Ο οδηγός ισχυρίζεται ότι δεν του αποδόθηκαν ποτέ σωστά και πλήρως τα δικαιώματα που του αναλογούν.
Ένας οδηγός λεωφορείου και μουσικός ισχυρίζεται ότι του οφείλονται δικαιώματα για τη δουλειά στο κλασικό τραγούδι «Dear Mama» του Tupac Shakur.
Ο Terrence Thomas, οδηγός λεωφορείου και μουσικός από τη Νέα Υόρκη, ο οποίος συνήθιζε να εργάζεται ως DJ και παραγωγός με το όνομα Master Tee, κατέθεσε αγωγή στην οποία υποστηρίζει ότι διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του τραγουδιού του θρυλικού ράπερ που κυκλοφόρησε το 1995.
Η αγωγή του επικαλείται διάφορες συνεντεύξεις με τον ίδιο τον Tupac καθώς και τις χειρόγραφες σημειώσεις που έγραψε ο εκλιπών ράπερ οι οποίες φέρονται να αναφέρουν ότι ο Terrence Thomas ήταν ο δημιουργός του αρχικού beat του τραγουδιού.
Το «Dear Mama» ήταν το lead single από το τρίτο άλμπουμ του Tupac, με τίτλο «Me Against The World», που κυκλοφόρησε το 1995.
Αν και ο Terrence Thomas αναφέρεται ως συμπαραγωγός στους συντελεστές του «Dear Mama» του Tupac, τα δικαστικά έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του Music Business Worldwide δείχνουν ότι ο Thomas ισχυρίζεται ότι «ποτέ δεν του αποδόθηκαν σωστά και πλήρως τα εκδοτικά δικαιώματά του».
Η αγωγή υποστηρίζει ότι ο παραγωγός Tony D. Pizarro, η δισκογραφική εταιρεία Interscope Records και η μητρική εταιρεία της Universal Music Group είχαν «συνωμοτήσει» για να αποκρύψουν τον ρόλο του Terrence Thomas στη δημιουργία του τραγουδιού για μην μπορέσει να κερδίσει τα πνευματικά δικαιώματα που του αναλογούσαν ως συνδημιουργός του τραγουδιού.
«Μια ιδιοτελής ομάδα, με επικεφαλής έναν νεόκοπο μουσικό παραγωγό, τον Tony D. Pizarro, συνωμότησε με στελέχη της Interscope Records και της Universal Music Group (UMG), υπεξαίρεσε τα εκδοτικά πνευματικά δικαιώματα του Master Tee και τα πνευματικά δικαιώματα της ηχογράφησης και θεώρησαν δεδομένη την ταυτότητα του δημιουργού/εκδότη της μουσικής του “Dear Mama”», σημειώνεται στην αγωγή.
Το «Dear Mama» έχει γίνει τριπλά πλατινένιο και είναι από τα βασικά τραγούδια της hip-hop σκηνής. Είναι επίσης μόνο ένα από τα τρία hip-hop τραγούδια που έχουν προστεθεί στο μητρώο της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου των ΗΠΑ.
Τα άλλα δύο τραγούδια είναι το «Rapper’s Delight» των Sugarhill Gang και το «The Message» των Grandmaster Flash and the Furious Five.
Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου έχει περιγράψει το «Dear Mama» ως «έναν συγκινητικό και εύγλωττο φόρος τιμής τόσο στη μητέρα του ίδιου του δολοφονημένου ράπερ όσο και σε όλες τις μητέρες που αγωνίζονται να συντηρήσουν μία οικογένεια απέναντι στον εθισμό, τη φτώχεια και την κοινωνική αδιαφορία».
Το «Dear Mama» αποτέλεσε επίσης την έμπνευση για την ομώνυμη σειρά ντοκιμαντέρ για τη σχέση μεταξύ του Tupac Shakur και της μητέρας του, Afeni Shakur. Η σειρά ντοκιμαντέρ των πέντε επεισοδίων κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος και ήταν υποψήφια για δύο Emmy και ένα Grammy.
Η αγωγή στρέφεται επίσης κατά των Warner Brothers, NBC, Fox, Hulu και Disney, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη μεταφορά του ντοκιμαντέρ στη μικρή οθόνη.
Ο Terrence Thomas ζητά να πραγματοποιηθεί δίκη με ενόρκους για την αγωγή του και να του εκδικαστεί αποζημίωση σε ύψος που δεν διευκρινίζεται.