Το Spotify αφαίρεσε τη μουσική Ρώσων καλλιτεχνών που υποστηρίζουν την εισβολή στην Ουκρανία

Το Spotify δήλωσε ότι οι καλλιτέχνες παραβίαζαν τις «πολιτικές περιεχομένου της πλατφόρμας ή τους τοπικούς νόμους».

Το Spotify προχώρησε στην αφαίρεση τραγουδιών και προφίλ Ρώσων καλλιτεχνών που υποστηρίζουν την εισβολή στην Ουκρανία και τους έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες της Δύσης.

Την είδηση μετέδωσαν αρχικά οι Moscow Times και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από το Spotify με δήλωσή του προς το Billboard.

«Οι Κανόνες της Πλατφόρμας μας ορίζουν σαφώς ότι λαμβάνουμε μέτρα όταν εντοπίζουμε περιεχόμενο που παραβιάζει ρητά τις πολιτικές περιεχομένου μας ή τους τοπικούς νόμους», ανέφερε εκπρόσωπος της υπηρεσίας streaming.

Διαφήμιση

«Μετά από έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι αυτοί οι καλλιτέχνες πληρούσαν τα κριτήρια για αφαίρεση», πρόσθεσε.

Το Spotify δεν διευκρίνισε ποιες συγκεκριμένες παραβάσεις οδήγησαν στις απομακρύνσεις των Ρώσων καλλιτεχνών.

Σύμφωνα με το κανάλι Telegram του Rodnoy Zvuk, από το Spotify αφαιρέθηκε η μουσική καλλιτεχνών όπως οι Polina Gagarina, Grigory Leps, Oleg Gazmanov, Shaman, Chicherina, Lyube και πιθανώς και ακόμα περισσότερων.

Η μουσική αυτών των καλλιτεχνών παραμένει προς το παρόν διαθέσιμη σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες streaming, όπως το Apple Music και το YouTube.

Διαφήμιση

Η Polina Gagarina, η οποία μεγάλωσε στην Ελλάδα και κέρδισε τη δεύτερη θέση στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2015 εκπροσωπώντας τη Ρωσία με το τραγούδι «A Million Voices» και ο Shaman φαίνεται να είναι οι πιο πρόσφατοι στόχοι κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τη σχετική λίστα κυρώσεων που δημοσίευσε στις 24 Ιουνίου η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι δύο καλλιτέχνες συμμετείχαν σε φιλοπολεμικές εκδηλώσεις που χρηματοδοτήθηκαν από τη ρωσική κυβέρνηση.

Επίσης, σημειώνεται ότι ο Shaman, το πραγματικά όνομα του οποίο είναι Yaroslav Yuryevich Dronov, έχει δώσει συναυλίες στις παράνομα κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας και έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις ψυχαγωγίας στρατευμάτων για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Shakira τιμήθηκε με τη δική της ημέρα από το Spotify

Οι Moscow Times αναφέρουν ότι και σε άλλους καλλιτέχνες που αναφέρονται στην ανάρτηση του Telegram επιβλήθηκαν κυρώσεις το 2022 μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στις 2 Μαρτίου 2022, το Spotify ανακοίνωσε ότι έκλεισε επ’ αόριστον το ρωσικό γραφείο του μετά την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου, δηλώνοντας τότε ότι θα προσφέρει «ατομική υποστήριξη στο προσωπικό του στην περιοχή καθώς και στη διεθνή κοινότητα των Ουκρανών εργαζομένων του».

Διαφήμιση

Προηγουμένως, η υπηρεσία streaming είχε δηλώσει ότι είχε ελέγξει «χιλιάδες κομμάτια περιεχομένου» στην πλατφόρμα του και είχε περιορίσει την ανακάλυψη περιεχομένου με προπαγανδιστική χροιά, ενώ παράλληλα απέσυρε περιεχόμενο από τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης RT και Sputnik.

Το Spotify, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στη Ρωσία το 2020, σταμάτησε να παρέχει τις υπηρεσίες του στη χώρα τον Μάρτιο του 2022, επικαλούμενο έναν νόμο που επέβαλε το Κρεμλίνο και καθιστούσε ποινικό αδίκημα τον χαρακτηρισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ως πολέμου.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Οι SEVENTEEN φέρνουν στους κινηματογράφους την περιοδεία «Follow Again»

Και τα 13 μέλη των SEVENTEEN σε μία συναρπαστική...

Marina: Πώς νιώθει που η Billie Eilish δηλώνει θαυμάστριά της

«Είναι κολακευτικό», είπε η Marina. Η Marina αποκάλυψε πώς νιώθει...

Neck Deep και Bury Tomorrow για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Οι Neck Deep και οι Bury Tomorrow θα πλαισιώνουν...

Drake: Πλημμύρισε η έπαυλή του στο Τορόντο από τις πρωτοφανείς καταιγίδες

Ο Drake προσπάθησε να αντιμετωπίσει με χιούμορ τις ζημιές. Πλημμύρισε...

Οι The xx ετοιμάζουν το νέο άλμπουμ τους

Το τελευταίο άλμπουμ των The xx κυκλοφόρησε το 2017. Οι The xx ετοιμάζουν το νέο άλμπουμ τους και «περνούν καλά»...

Top Stories