Η βρετανική μουσική βιομηχανία καλωσορίζει τη νέα κυβέρνηση των Εργατικών: «Η πραγματική δουλειά αρχίζει τώρα»

Η βρετανική μουσική βιομηχανία καλωσορίζει τη νέα, κεντροαριστερή, κυβέρνηση με ένα ηχηρό μήνυμα.

Μετά από 14 χρόνια, μία νέα πολιτική αυγή ξημερώνει στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς το Εργατικό Κόμμα του Keir Starmer κέρδισε συντριπτική νίκη στις γενικές εκλογές, δίνοντας τέλος στη μακρά κυριαρχία των Συντηρητικών.

Η νίκη των Εργατικών ανοίγει τον δρόμο για τον Keir Starmer να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η βρετανική μουσική βιομηχανία, μέσω των διάφορων δικτύων υποστήριξης και οργανισμών πίεσης, καλωσόρισε τη νέα, κεντροαριστερή, κυβέρνηση με ένα ηχηρό μήνυμα: «Ας πιάσουμε δουλειά»

Διαφήμιση

«Η βιομηχανία μας αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις και χρειάζεται άμεση προσοχή για να ανακάμψει από χρόνια παραμέλησης λόγω της κρίσης του κόστους ζωής και της πανδημίας», σχολίασε ο Michael Kill, Διευθύνων Σύμβουλος της Night Time Industries Association (NTIA).

Όπως τόνισε, ο τομέας πρέπει τώρα να ανοικοδομήσει την εμπιστοσύνη με τη νέα κυβέρνηση, μετά από χρόνια που ένιωθε παρεξηγημένος και υποτιμημένος.

«Πρέπει να εργαστούμε για να αλλάξουμε την ιστορία γύρω από την αξία της νυχτερινής οικονομίας, να εξασφαλίσουμε ισχυρότερη εκπροσώπηση σε όλα τα επίπεδα και να δημιουργήσουμε ένα πιο ολοκληρωμένο ρυθμιστικό σύστημα», σημείωσε ο Michael Kill.

«Πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουμε την ανισότητα των φόρων, να μεταρρυθμίσουμε τους επιχειρηματικούς φόρους, να προστατεύσουμε τους ανεξάρτητους φορείς εκμετάλλευσης και να ευθυγραμμίσουμε τον ΦΠΑ με τα ευρωπαϊκά πρότυπα», πρόσθεσε.

Διαφήμιση

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της UK Music, Tom Kiehl, κάλεσε τον νέο ηγέτη του Ηνωμένου Βασιλείου να χρησιμοποιήσει την «ηχηρή εντολή του για αλλαγή» για να ενισχύσει τις θέσεις εργασίας, την ανάπτυξη και τις ευκαιρίες στον τομέα.

Η μουσική βιομηχανία του έθνους συνεισφέρει σχεδόν 7 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου και υποστηρίζει 210.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με την UK Music, τον οργανισμό – ομπρέλα που εκπροσωπεί όλους τους τομείς της μουσικής βιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Universal Music Group και TikTok κατέληξαν σε νέα συμφωνία αδειοδότησης

Αυτή τη στιγμή, όπως εξηγεί ο Tom Kiehl, η βρετανική μουσική βιομηχανία αντιμετωπίζει μία σειρά προκλήσεων, αλλά και ευκαιριών.

«Μια ισχυρή σχέση μεταξύ της UK Music και της νέας κυβέρνησης θα είναι απαραίτητη για να πλοηγηθούμε σε ό, τι φέρει το υπόλοιπο της δεκαετίας», ανέφερε.

Η UK Music ανέπτυξε και δημοσίευσε ένα προεκλογικό μανιφέστο 10 σημείων για την επόμενη κυβέρνηση, το οποίο περιλαμβάνει στόχους για την ενίσχυση των μουσικών εξαγωγών, την προστασία των μουσικών χώρων, τη βελτίωση της μουσικής εκπαίδευσης και την ενθάρρυνση της υπεύθυνης χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης.

Διαφήμιση

«Ως η συλλογική φωνή της μουσικής βιομηχανίας, η UK Music έχει ήδη ισχυρούς δεσμούς με την κορυφαία ομάδα του Σερ Keir», προσθέτει ο Tom Kiehl.

«Ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να χτίζουμε πάνω σε αυτές τις σχέσεις και να εργαστούμε σε όλο το πολιτικό φάσμα, συμπεριλαμβανομένων των πολλών νεοεκλεγέντων βουλευτών, για να φέρουμε πραγματικές αλλαγές και περαιτέρω ανάπτυξη στον κορυφαίο παγκοσμίως τομέα μας», συνέχισε.

Σύμφωνα με πρόβλεψη του BBC που δημοσιεύθηκε το πρωί της Παρασκευής 5 Ιουλίου, οι Εργατικοί αναμένεται να κερδίσουν 410 από τις 650 έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Για τους Συντηρητικούς, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι το χειρότερο στην ιστορία τους, καθώς το κόμμα αναμένεται να κερδίσει μόλις 129 έδρες.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

MAMA Awards: Τα K-pop βραβεία πηγαίνουν στο Λος Άντζελες

Τα MAMA Awards 2024 θα διεξαχθούν και στις δύο...

Cardi B: Απαντά στην «προφανή ανυπομονησία» για το νέο άλμπουμ της

Η υπόσχεση που έδωσε η Cardi B για το...

Glass Animals: Οτοστόπ στον γαλαξία της αγάπης με το νέο άλμπουμ «I Love You So F***ing Much»

Οι Glass Animals εξερευνούν την αγάπη σε όλες τις...

Martin Garrix και Carolina Liar μοιράζουν αισιοδοξία με το «Smile»

Η δεύτερη συνεργασία του Martin Garrix και των Carolina Liar θα φέρει χαμόγελα στα πρόσωπά σας. Μόλις κυκλοφόρησε η απόλυτη...

Top Stories

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...

Ο Jimin των BTS αναζητά την πηγή της έμπνευσής του στο νέο άλμπουμ «MUSE»

Ένας καθρέφτης της ψυχής του Jimin. Ο Jimin των BTS...

Οι Primal Scream επιστρέφουν με το νέο άλμπουμ «Come Ahead»

Το πρώτο άλμπουμ των Primal Scream μετά από οκτώ...

Μαρίνα Σάττι: Το video του «Αχ, Θάλασσα» ρίχνει φως σε μία ξεχασμένη τραγωδία

Η Μαρίνα Σάττι απευθύνει έναν φόρο τιμής στους σχεδόν...

Adele: «Θα κάνω ένα μεγάλο διάλειμμα από τη μουσική»

Η Adele θέλει να κάνει ένα «μεγάλο διάλειμμα» από...