«Σπάταλες κυβερνητικές δαπάνες» η ενίσχυση σε Slipknot, Korn και Smashing Pumpkins

Η αμερικανική κυβέρνηση φέρεται να διέθεσε 200 εκατομμύρια δολάρια σε συγκροτήματα που χαρακτηρίστηκαν ως «ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων».

Σπατάλη θεωρεί ένας Αμερικανός γερουσιαστής την οικονομική ενίσχυση που δόθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε συγκροτήματα όπως οι Slipknot, Korn, Smashing Pumpkins και Nickelback για τη στήριξη του προσωπικού τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Στην έκθεσή του «Festivus Report», ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Rand Paul από το Κεντάκι επέστησε την προσοχή στις υπερβολικές, κατά τη γνώμη του, δαπάνες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ το 2023 και ανέλυσε τις πιο σπάταλες διανομές κονδυλίων.

Η έκθεση που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα εξετάζει λεπτομερέστερα την ενίσχυση που έλαβαν μερικά από τα πιο σημαντικά ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, ιδίως στον χώρο του rock και του metal, όπως οι Slipknot, Korn, Smashing Pumpkins, ακόμη και οι Nickelback.

Διαφήμιση

Στο στόχαστρο η ενίσχυση των χώρων συναυλιών

Μία ενότητα της έκθεσης, με τίτλο «Εισιτήριο 200 εκατομμυρίων δολαρίων για τα παρασκήνια», βάζει στο στόχαστρο την οικονομική ανακούφιση που δόθηκε στους χώρους συναυλιών και τα θέατρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19.

Η διανομή αυτών των κονδυλίων ανατέθηκε στη Διοίκηση Μικρών Επιχειρήσεων (SBA).

Σύμφωνα με την έκθεση «Festivus», η SBA διέθεσε 200 εκατομμύρια δολάρια σε συγκροτήματα που χαρακτηρίζονται ως «ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων».

Όπως αναφέρεται, οι Slipknot έλαβαν ένα ποσό λίγο μικρότερο των 10 εκατομμυρίων δολαρίων, οι Smashing Pumpkins εξασφάλισαν 8,6 εκατομμύρια δολάρια και στους Korn δόθηκαν 5,3 εκατομμύρια δολάρια. Ακόμη και το φεστιβάλ Knotfest των Slipknot έλαβε ένα ποσό λίγο μεγαλύτερο των 1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διαφήμιση

Σε μία αιχμηρή αναφορά στους Nickelback, ο γερουσιαστής Rand Paul σημειώνει: «Ακόμη και οι Nickelback έλαβαν 2 εκατομμύρια δολάρια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Smashing Pumpkins ζωντανά στην Αθήνα

«Ενώ ορισμένοι μπορεί να ισχυριστούν ότι αυτά τα κεφάλαια χρησιμοποιήθηκαν για τη συνέχιση της υποστήριξης του προσωπικού, οι καλλιτέχνες δεν ήταν υποχρεωμένοι να το κάνουν και δεν έχουμε τρόπο να εξακριβώσουμε πώς χρησιμοποιήθηκαν αυτές οι εν λευκώ επιταγές», σημειώνεται στην έκθεση.

Ασκώντας κριτική, ο Rand Paul αναφέρει ότι «πολυεκατομμυριούχοι μουσικοί» επωφελήθηκαν από τα κονδύλια ανακούφισης που προορίζονταν για τις «μικρές επιχειρήσεις της Αμερικής».

Κριτική και… «Seinfeld»

Σύμφωνα με τις οδηγίες σχετικά με τη διανομή της χρηματοδότησης, οι αιτούντες δικαιούνταν να λάβουν το 45% των ακαθάριστων εσόδων τους για το 2019, με ανώτατο όριο τα 10 εκατομμύρια δολάρια.

Η έκθεση του γερουσιαστή Rand Paul υποστηρίζει οι «ομοσπονδιακές σπατάλες» της αμερικανικής κυβέρνησης για το 2023 ανήλθαν στο ιλιγγιώδες ποσό των 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για έλεγχο και λογοδοσία.

Διαφήμιση

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση έχει πάρει την ονομασία της από το «Festivus», μία κοσμική «αντι-γιορτή» που γιορτάζεται στις 23 Δεκεμβρίου, ως εναλλακτική λύση στις πιέσεις και την εμπορευματοποίηση της περιόδου των Χριστουγέννων.

Εμπνευστής του «Festivus» ήταν ο συγγραφέας Daniel O’Keefe. Η γιορτή μπήκε στη δημοφιλή κουλτούρα όταν έγινε το επίκεντρο σε ένα δημοφιλές επεισόδιο της κωμικής σειράς «Seinfeld» το 1997.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το postmelody.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλοι τις ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Don't miss

Το τραγούδι είχε ηχογραφηθεί για το τελευταίο άλμπουμ των Linkin Park. Οι Linkin Park ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν ένα άγνωστο μέχρι σήμερα τραγούδι, το «Friendly Fire»,...
«Έχετε δίκιο, κάναμε λάθος», παραδέχτηκε ο Lionel Richie. Ο Lionel Richie μετανιώνει που δεν κάλεσε τη Madonna να συμμετάσχει στο φιλανθρωπικό τραγούδι «We Are The World»,...
Η Ariana Grande και η Mariah Carey πρωταγωνιστούν σε μία ονειρική συνεργασία. Η λαμπερή pop star Ariana Grande συνεργάζεται με την απαράμιλλη ντίβα της pop...
Το νεανικό pop/rock συγκρότημα Deterrents παρουσιάζει το νέο τραγούδι του. Οι Deterrents κυκλοφορούν το νέο single τους με τίτλο «Just From Breathing».Οι Deterrents είναι ένα...
Η Μορφούλα πιο τολμηρή, αποφασιστική και άγρια από ποτέ. Η Μορφούλα, η ταλαντούχα τραγουδίστρια με την ξεχωριστή φωνή, κυκλοφόρησε το νέο single της με τίτλο...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