Το Spotify απολύει το 17% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού

Το Spotify συνεχίζει τις απολύσεις.

Το Spotify απολύει το 17% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού του προκειμένου να μειώσει το κόστος, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας streaming, Daniel Ek.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Daniel Ek προέβη στην ανακοίνωση αυτή σε εσωτερικό υπόμνημα που απέστειλε στο προσωπικό της εταιρείας.

Καθώς το Spotify στρέφεται προς μία περίοδο αναδιοργάνωσης, η εταιρεία λαμβάνει προληπτικά μέτρα για την εξισορρόπηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της. Ο Daniel Ek, παραδέχεται τη δύσκολη φύση αυτών των αποφάσεων, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη λήψης αποτελεσματικών μέτρων.

Διαφήμιση

«Αναγνωρίζω ότι αυτό θα επηρεάσει έναν αριθμό ατόμων που έχουν συνεισφέρει πολύτιμα. Για να είμαι ειλικρινής, πολλοί έξυπνοι, ταλαντούχοι και σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι θα μας εγκαταλείψουν», έγραψε ο Daniel Ek στο υπόμνημά του.

Καθώς το Spotify απασχολεί σήμερα πάνω από 9.000 άτομα παγκοσμίως, οι απολύσεις θα επηρεάσουν περίπου 1.500 εργαζόμενους.

Παρόλο που η υπηρεσία streaming μουσικής έχει καταφέρει να έχει σταθερή αύξηση των συνδρομητών, διαθέτοντας 220 εκατομμύρια χρήστες με συνδρομές επί πληρωμή, εξακολουθεί να δυσκολεύεται να αποκτήσει κερδοφορία.

Η αναδιοργάνωση αποτελεί αναγκαία κίνηση για την επίτευξη οικονομικών στόχων. Ο Daniel Ek εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η μείωση του λειτουργικού κόστους θα επιτρέψει στο Spotify να διατηρήσει την ανταγωνιστική θέση του στην αγορά, προσαρμόζοντας τη στρατηγική του στον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο.

Διαφήμιση

«Λαμβάνοντας υπόψη το χάσμα μεταξύ της κατάστασης του οικονομικού στόχου μας και του τρέχοντος λειτουργικού κόστους μας, αποφάσισα ότι μία ουσιαστική δράση για την αναπροσαρμογή του κόστους μας ήταν η καλύτερη επιλογή για την επίτευξη των στόχων μας», υποστήριξε ο Daniel Ek.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Το Spotify αποσύρεται από δύο φεστιβάλ στη Γαλλία - Αντιδρά στην επιβολή φόρου

Ο οικονομικός διευθυντής του Spotify, Paul Vogel, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν και άλλες απολύσεις κατά τη διάρκεια μίας τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, τον Ιούλιο.

«Το β’ τρίμηνο ήταν το τελευταίο τρίμηνο όπου είχαμε υψηλότερο αριθμό προσωπικού σε ετήσια βάση, και αναμένουμε ότι ο ετήσιος αριθμός προσωπικού μας θα μειωθεί το γ’ τρίμηνο – θα δούμε πού θα πάει αυτό στο μέλλον», δήλωσε.

«Συνεχίζουμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και αισθανόμαστε πολύ καλά για το πού βρισκόμαστε, οπότε θα δείτε κάποια από την αποτελεσματικότητα αυτή να έχει ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο στο δεύτερο εξάμηνο του έτους σε σχέση με τα λειτουργικά έξοδα».

Νωρίτερα φέτος, το Spotify μείωσε το 6% του εργατικού δυναμικού του και προχώρησε στην απόλυση επιπλέον 200 υπαλλήλων του τον Ιούνιο.

Διαφήμιση

Καθώς η εταιρεία αναπτυσσόταν, όπως κατέληξε ο Daniel Ek, «απομακρύνθηκε πολύ από αυτή τη βασική αρχή της διαχείρισης των δύσκολων καταστάσεων».

Με τη συνεχή προσπάθεια για αύξηση της αποδοτικότητας, η ηγεσία της Spotify παραμένει αισιόδοξη ότι οι απολύσεις θα διατηρήσουν την καινοτομία της δημοφιλούς υπηρεσίας streaming.

Συνοπτικά, η αναδιοργάνωση αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Spotify να προσαρμοστεί στα μεταβαλλόμενα τοπία της μουσικής βιομηχανίας και της παγκόσμιας οικονομίας.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Η Marseaux βάζει φωτιά στο καλοκαίρι με το «Dame Fuego»

Η Marseaux ανεβάζει τη θερμοκρασία με το «Dame Fuego». Η...

Ariana Grande: Σταματά την προώθηση του «Eternal Sunshine» – Επικεντρώνεται στο «Wicked»

Η Ariana Grande θέλει να επικεντρώσει όλες τις δυνάμεις...

Στην εντατική ο Jonny Greenwood των Radiohead – Οι The Smile ακυρώνουν την περιοδεία τους

Ο Jonny Greenwood προσβλήθηκε από μία «σοβαρή λοίμωξη». Οι The...

Η Marseaux βάζει φωτιά στο καλοκαίρι με το «Dame Fuego»

Η Marseaux ανεβάζει τη θερμοκρασία με το «Dame Fuego». Η Marseaux, η εκρηκτική «Chica» της pop που έχει κατακτήσει το...

Top Stories