Usher: Γιατί δεν θα πληρωθεί για την εμφάνισή του στο Super Bowl 2024

Η αμοιβή για την εμφάνιση στο Super Bowl δεν είναι προτεραιότητα για τον Usher.

Ο Usher, όπως και οι προηγούμενοι καλλιτέχνες που έχουν εμφανιστεί στο ημίχρονο του Super Bowl, θα έχει περάσει μήνες προετοιμασίας για την εμφάνισή του μεγαλύτερη σκηνή του κόσμου – αλλά δεν θα πληρωθεί.

Ο 45χρονος είναι θα ο επικεφαλής του Halftime Show του ημιχρόνου του Super Bowl 2024, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Allegiant Stadium του Λας Βέγκας στις 11 Φεβρουαρίου, διαδεχόμενος τη Rihanna το 2023.

Ενώ αυτή η σύντομη συναυλία είναι γνωστό ότι είναι ένα τηλεοπτικά γεγονότα με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση κάθε χρόνο κάθε χρόνο, οι καλλιτέχνες δεν πληρώνονται ποτέ για την εμφάνισή τους.

Διαφήμιση

Μόνο η έκθεση στο κοινό που προσφέρει ένα τόσο μεγάλο σόου έχει προσελκύσει κορυφαίους καλλιτέχνες όλα αυτά τα χρόνια, από την Beyoncé μέχρι τον The Weeknd.

Παρά την έλλειψη αμοιβής, το NFL καλύπτει τα έξοδα που σχετίζονται με την παραγωγή του σόου, τα οποία το 2020 ανήλθαν 13 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Reuters. Επίσης, καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης των καλλιτεχνών.

«Δεν πληρώνουμε τους καλλιτέχνες. Καλύπτουμε τα έξοδα και το κόστος παραγωγής», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του NFL στο Forbes το 2016.

Όπως και οι προηγούμενοι καλλιτέχνες, ο Usher δεν θα πληρωθεί για την εμφάνισή του στο ημίχρονο του Super Bowl 2024.

Διαφήμιση

Το Forbes εξηγεί ότι οι καλλιτέχνες πληρώνονται με βάση τη «συνδικαλιστική κλίμακα», η οποία είναι μόνο ένα μικρό ποσοστό από τα κέρδη έξι ή επτά ψηφίων που συνήθως αποκομίζουν για μία συναυλία και είναι ένας κατώτατος μισθός που εγγυάται η συνδικαλιστική σύμβαση.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη σύμβαση της SAG-AFTRA, αυτό το ποσό ανέρχεται σε πάνω από 1.000 δολάρια την ημέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Rihanna δεν σκόπευε να αποκαλύψει την εγκυμοσύνη της στο Super Bowl

«Η εμφάνιση στο σόου του ημιχρόνου του Super Bowl παραμένει πολύ περιζήτητη για πολλούς καλλιτέχνες», δήλωσε στο περιοδικό η δικηγόρος θεμάτων ψυχαγωγίας Lori Landew το 2019.

«Μερικοί από αυτούς τους καλλιτέχνες δεν βλέπουν την εμφάνισή τους ούτε ως πολιτική δήλωση ούτε ως πολιτιστικό πεδίο μάχης, αλλά μάλλον θεωρούν τη ζωντανή εμφάνισή τους ως μία ευκαιρία να διασκεδάσουν ένα ενθουσιώδες πλήθος και να μοιραστούν τη μουσική και το ταλέντο τους με εκατομμύρια θεατές», σημείωσε.

Το NFL ήθελε να χρεώνει τους καλλιτέχνες

Κανένας καλλιτέχνης δεν έχει πληρωθεί ποτέ για την εμφάνισή του στο Super Bowl, ωστόσο κάποτε το NFL ήθελε… να χρεώνει τους καλλιτέχνες.

Διαφήμιση

Το 2015, το NFL ζήτησε από καλλιτέχνες όπως η Rihanna, οι Coldplay και η Katy Perry να πληρώσουν για την ευκαιρία να εμφανιστούν στη μεγάλη σκηνή. Ωστόσο, τελικά αρνήθηκαν.

Ενώ η Katy Perry συμφώνησε να εμφανιστεί στο Super Bowl, εξήγησε ότι αρνήθηκε να πληρώσει επειδή δεν ήθελε να συνδεθεί αυτή η κίνηση με το όνομά της για το υπόλοιπο της καριέρας της.

«Δεν θέλω έναν αστερίσκο δίπλα στο όνομά μου για το υπόλοιπο της ζωής μου επειδή εμφανίστηκα έπαιξα στο Super Bowl για όλη την υπόλοιπη ζωή μου», είπε στο Forbes.

«Θέλω να μπορώ να πω ότι εμφανίστηκα στο Super Bowl χάρη στο ταλέντο μου και τις ικανότητές μου, σας ευχαριστώ πολύ», τόνισε.

Οι απλήρωτοι χορευτές

Το 2021, το NFL δέχτηκε σφοδρή κριτική γιατί δεν πλήρωσε δίκαια τους χορευτές, καθώς οι μισοί από τους χορευτές στην εμφάνιση του The Weeknd ήταν απλήρωτοι «εθελοντές».

Σύμφωνα με έναν χορευτή που εργάστηκε δωρεάν για το σόου, οι χορευτές που πληρώθηκαν έλαβαν 712 δολάρια για την εμφάνιση του Super Bowl και 45 δολάρια την ώρα για τον χρόνο πρόβας τους, σύμφωνα με την Los Angeles Times.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Imagine Dragons: Γιατί μπορεί να μην εμφανιστούν ποτέ στο Super Bowl

Επίσης, έλαβαν επίδομα 30 δολαρίων ημερησίως και αποζημίωση 250 δολαρίων λόγω COVID εάν έπρεπε να επισκεφθούν μία κλινική ή ένα νοσοκομείο για εξέταση μία ημέρα που δεν εργάζονταν.

