«Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει» στο Θέατρο Άλσος

Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει τέσσερις σημαντικούς μουσικούς – συνθέτες σε δύο παραστάσεις στο Θέατρο Άλσος.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει και φέρνει στο επίκεντρο της προσοχής μας σημαντικούς νέους Έλληνες συνθέτες που ο ίδιος ξεχωρίζει και στους οποίους αναγνωρίζει ποιότητα και ταλέντα πολύτιμα και αναγκαία να έρθουν στο φως και να γίνουν ευρέως γνωστά.

Τις Πέμπτες 21 και 28 Μαρτίου στο Θέατρο Άλσος θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τέσσερις σημαντικούς μουσικούς – συνθέτες, οι οποίοι θα μας παρουσιάσουν ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα με αγαπημένες και νέες μελωδίες.

Η αρχή γίνεται φέτος με τους τέσσερις μουσικούς – συνθέτες Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Διαφήμιση

Και οι τέσσερις είναι χρόνια μουσικοί συνοδοιπόροι του Σταύρου Ξαρχάκου με μεγάλες σημαντικές συνεργασίες, σπουδές, δισκογραφία και βραβεύσεις και ο καθένας είναι βιρτουόζος στον τομέα του.

Ο Νεοκλής Νεοφυτίδης στο πιάνο, ο Αλέξανδρος Καψοκαβάδης στην κιθάρα και το λάουτο, ο Ηρακλής Ζάκκας στο μπουζούκι και πολλά παραδοσιακά όργανα και ο Βασίλης Δρογκάρης στο ακορντεόν.

Τραγουδούν (με αλφαβητική σειρά) οι Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Αργυρώ Καπαρού, Ζαχαρίας Καρούνης, Ελένη Κατσούλη, Μανώλης Μητσιάς και Ηρώ Σαΐα.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος σχολιάζει:

Διαφήμιση

«Εδώ και καιρό έχω την επιθυμία να προτείνω και να στηρίξω όσο μπορώ, συνθέτες των οποίων τα τραγούδια αξίζουν της προσοχής μας.

Την πρώτη χρονιά ξεκινάω με τέσσερις μουσικούς – συνθέτες με τους οποίους έχω τη χαρά εδώ και κάποια χρόνια να συμπράττουμε σχεδόν σε όλες μου τις συναυλίες: τον Βασίλη Δρογκάρη, τον Ηρακλή Ζάκκα, τον Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και τον Νεοκλή Νεοφυτίδη, η μουσική των οποίων χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη ευαισθησία και μελωδικότητα.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Σαβίνα Γιαννάτου: Με δύο διαφορετικές παραστάσεις στο Θέατρο Άλσος

Βασίλης Δρογκάρης

Ο Βασίλης Δρογκάρης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε ακορντεόν στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ και ανώτερα θεωρητικά στο Ωδείο Νίκος Σκαλκώτας. Από το 1983 εργάζεται ως επαγγελματίας μουσικός, έχει συνεργαστεί με μεγάλο αριθμό γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως οι Μανώλης Μητσιάς, Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Νταλάρα, Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Άκηστις Πρωτοψάλτη και άλλοι, έχοντας εκτενή δισκογραφία.

Από το 1994 είναι μόνιμος συνεργάτης του Σταύρου Ξαρχάκου τόσο ως ιδιώτης μουσικός, όσο και ως μέλος της ΚΟΕΜ. Το 2003 έγραψε (μαζί με τον Μ. Πάππο) τη μουσική και τα τραγούδια του δίσκου «Αιγαίο» παραγγελία της ΝΕΤ. Το 2014 δημιούργησε (μαζί με τους Β. Μαζαράκη, Κ. Παπακωστόπουλο και Θ. Σοφρά) το κουΑRTέτο του οποίου έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια και την ευθύνη των ενορχηστρώσεων.

Το 2018 εξέδωσε από τις εκδόσεις «Μετρονόμος» την ποιητική συλλογή «Ένα Κρυφό Ρετζίστρο».

Kane Thee mou kalosini

Διαφήμιση

Ηρακλής Ζάκκας

Ο Ηρακλής Ζάκκας γεννήθηκε στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα μπουζουκιού και αργότερα συνέχισε με λαούτο, ούτι, τζουρά, μπαγλαμά, μαντολίνο με δάσκαλο τον Θέμη Παπαβασιλείου.

