Το TikTok δοκιμάζει λειτουργία δημιουργίας τραγουδιών μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Η δοκιμαστική λειτουργία του TikTok χρησιμοποιεί έναν ήδη αποθηκευμένο κατάλογο μουσικής για τη δημιουργία των τραγουδιών.

Το TikTok δοκιμάζει μία νέα λειτουργία με την ονομασία «AI Song» που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία τραγουδιών με βάση τις προτροπές που εισάγουν οι χρήστες.

Το AI Song είναι μία πειραματική λειτουργία και προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο σε επιλεγμένο αριθμό χρηστών. Η λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται για διασκέδαση, όχι για προσπάθεια δημιουργίας του επόμενου viral τραγουδιού.

Το TikTok εξήγησε στο TechCrunch ότι το AI Song χρησιμοποιεί το Bloom, ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο, για να δημιουργήσει στίχους με βάση τις προτροπές κειμένου. Στη συνέχεια, οι στίχοι συνδυάζονται με μουσική από έναν ήδη αποθηκευμένο κατάλογο που δημιουργήθηκε στο TikTok.

Διαφήμιση

Ο χρήστης του TikTok Jonah Manzano δημοσίευσε μία αναλυτική περιγραφή της νέας δυνατότητας για να περιγράψει λεπτομερώς πώς λειτουργεί.

Σύμφωνα με το βίντεο, το AI Song ξεκινά ζητώντας από τους χρήστες να «εισαγάγουν μία προτροπή για τη δημιουργία ενός τραγουδιού».

Το TikTok παρέχει ορισμένες προτεινόμενες προτροπές όπως «Πηγαίνοντας σε συναυλίες», «Μια νέα αρχή» και «Αγκαλιά με κατοικίδια». Εναλλακτικά, μπορείτε να εισαγάγετε τη δική σας προτροπή. Στη συνέχεια, η εφαρμογή θα αρχίσει να δημιουργεί το τραγούδι σας.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, η εφαρμογή θα δημιουργήσει στίχους που σχετίζονται με την προτροπή σας και θα τους συνδυάσει με μουσική.

Διαφήμιση

Μπορείτε να αλλάξετε την ατμόσφαιρα του τραγουδιού κάνοντας εναλλαγή μεταξύ «pop», «EDM» και «Hip-hop». Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα παράξενο τραγούδι με στίχους που βασίζονται στην προτροπή κειμένου του χρήστη.

Σύμφωνα με το βίντεο, η εφαρμογή σημειώνει ότι «υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται» κατά τη χρήση του AI Song.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η HYBE κατέγραψε υπερτριπλάσια κέρδη το 2023 - Πού οφείλεται η αύξηση

Για παράδειγμα, η λειτουργία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκμετάλλευση ή βλάβη ανηλίκων ή διάδοση ψευδών ή προσωπικών πληροφοριών που βλάπτουν άλλους. Επίσης, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δυσφήμιση, πλαστοπροσωπία ή παρενόχληση άλλων.

Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε άλλη δοκιμαστική λειτουργία, είναι άγνωστο πότε ή αν το AI Song θα κυκλοφορήσει ευρύτερα. Το TikTok σημείωσε ότι μπορεί να αλλάξει το όνομα της λειτουργίας στο μέλλον.

Στα βήματα του YouTube

Το TikTok δεν είναι η μόνη πλατφόρμα που έχει αναπτύξει εργαλεία για να βοηθήσει τους χρήστες να δημιουργήσουν μουσική για βίντεο σύντομης μορφής.

Διαφήμιση

Πριν από λίγους μήνες, το YouTube κυκλοφόρησε τη λειτουργία «Dream Track» που επιτρέπει στους δημιουργούς να δημιουργούν soundtrack 30 δευτερολέπτων που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη.

Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν soundtrack με τις φωνές επιλεγμένων καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένων των Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Sia, T-Pain, Troye Sivan και Papoose.

Το TikTok επεκτείνεται στη μουσική βιομηχανία

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ η νέα δυνατότητα του TikTok δεν έχει σχεδιαστεί για τη μουσική βιομηχανία, η μητρική εταιρεία του TikTok, ByteDance, κυκλοφόρησε μία δωρεάν εφαρμογή παραγωγής μουσικής στις Ηνωμένες Πολιτείες τον περασμένο Ιούνιο για να βοηθήσει τους μουσικούς να δημιουργήσουν και να επεξεργαστούν ήχο με τρόπο παρόμοιο με φορητούς έξυπνους ψηφιακούς σταθμούς εργασίας ήχου (DAW).

Με το Ripple, οι χρήστες μπορούν απευθείας να τραγουδήσουν ή να σιγοτραγουδήσουν μία μελωδία στην εφαρμογή, η οποία θα χρησιμοποιήσει μηχανική μάθηση για να επεκτείνει τη μελωδία και να τη μετατρέψει σε ένα instrumental κομμάτι.

Το μοντέλο της εφαρμογής εκπαιδεύτηκε χρησιμοποιώντας μουσική που έχει άδεια ή ανήκει στην ByteDance. Το Ripple επιτρέπει στους χρήστες να ηχογραφούν και να επεξεργάζονται αρχεία ήχου εύκολα στην κινητή συσκευή τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Universal Music αποσύρει τη μουσική της από το TikTok

Η νέα λειτουργία AI Song έρχεται καθώς το TikTok εισχωρεί βαθύτερα στη μουσική βιομηχανία.

Πέρυσι, ξεκίνησε τη δική της συνδρομητική υπηρεσία streaming μουσικής που ονομάζεται «TikTok Music» σε επιλεγμένες χώρες για να ανταγωνιστεί υπηρεσίες όπως το Spotify και η Apple Music.

Αν και το TikTok δεν έχει μοιραστεί λεπτομέρειες σχετικά με το πότε σχεδιάζει να επεκτείνει τη λειτουργία της υπηρεσίας streaming στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τότε που η ByteDance υπέβαλε αίτηση εμπορικού σήματος στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ για μία υπηρεσία που ονομάζεται «TikTok Music».

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Οι BLACKPINK θα ξεκινήσουν μία νέα παγκόσμια περιοδεία το 2025

Οι BLACKPINK έχουν αρχίσει ήδη να ετοιμάζουν την επιστροφή...

Michael Jackson: Σε δημοπρασία άγνωστα υπογεγραμμένα σκίτσα του

Μία νέα δημοπρασία θα αναδείξει την αγάπη του Michael...

Ο Ηλίας Καμπακάκης κυκλοφορεί το διπλό άλμπουμ «Ασπρόμαυρο»

Ο Ηλίας Καμπακάκης συγκεντρώνει 25 τραγούδια στο νέο άλμπουμ...

Η Ariana Grande είναι η νέα πρέσβειρα της Swarovski

Η Ariana Grande δηλώνει ενθουσιασμένη για τη συνεργασία της με τη Swarovski. Η Ariana Grande είναι η νέα πρέσβειρα της...

Top Stories

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...

Ο Jimin των BTS αναζητά την πηγή της έμπνευσής του στο νέο άλμπουμ «MUSE»

Ένας καθρέφτης της ψυχής του Jimin. Ο Jimin των BTS...

Οι Primal Scream επιστρέφουν με το νέο άλμπουμ «Come Ahead»

Το πρώτο άλμπουμ των Primal Scream μετά από οκτώ...