Universal, Sony και Warner ενώνουν τις δυνάμεις τους για την κλιματική αλλαγή

Αυτή η συμμαχία θα ασχοληθεί με τις προκλήσεις και τις αλλαγές στο παγκόσμιο κλίμα και τον τρόπο με τον οποίο σχετίζονται με τη μουσική βιομηχανία.

Ενόψει της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία ξεκινά στις 30 Νοεμβρίου στο Ντουμπάι, η Sony Music, η Universal Music Group και η Warner Music Group ανακοίνωσαν τον σχηματισμό της Music Industry Climate Collective (MICC).

Η συμμαχία αυτή θα εργαστεί για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και των αλλαγών στο παγκόσμιο κλίμα και των επιπτώσεών του στη μουσική βιομηχανία.

Η πρώτη πρωτοβουλία της MICC θα είναι η παροχή ολοκληρωμένων οδηγιών στον κλάδο για τη μέτρηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου Κατηγορίας 3, οι οποίες ορίζονται ως «εκπομπές που δεν παράγονται από τις ίδιες τις εταιρείες και δεν είναι αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων των περιουσιακών στοιχείων που κατέχει ή ελέγχει, αλλά παράγονται από εκείνα τα περιουσιακά στοιχεία για τα οποία είναι έμμεσα υπεύθυνη, τόσο πάνω όσο και κάτω από την αλυσίδα αξίας της».

Διαφήμιση

Για τον τομέα της μουσικής, η συντριπτική πλειονότητα των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) ανήκει στην Κατηγορία 3.

Οι Sony Music, Universal Music Group και Warner Music Group έχουν ήδη συνεργαστεί με ειδικούς επιστήμονες για την κατάρτιση του πρώτου προσχεδίου των κατευθυντήριων γραμμών για τον τομέα, οι οποίες θα τεθούν στη διάθεση των φορέων του κλάδου.

Επίσης, τα μέλη της MICC έχουν απευθύνει πρόσκληση για ευρύτερη συμβολή του κλάδου μέσω μίας συμβουλευτικής επιτροπής που αποτελείται από ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες, εταίρους της αλυσίδας αξίας και ειδικούς σε θέματα κλίματος.

Οι οδηγίες θα αναπτυχθούν μέσω μίας διαδικασίας χωρίς αποκλεισμούς, με πολλούς εμπλεκόμενους φορείς.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Taylor Swift κατέχει μερίδιο 1,7% της συνολικής μουσικής αγοράς των ΗΠΑ το 2023

Η Αμερικανική Ένωση Ανεξάρτητης Μουσικής (A2IM), ένας μη κερδοσκοπικός εμπορικός οργανισμός που εκπροσωπεί περισσότερες από 600 ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες των ΗΠΑ, θα λειτουργήσει ως σύμβουλος της MICC.

Η A2IM θα συνδράμει με διάφορους τρόπους, ξεκινώντας με συστάσεις σχετικά με τον καλύτερο τρόπο για τη συμμετοχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην πρωτοβουλία αυτή.

«Η πρωτοβουλία αυτή αποδεικνύει τι μπορεί να επιτευχθεί όταν οι ηγέτες της μουσικής ενωθούν με κοινό όραμα και δέσμευση για βιωσιμότητα», ανέφεραν τα ιδρυτικά μέλη της MICC σε ομαδική δήλωσή τους.

«Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε για να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική διαχείριση και να προσφέρουμε πρακτικές προτάσεις και στρατηγικές προσαρμοσμένες στις μοναδικές ανάγκες των μουσικών εταιρειών, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή την έκταση των δραστηριοτήτων τους», συνέχισαν.

«Μαζί, πρέπει να συνεχίσουμε να σημειώνουμε πρόοδο σε αυτή τη σημαντική προτεραιότητα», τόνισαν.

Διαφήμιση

«Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι να συμπράξουν μαζί μας για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της βιομηχανίας μας, συνεργαζόμενοι για να διασφαλίσουμε ένα περιβαλλοντικά υπεύθυνο μέλλον για τη μουσική και τον πλανήτη μας», σημείωσαν.

Με το 2023 να είναι η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί στην ιστορία του πλανήτη, πολλές συναυλίες και φεστιβάλ έχουν ήδη επηρεαστεί από την κλιματική αλλαγή.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν επηρεάσει τουλάχιστον 30 μεγάλες συναυλίες σε όλο τον κόσμο, όπου πραγματοποιήθηκαν εκκενώσεις, ακυρώσεις και αναβολές, σύμφωνα με πρόσφατο απολογισμό, ενώ ο συνολικός αριθμός των μουσικών εκδηλώσεων που επλήγησαν παγκοσμίως είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερος.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Σπύρος Γραμμένος: Ο «Γραμμεντίνος» έρχεται καλοκαίρι στην Τεχνόπολη

Ο Σπύρος Γραμμένος έρχεται στην Τεχνόπολη και σε αυτή...

Ο Kygo ενώνει dance και συναίσθημα στο άλμπουμ του «KYGO»

Ο Kygo συνεχίζει να επαναπροσδιορίζει την EDM. Ο παγκοσμίου φήμης...

Ο HiFi ήχος έρχεται στο Spotify – Αλλά με επιπλέον κόστος

Το Spotify ετοιμάζει ένα νέο πακέτο συνδρομής που θα...

Οι NewJeans εξαπλώνουν τη «Supernatural» επιτυχία τους

Οι NewJeans κάνουν ντεμπούτο τους στην ιαπωνική αγορά.  Οι NewJeans...

Θοδωρής Μαραντίνης: Έκανε το μεγαλύτερο πάρτι γενεθλίων στον κατάμεστο Κήπο του Μεγάρου

Ο Θοδωρής Μαραντίνης αγαπημένους του φίλους και συναδέλφους σε μία εορταστική βραδιά στον Κήπο του Μεγάρου. Ο Θοδωρής Μαραντίνης γιόρτασε...

Top Stories

Η Beyoncé μιλά για τον αντίκτυπο του «Cowboy Carter» και τη διάλυση των στερεοτύπων

Η Beyoncé δήλωσε ότι πλέον δεν την κινητοποιούν τα...

Coldplay: Ακούστε το νέο τραγούδι «feelslikeimfallinginlove»

Το πρώτο τραγούδι από το νέο άλμπουμ «Moon Music»...

Η μουσική των Queen για 1 δισεκατομμύριο λίρες στη Sony Music

Η συμφωνία για τη μουσική των Queen σπάει κάθε...

Ο Justin Timberlake αρνήθηκε το αλκοτέστ – Όλες οι λεπτομέρειες της σύλληψής του

Ο Justin Timberlake οδηγήθηκε με χειροπέδες στο δικαστήριο -...

Η Katy Perry επιστρέφει με το νέο single «Woman’s World»

Πότε κυκλοφορεί το νέο τραγούδι της Katy Perry. Η Katy...