Αρχικά, πολλοί από τους απλήρωτους χορευτές δεν ήξεραν ότι θα χορεύουν δίπλα σε αμειβόμενους χορευτές και ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία ως μία από τις τρεις παραστάσεις που απαιτούνται να έχουν στο βιογραφικό τους για να μέλη του σωματείου καλλιτεχνών SAG-AFTRA.

Αφού ενημερώθηκε για το θέμα, η SAG-AFTRA συναντήθηκε με τους παραγωγούς του Halftime Show του Super Bowl για να θέσει κανόνες που εξασφάλιζαν ότι οι χορευτές και άλλοι εργαζόμενοι θα πληρώνονταν.

«Η SAG-AFTRA και οι παραγωγοί του Super Bowl Halftime Show συναντήθηκαν και είχαν μία ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση, και συμφώνησαν ότι κανένας επαγγελματίας χορευτής δεν θα καλούνταν να εργαστεί χωρίς αμοιβή», δήλωσε το σωματείο στους Los Angeles Times.

«Η SAG-AFTRA θα ενημερώσει τα επαγγελματικά μέλη της χορευτικής κοινότητας ότι δεν πρέπει να κάνουν πρόβες ή να εργάζονται στο ημίχρονο του Super Bowl χωρίς αποζημίωση», πρόσθεσε.

Γιατί οι καλλιτέχνες εμφανίζονται στο Super Bowl χωρίς αμοιβή;

Η αμοιβή για την εμφάνιση στο Super Bowl δεν είναι απαραίτητα προτεραιότητα για τους τραγουδιστές λόγω των άλλων προνομίων που προκύπτουν.

Μόνο η έκθεση καθαυτή βοηθά στην αύξηση των πωλήσεων της μουσικής και των εισιτηρίων συναυλιών των καλλιτεχνών, ακόμη και για εκείνους που δεν έχουν κάτι να προωθήσουν εκείνη τη στιγμή.

Ιστορικά, τα streams των καλλιτεχνών που εμφανίζονται στο Super Bowl αυξάνονται δραματικά την επόμενη μέρα του μεγάλου αγώνα.

Σύμφωνα με το Spotify, μετά το Super Bowl 2020, η μουσική της Shakira κατέγραψε αύξηση 230% στα streams, ενώ τα streams της δισκογραφίας της Jennifer Lopez αυξήθηκαν κατά 335%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ed Sheeran: Γιατί δεν ενδιαφέρεται να εμφανιστεί στο Super Bowl

Μετά την εμφάνισή Justin Timberlake το 2018, οι πωλήσεις της μουσικής του αυξήθηκαν κατά 534%, σύμφωνα με το Billboard. Ομοίως, οι πωλήσεις του «Unorthodox Jukebox» του Bruno Mars ανέβηκαν κατά 92% και ανέβασαν το άλμπουμ από No. 7 στο No. 3 του Billboard 200.

Με την πάροδο του χρόνου, ο προϋπολογισμός για την παραγωγή του Halftime Show του Super Bowl συνεχίζει να αυξάνεται και να φτάνει από το 1 εκατομμύριο δολάρια για την εμφάνιση του Bruce Springsteen το 2009 σε 3 εκατομμύρια δολάρια για την εμφάνιση της Jennifer Lopez και της Shakira το 2020.

Για την εμφάνισή του, ο The Weeknd πρόσθεσε άλλα 7 εκατομμύρια δολάρια από τα δικά του χρήματα για να φέρει στη ζωή το όραμά του.

Η σχέση μεταξύ καλλιτεχνών και NFL είναι αμοιβαία επωφελής, καθώς η εμφάνιση της Rihanna στο Super Bowl το 2023 σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης με 118,7 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Για τον Usher, η εμφάνισή του στο Super Bowl συμπίπτει με το νέο άλμπουμ του «Coming Home», το οποίο θα κυκλοφορήσει δύο μέρες πριν από τη μεγάλη βραδιά. Ο τραγουδιστής ανακοίνωσε επίσης ότι θα ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2024 την περιοδεία του «Past Present Future».

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το postmelody.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλοι τις ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Don't miss

Αξέχαστα τραγούδια και δυνατά συναισθήματα έρχονται στην εκπομπή «Σπίτι με το Mega». Το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 22:10, το «Σπίτι με το Mega» μάς θυμίζει τα καλύτερα...
Η πέμπτη αγωγή κατά του Diddy για σεξουαλική επίθεση  Μετά από μία σειρά αγωγών από πρώην συνεργάτες και υπαλλήλους, ο Sean «Diddy» Combs βρίσκεται αντιμέτωπος...
«Αν τα βάλεις με τη φίλη μου, την Taylor, για εμένα είσαι τελειωμένος», τόνισε ο Jack Antonoff. Ο Jack Antonoff δεν ανέχεται όσους αμφισβητούν...
Ο Eddie Vedder και ο Post Malone μοιράστηκαν στη σκηνή. Ο Eddie Vedder των Pearl Jam και ο Post Malone ένωσαν τις δυνάμεις τους για...
Η Rihanna και ο A$AP Rocky πρωταγωνιστούν στη νέα διαφήμιση της Fenty. Η Rihanna και ο A$AP Rocky είναι ένα από τα πιο λαμπερά ζευγάρια...

Read more