοίμωξη». Οι The...

Αντικείμενα των BTS και SEVENTEEN και καλλιτεχνών της HYBE σε έκθεση στο Μουσείο των Grammy

Μία έκθεση που καταγράφει την ιστορία της HYBE μέσα από τα αντικείμενα καλλιτεχνών όπως οι BTS, SEVENTEEN, Tomorrow X...

Top Stories