Σε ηλικία 16 ετών ξεκινάει η πρώτη επαγγελματική του συνεργασία με τον Γιώργο Μητσάκη και λίγο αργότερα με τον Απόστολο Καλδάρα. Έχει συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους τραγουδιστές σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Από το 1994 είναι μόνιμος συνεργάτης του Σταύρου Ξαρχάκου τόσο ως ιδιώτης μουσικός, όσο και ως μέλος της ΚΟΕΜ.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε τον προσωπικό του δίσκο «Στου έρωΤα Τα Κύματα», στον οποίο τραγουδούν (πέρα από τον ίδιο) οι Μανώλης Μητσιάς, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ζαχαρίας Καρούνης και Σταυρούλα Μανωλοπούλου.

Μανώλης Μητσιάς - Το μαύρο τρένο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Έλλη Πασπαλά: «Ανοιξιάτικα Βράδια Έρχονται» στο Θέατρο Άλσος

Αλέξανδρος Καψοκαβάδης

Ο Αλέξανδρος Καψοκαβάδης, διδάκτορας Μουσικολογίας, γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σε ηλικία δέκα ετών ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας και θεωρητικών. Γρήγορα ήρθε σε επαφή με τα νυκτά λαϊκά όργανα, δίπλα στον Χρίστο Τσιαμούλη και τον Νίκος Γράψα.

Η επαφή του με τον Ross Daly τον οδήγησε στο πολίτικο λαούτο και τις μουσικές παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου.

Έχει πέντε προσωπικά άλμπουμ: «Το Πικρό» (2018), «Φθινοπωρινό» (2019), «Νυχτέρι» (2020), «Συναίνεση» (2021), «Μονόλογος» (2023), ενώ ως μέλος των συγκροτημάτων Ματ σε 2 Υφέσεις και PolisEnsemble, συμμετέχει σε πολυάριθμές παραγωγές.

Αλέξανδρος Καψοκαβάδης - Πάρε ό,τι θες | Alexandros Kapsokavadis - Pare O,ti Thes

Νεοκλής Νεοφυτίδης

Ο Νεοκλής Νεοφυτίδης, συνεργάτης του Σταύρου Ξαρχάκου από το 2011, είναι Κύπριος συνθέτης, πιανίστας και ενορχηστρωτής με πολλές σπουδές και βραβεία.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες, όπως τους Χρήστο Λεοντή, Ηλία Ανδριόπουλο, Διονύση Σαββόπουλο, Νίκο Κυπουργό, Ελένη Βιτάλη, Μαρία Φαραντούρη, Μανώλη Μητσιά, Δήμητρα Γαλάνη, Ηρώ Σαία, Δώρο Δημοσθένους και άλλους.

Το 2009 κυκλοφόρησε από την εταιρεία Μετρονόμος η πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Φαγιούμ» σε στίχους Δημήτρη Λέντζου, ενώ το 2020 κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος με την Ηρώ Σαία με τον τίτλο «Παραδώσου», βασισμένος κυρίως σε δημοτική ποίηση.

Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με τη Μαργαρίτα Ζορμπαλά στο δίσκο «Καφενείον Η Ελπίς» σε στίχους Ανδρέα Νεοφυτίδη.

Ηρώ Σαΐα - Κι Εγώ Η Θάλασσά Σου - Official Lyric Video

Πληροφορίες

«Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει»
Τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα,
Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη

Πέμπτη 21 & 28 Μαρτίου 2024

Θέατρο Άλσος
Ευελπίδων 4, Κυψέλη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Γιώτα Νέγκα στο Θέατρο Άλσος με μία παράσταση - κατάθεση ψυχής

Προπώληση εισιτηρίων
more.com

Τηλέφωνα επικοινωνίας – κρατήσεων:
210 8831487 & 210 8227471

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

ASTRO: Η συγκινητική τελευταία συνεργασία του JinJin με τον Moonbin στο «Fly»

Το τραγούδι που κρατά ζωντανή τη μνήμη του Moonbin...

Το Coachella κινδυνεύει με πρόστιμο για την εμφάνιση της Lana Del Rey

Η Lana Del Rey ολοκλήρωσε 13 λεπτά μετά την...

Ο David Byrne διασκευάζει το «Hard Times» των Paramore

Ο David Byrne τραγουδά Paramore. Σε μία απρόσμενα υπέροχη συνάντηση σπουδαίων ταλέντων, οι Paramore και ο David Byrne επισφραγίζουν τον...

Top Stories

Cher, Ozzy Osbourne και Mary J. Blige στο Rock & Roll Hall of Fame

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα ενταχθούν στο...

Αντώνης Ρέμος: Ύμνος στην ελευθερία της αγάπης με το video του «Ρωτάνε»

Ο Αντώνης Ρέμος στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας...