«Λαϊκή Απογευματινή» με τον Βαγγέλη Κορακάκη και τη Βερόνικα Δαβάκη

Μία «Λαϊκή Απογευματινή» που θα σας κάνει να ερωτευτείτε ξανά το ελληνικό τραγούδι.

Κυκλοφορεί από το Ελληνικό Σχέδιο το νέο άλμπουμ «Λαϊκή Απογευματινή» του Βαγγέλη Κορακάκη και της Βερόνικας Δαβάκη.

Πρόκειται για 9 νέα τραγούδια σε στίχους και μουσική του Βαγγέλη Κορακάκη και ερμηνεία της Βερόνικας Δαβάκη. Τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Όταν τέλειωσε ο κύκλος των ηχογραφήσεων και των μίξεων αυτών των τραγουδιών έγινε ξεκάθαρο στο «Ελληνικό Σχέδιο» ότι πρόκειται ένα αληθινό και σπουδαίο λαϊκό έργο του 2024. Έναν ολοκληρωμένο κύκλο ελληνικού τραγουδιού με ενότητα, άποψη και κυρίως πρόταση.

Διαφήμιση

Με μία γλύκα που θυμίζει αυτή την ακριβή μα σπάνια αίσθηση όπως όταν ξαφνικά, σε μία στιγμήν αναιτιολόγητη, σου αρέσει πολύ η ζωή σου όπως ακριβώς είναι. Που δεν θα άλλαζες τίποτε από αυτήν για τίποτε διαφορετικό.

Όπως ακριβώς τη στιγμή που κρατάς το εισιτήριο στο χέρι και θα αρχίσει μία «Λαϊκή Απογευματινή» στη γειτονιά σου.

Όπου η μαγεία συντελείται έξω από τη μονότονη ράγα του νυκτερινού θεατρικού ωραρίου. Mε κοινό ανοιχτόκαρδο, εργάτες, υπαλλήλους και λαϊκές οικογένειες, κοινό έτοιμο να περάσει καλά.

Αυτή ακριβώς είναι η στιγμή που κρατάτε το έργο αυτό του Βαγγέλη Κορακάκη και της Βερόνικας Δαβάκη στο χέρι.

Διαφήμιση

Ο Βαγγέλης Κορακάκης είναι αληθινός ποιητής του τραγουδιού. Όπως γινόταν στον τόπο αυτό από πάντα, γράφει μαζί, μουσική και στίχο.

Πουθενά στο έργο του δε θα βρεις εκζήτηση, έπαρση, εκβίαση του αισθήματος. Θα βρεις ένα σπάνιο αίσθημα, ένα κρυμμένο ύψος, μία ανθρώπινη αγκαλιά.

Το μεγαλείο και η αξία έρχονται στο μυαλό σου αναπόφευκτα μετά, όταν συνειδητοποιείς τι άκουσες. Στοιχεία που αυτόματα, ως εκ της φύσεως της περιέχει και η Βερόνικα Δαβάκη.

Ο Βαγγέλης Κορακάκης, με το αδιάψευστο κριτήριο του λαϊκού συνθέτη και ποιητή, επέλεξε την τραγουδίστρια που έχει με αυτόν τις ίδιες αναλογίες παράδοσης και λογιότητας, αθωότητας και τεχνικής, για να της αναθέσει έναν κύκλο τραγουδιών του με μεγάλη πυκνότητα αλήθειας, σεμνότητας και πρωτοτυπίας.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, εδώ ως ενορχηστρωτής, υπηρέτησε το όραμα του Βαγγέλη Κορακάκη και ως συνθέτη και ως ποιητή.

Διαφήμιση

Άλλο τόσο επιχείρησε να περιβάλλει την ερμηνευτική και ηχοχρωματική προσωπικότητα της Βερόνικας Δαβάκη με μία ενορχήστρωση που ήδη θα την υπαινίσσεται και θα την περιβάλλει στις αρμονικές της.

Έτσι οραματίστηκε τον μουσικό χώρο όπου θα άνθιζαν οι δύο μοναδικότητες των δημιουργών του, παντρεμένες με την προοπτική μιας σπάνιας παράδοσης: του ρεμπέτικου, του λαϊκού και του έντεχνου.

Ακούγοντας τη «Λαϊκή Απογευματινή» του Βαγγέλη Κορακάκη και της Βερόνικας Δαβάκη συντελείται μέσα σου το ανάλογο, το αναίτιο θαύμα: «Nαι, είναι ωραίο το ελληνικό τραγούδι, δεν θα το άλλαζα ποτέ και για τίποτε άλλο. Σαν τη ζωή μας, την αληθινή ζωή μας».

Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο Antart, στην ιστορική αίθουσα ηχογραφήσεων μουσικής και μιξάζ ταινιών της Finos Film – και αργοτερα étalonage και εμφανιστήρια του μεγάλου Γιώργου Στάμου.

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε με την παλαιά μέθοδο, ήτοι όλοι οι μουσικοί ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο και με διεύθυνση ορχήστρας.

Η ηχογράφηση των φωνών, η τελική επεξεργασία και οι μίξεις έγιναν στα CITY Studios από τους Γιάννη Λαμπρόπουλο και Νίκο Παππά.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί σε βινύλιο και CD και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Η πρώτη ζωντανή παρουσίαση της «Λαϊκής Απογευματινής» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου, στις 20:00, στη Στοά των Αθανάτων στη Βαρβάκειο Αγορά.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Οι NCT 127 επαναπροσδιορίζουν την K-pop με το νέο άλμπουμ «Walk»

Οι NCT 127 γράφουν τους δικούς τους κανόνες γεφυρώνοντας...

Cardi B: «Εγωιστής» ο Joe Biden που κατεβαίνει ξανά στις προεδρικές εκλογές

Η Cardi B πιστεύει ότι το χρίσμα των Δημοκρατικών...

Charli XCX: «Δεν φαντάζομαι τον εαυτό μου να ασχολείται με τη μουσική για πάντα»

Η Charli XCX θέλει να εξερευνήσει και άλλα μονοπάτια...

Queen: Ο Brian May θυμάται τις τελευταίες ημέρες του Freddie Mercury

«Δεν τον είδα ποτέ να κλαίει», τονίζει ο κιθαρίστας...

Ο Rod Argent των The Zombies υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο – Αποσύρεται από τις περιοδείες

Ο Rod Argent πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μέσα σε μία ημέρα, όμως θα χρειαστεί να«ξεκουραστεί και να αναρρώσει...

Top Stories