The Neptunes: Γιατί ο Pharrell Williams μηνύθηκε από τον Chad Hugo – Προδοσία ή παρεξήγηση;

Πόλεμος εγωισμών – Ο Pharrell Williams και ο Chad Hugo μάχονται για τα εμπορικά σήματα των The Neptunes

Ο Chad Hugo κατηγόρησε τον μακροχρόνιο φίλο και συνεργάτη του στην παραγωγή, Pharrell Williams ότι προσπάθησε «με δόλιο τρόπο» να αποκτήσει τον αποκλειστικό έλεγχο των εμπορικών σημάτων που συνδέονται με τη δουλειά τους ως The Neptunes.

Ο δικηγόρος του Chad Hugo κατέθεσε αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα, κατηγορώντας τον Pharrell και την εταιρεία του, PW IP Holdings LLC, ότι προσπάθησαν να κατοχυρώσουν τρία ξεχωριστά εμπορικά σήματα για τους The Neptunes χωρίς να συμπεριλάβουν τον Hugo – σε μία παραβίαση της μακροχρόνιας συμφωνίας του διδύμου να μοιράζονται τα πάντα ισότιμα.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της κοινής πορείας τους άνω των τριάντα ετών συμφώνησαν και, στην πραγματικότητα, διαίρεσαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία», αναφέρεται στην αγωγή.

Διαφήμιση

«Αγνοώντας και αποκλείοντας τον Hugo από όλες τις αιτήσεις που κατέθεσε ο ενάγων για το σήμα “The Neptunes”, ο ενάγων τέλεσε απάτη κατά την κατοχύρωση των εμπορικών σημάτων και ενήργησε με κακή πίστη», σημειώνεται.

Οι αιτήσεις για κατοχύρωση εμπορικούς σήματος που κατέθεσαν ο Pharrell Williams και η εταιρεία του αφορούσαν τη χρήση του ονόματος The Neptunes για streaming μουσικής, music videos και άλλο περιεχόμενο, καθώς και για ζωντανές εμφανίσεις.

Ενώ η νομική διαμάχη ξεκίνησε μόλις την περασμένη εβδομάδα, οι αιτήσεις κατατέθηκαν για πρώτη φορά το 2022.

Οι δικηγόροι του Chad Hugo υποστήριξαν ότι ο Pharrell Williams «σκόπιμα και εν γνώσει του» κατέθεσε τις αιτήσεις για εμπορικά σήματα χωρίς να συμβουλευτεί τον Hugo, προσθέτοντας: «Τίποτα, γραπτό ή προφορικό, δεν έδωσε στον Williams ή στην PW IP Holdings τη μονομερή εξουσία να κατοχυρώσει τα εμπορικά σήματα».

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Miley Cyrus: Το ακυκλοφόρητο τραγούδι «Doctor» στην επίδειξη μόδας της Louis Vuitton

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του Williams απέρριψε αυτόν τον ισχυρισμό σε μία δήλωσή του.

«Ο Pharrell εκπλήσσεται με αυτό. Έχουμε επικοινωνήσει μαζί του πολλές φορές για να μοιραστούμε την ιδιοκτησία και τη διαχείριση του εμπορικού σήματος και θα συνεχίσουμε να του κάνουμε αυτή την προσφορά», ανέφερε.

«Ο στόχος εδώ ήταν να διασφαλιστεί ότι κάποιος τρίτος δεν θα αποκτήσει το εμπορικό σήμα και να εγγυηθεί ότι ο Chad και ο Pharrell θα μοιραστούν την ιδιοκτησία και τη διαχείριση», υποστήριξε.

Η αγωγή αναφέρει ότι η νομική ομάδα του Chad Hugo επικοινώνησε «κατ’ επανάληψη» με τον Pharrell Williams σχετικά με το ζήτημα και ότι οι δικηγόροι του Williams «παραδέχτηκαν ότι ο Hugo είναι ίσος συνιδιοκτήτης των εμπορικών σημάτων» και θα τον συμπεριλάμβαναν στην αίτηση.

Ωστόσο, η αγωγή υποστηρίζει ότι η εταιρεία του Pharrell Williams απαίτησε στη συνέχεια «επαχθείς επιχειρηματικούς όρους» που δεν θα ήταν δίκαιοι για τον Chad Hugo, χωρίς να αποκαλύπτει όμως λεπτομέρειες σχετικά με αυτούς τους όρους.

Διαφήμιση

Ως The Neptunes, ο Pharrell Williams και ο Chad Hugo έκαναν την παραγωγή και έγραψαν μερικές από τις μεγαλύτερες και πιο αξέχαστες επιτυχίες της δεκαετίας του 2000.

Αν και δεν είναι τόσο παραγωγικοί όσο στην ακμή τους, οι The Neptunes εξακολουθούν να κάνουν παραγωγή μουσικής για άλλους καλλιτέχνες αρκετά τακτικά.

Είναι ενδιαφέρον ότι η τελευταία συνεργασία τους χρονολογείται το 2022, τον ίδιο χρόνο που ο Pharrell και η εταιρεία του φέρεται να κατέθεσαν τις αιτήσεις για εμπορικά σήματα χωρίς να συμπεριλάβουν τον Chad Hugo.

Εκείνο το έτος, συνεργάστηκαν στη δημιουργία μουσικής για τους Rosalía, Omar Apollo και Brent Faiyaz, ενώ εντάχθηκαν και στο Songwriters Hall of Fame.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Pharrell Williams δημιούργησε στούντιο ηχογράφησης στα κεντρικά γραφεία της Louis Vuitton στο Παρίσι
Διαφήμιση

Ακολουθήστε το postmelody.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλοι τις ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Don't miss

Η Τσετσενία θέσπισε έναν παράξενο νέο νόμο που απαγορεύει τη μουσική με βάση το τέμπο της. Η Τσετσενία απαγορεύει τη μουσική με γρήγορο ή αργό...
Τα ρεκόρ είναι οικογενειακή υπόθεση για την Beyoncé και τις κόρες της - Η Rumi έσπασε ένα ρεκόρ που είχε η αδελφή της Blue...
Το εκρηκτικό reunion των No Doubt στο Coachella 2024 που αναβίωσε τα '90s. Οι No Doubt επανένωθηκαν μετά από εννέα χρόνια και έκαναν συναρπαστική εμφάνιση...
Κυκλοφόρησε το πρώτο trailer της πολυαναμενόμενης ταινίας «Joker: Folie à Deux» με πρωταγωνιστές τον Joaquin Phoenix και τη Lady Gaga. Ο Joaquin Phoenix και η...
Ο Tyler, the Creator κυριάρχησε στο Coachella 2024 με μία παραγωγή επική σαν ταινία. Ο Tyler, the Creator είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο εντυπωσιακούς...

Read more