SOPHIE: Κυκλοφορεί το τελευταίο άλμπουμ της πρωτοποριακής παραγωγού

Το δεύτερο και τελευταίο άλμπουμ της SOPHIE.

Το «SOPHIE», το δεύτερο και τελευταίο άλμπουμ της οραματίστριας καλλιτέχνιδας, παραγωγού και πρωτοπόρου της pop SOPHIE, θα κυκλοφορήσει στις 27 Σεπτεμβρίου από τις Transgressive και Future Classic.

Το πρώτο single του άλμπουμ είναι το «Reason Why» με τη συμμετοχή των BC Kingdom και της Kim Petras και ήδη κυκλοφορεί στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Αυτό το άλμπουμ δημιουργήθηκε από τη SOPHIE και μερικούς από τους πιο αγαπημένους της συνεργάτες.

Διαφήμιση

Το άλμπουμ ήταν σχεδόν ολοκληρωμένο όταν η SOPHIE έχασε τη ζωή της σε ηλικία 34 ετών τον Ιανουάριο του 2021 μετά από ατύχημα στο σπίτι της στην Αθήνα.

Τώρα, το άλμπουμ ολοκληρώθηκε με αγάπη από τους πιο στενούς συνεργάτες της.

«Όταν εμείς, η οικογένεια της Sophie, κάναμε τα πρώτα μας βήματα για να ολοκληρώσουμε αυτό το project, επικοινωνήσαμε με τους αγαπημένους φίλους της με τους οποίους είχε οραματιστεί το άλμπουμ», αναφέρουν σε σημείωμά τους τα μέλη της οικογένειας της παραγωγού.

«Τους γράψαμε: “Βρίσκουμε παρηγοριά στη μουσική που μας άφησε η Sophie, είναι ένα δώρο που πραγματικά εκτιμούμε καθώς προσπαθούμε να βρούμε τον δρόμο μας προς τα εμπρός, με τη Sophie να βρίσκεται πάντα στον πυρήνα του κόσμου μας”», εξηγούν.

Διαφήμιση

«Η Sophie δεν μιλούσε συχνά δημόσια για την ιδιωτική της ζωή, προτιμώντας να εκφράζει τα πάντα μέσα από τη μουσική της. Αισθανόμαστε ότι είναι σωστό να μοιραστούμε με τον κόσμο τη μουσική που ήλπιζε να κυκλοφορήσει, πιστεύοντας ότι όλοι μπορούμε να συνδεθούμε μαζί της μέσα από αυτό, τη μορφή που αγαπούσε περισσότερο», τονίζουν.

Όπως σημειώνει η οικογένειά της, αυτό το άλμπουμ πάντα αφηγούνταν την ιστορία της διαδρομής της SOPHIE στη μουσική, μία κακοφωνία δεξιοτήτων και δημιουργικού οράματος, που υπερβαίνει τον χρόνο και τα μουσικά είδη.

Ο μοναδικός ηχητικός κόσμος της κινείται σε συναισθηματικό επίπεδο, ενθαρρύνοντας τον ακροατή να αγκαλιάσει διαισθητικά το συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο του φωτεινού και του σκοτεινού, του απαλού και του σκληρού και να οδηγηθεί στην αγάπη και την αποδοχή του εαυτού.

Δίνοντας έμφαση στις αντιφάσεις του ήχου και του υλικού, το έργο της SOPHIE ξεπερνάει την απλή ακρόαση για να δημιουργήσει τη διάσταση που ονειρευόταν.

Τώρα, αποκτάει και μία άλλη συγκινητική έννοια, αφηγείται μία ιστορία ζωής, από το μυστηριώδες άγνωστο, μέσα από τρελά κλαμπ, μέχρι την ευφορική άυλη υπόσταση.

Διαφήμιση

«Η SOPHIE έδωσε όλο τον εαυτό της στη μουσική της. Εδώ θα μπορούμε να τη βρίσκουμε πάντα», σημειώνει η οικογένειά της.

Το «SOPHIE» θα διαδεχθεί το επιτυχημένο πρώτο άλμπουμ «Oil of Every Pearl’s Un-Insides» (2018) της παραγωγού και της συλλογής singles «Product» (2015).

Αυτό θα είναι το τελευταίο άλμπουμ της SOPHIE, προσθέτοντας νέο βάθος και νόημα σε ένα αιώνια προοδευτικό κανόνα καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Ο Benny Long, ως διευθυντής του στούντιο της SOPHIE και ο πιο έμπιστος σύμβουλός της για πάνω από μία δεκαετία, συμμετείχε του mastering, παραγωγή και μίξη του «Oil Of Every Pearl’s Un-insides», το οποίο ήταν υποψήφιο για το βραβείο Grammy του Καλύτερου Dance/Electronic Άλμπουμ.

Στη συνέχεια συνεργάστηκαν για αρκετά χρόνια ακόμα, αναπτύσσοντας την ιδέα και την παραγωγή αυτού του επόμενου άλμπουμ, το οποίο ο Benny Long έχει ολοκληρώσει με αγάπη, τιμώντας το όραμα της SOPHIE.

SOPHIE - Reason Why (feat. Kim Petras & BC Kingdom) - Official Visualiser

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Eminem: Ξεπέρασε τα 100 τραγούδια στο Billboard Hot 100

Το νέο άλμπουμ «The Death of Slim Shady (Coup...

Janet Jackson: «Δεν θυμάμαι να με ρώτησαν αν ήθελα να ξεκινήσω καριέρα από παιδί»

Η Janet Jackson εξήγησε πώς ασχολήθηκε με τη μουσική. Η...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Ο Josh Homme «σηκώνει μανίκια» για να μην αργήσει το επόμενο άλμπουμ των Queens of the Stone Age

Ο Josh Homme και οι Queens of the Stone Age είναι έτοιμοι να πιάσουν ξανά δουλειά. Ο Josh Homme υποσχέθηκε...

Top Stories