Το τραγούδι που αποτελείωσε τους Guns N’ Roses σύμφωνα με τον Slash

«Αυτός εκεί ακριβώς είναι ο ήχος του συγκροτήματος που διαλύεται », δήλωσε ο Slash για το τραγούδι που έγινε ο άτυπος τάφος των Guns N’ Roses.

Για τους Guns N’ Roses δεν ήταν γραφτό να κρατήσουν για πάντα. Όπως και τα μεγαλύτερα αστέρια, έλαμπαν έντονα για έναν λόγο, αλλά υπάρχει ένα όριο στο διάστημα που μπορούν να διατηρήσουν τη μαγεία τους πριν όλα αρχίσουν να καταρρέουν.

Παρόλο που ένα συγκρότημα όπως οι Guns N’ Roses αυτοκαταστράφηκε πολύ γρήγορα, ο Slash παραδέχτηκε πως η διασκευή τους στο «Sympathy For The Devil» των Rolling Stones ήταν η στιγμή που όλα πήγαν… κατά διαόλου.

Από την άλλη πλευρά, η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του Axl Rose για μεγάλο χρονικό διάστημα τη δεκαετία του ’90 ήταν πιθανώς ένας από τους κυριότερους λόγους που οδήγησαν τον Slash και τον Duff McKagan στην πόρτα της εξόδου από το συγκρότημα.

Διαφήμιση

Ο Axl Rose ήταν ακόμα ένας από τους σπουδαιότερους frontman της rock εκείνη την εποχή, αλλά λόγω των ακροτήτων του επί και εκτός σκηνής πολλοί άνθρωποι άρχισαν να τον ανέχονται, ειδικά όταν δεν εμφανιζόταν σε ορισμένες από τις τεράστιες συναυλίες των Guns N’ Roses σε στάδια, προκαλώντας ταραχές μετά.

Αφού διέσχισαν τον κόσμο δύο φορές, το μόνο που χρειαζόταν το συγκρότημα ήταν ένα διάλειμμα. Είναι απολύτως λογικό. Απλά λίγος χρόνος για να επαναφορτίσουν τις μπαταρίες τους και να αφήσουν τη μουσική να βγει φυσικά, έτσι ώστε ο επόμενος δίσκος να είναι ακόμα καλύτερος.

Αλλά η μηχανή του χρήματος είναι συχνά πιο πεινασμένη από αυτό και τελικά οι Guns N’ Roses πήγαν κατευθείαν από τις περιοδείες στο στούντιο για να ετοιμάσουν το «The Spaghetti Incident?» (1993).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Στο φως η ακυκλοφόρητη συνεργασία Slash και Chester Bennington

Ενώ ένα άλμπουμ με διασκευές δεν είναι καθόλου κακή ιδέα, καταλαβαίνεις ότι είναι απίστευτα κουρασμένοι.

Διαφήμιση

Το «Since I Don’t Have You» είναι καλό γι’ αυτό που είναι, αλλά πέρα από το άψυχο βίντεο, νιώθεις απλά πως το συγκρότημα βρίσκεται σε έναν αυτόματο πιλότο και ανυπομονεί να σβήσει το κόκκινο φως στο στούντιο.

Αυτό δεν ήταν αρκετό για να ξεμπλέξουν εύκολα οι Guns N’ Roses, καθώς η δισκογραφική εταιρεία τους ήθελε να ηχογραφήσουν μία διασκευή του «Sympathy For The Devil» για την ταινία «Interview With A Vampire» (Συνέντευξη με έναν Βρυκόλακα, 1994). Ενώ το τραγούδι είναι πλέον διαβόητο, είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ότι θα μπορούσε να ταιριάξει στην ταινία.

Άλλωστε, οι Rolling Stones ήταν ένα από τα πιο επικίνδυνα συγκροτήματα της εποχής τους, οπότε το γεγονός ότι «Sympathy For The Devil» διασκευάστηκε από ένα συγκρότημα που με μία κίνηση εξαφάνισε κάθε άλλο hair metal συγκρότημα θα έπρεπε να έφερνε σίγουρη επιτυχία.

Αντίθετα, έγινε ο άτυπος τάφος των Guns N’ Roses.

Σύμφωνα με τον Slash, το τραγούδι δεν άναψε απολύτως καμία σπίθα στο στούντιο και ήταν η τελευταία φορά που τα μέλη του συγκροτήματος συνυπήρχαν στο στούντιο χωρίς εντάσεις.

Διαφήμιση

«Αυτός εκεί ακριβώς είναι ο ήχος του συγκροτήματος που διαλύεται », δήλωσε ο Slash στο «Behind the Music».

Σε άλλη μία συνέντευξή του στο Q, ο κιθαρίστας των Guns N’ Roses δήλωσε ότι η διασκευή του «Sympathy For The Devil» είναι ένα από τα κορυφαία παραδείγματα του πώς όλα πήγαν στραβά.

«Το “Sympathy” αξίζει να αναφέρεται κατά τη γνώμη μου γιατί τότε κατάλαβα ότι δεν μπορούσα να το ανεχτώ άλλο», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Guns N' Roses, Lauryn Hill και Donna Summer στο Grammy Hall of Fame

«Όσο κι αν προσπαθούσα να του μιλήσω, ο Axl δεν μπορούσε ποτέ να με κοιτάξει στα μάτια – είχε αυτόν τον νέο κιθαρίστα (τον Paul Huge), που ο Axl μας τον επέβαλε. Πήγε και τον έβαλε πάνω από το παίξιμό μου, έτσι οι δυο παίζαμε ταυτόχρονα», περιέγραψε.

Η δισκογραφική εταιρεία τους, όμως, πίστεψε αρκετά στη διασκευή του «Sympathy For The Devil» για να τη συμπεριλάβει τελικά το 2004 στη συλλογή «Greatest Hits» με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος, αλλά όταν το ακούς, θυμάσαι ότι αυτοί δεν είναι οι Guns N’ Roses.

Ήταν ένα συγκρότημα που κάποτε ονομαζόταν έτσι και αποτελούνταν από αυτά τα μέλη, αλλά αυτό το τραγούδι θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η νεκροψία τους.

Sympathy For The Devil

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

Kesha: Το δηκτικό σχόλιο για τη συνεργασία της Katy Perry με τον Dr. Luke

Η Katy Perry είχε δηλώσει παλαιότερα ότι ήταν «εκνευρισμένη»...

Ο Jimin των BTS αποκαλύπτει το tracklist του νέου άλμπουμ «MUSE»

Ο Jimin συμμετείχε στη δημιουργία έξι τραγουδιών του νέου...

Οι aespa ζουν τη ζωή τους στο έπακρο στο video του «Live My Life»

Μία παιχνιδιάρικη ματιά σε μία άλλη πτυχή της γοητείας...

Η Normani κυκλοφορεί το πρώτο άλμπουμ της «Dopamine»

Μία νέα εποχή απελευθέρωσης και ελευθερίας για τη Normani. Η Normani κυκλοφορεί το πολυαναμενόμενο πρώτο προσωπικό άλμπουμ της «Dopamine», ανοίγοντας...

Top Stories

Η μουσική των Queen για 1 δισεκατομμύριο λίρες στη Sony Music

Η συμφωνία για τη μουσική των Queen σπάει κάθε...

Ο Justin Timberlake αρνήθηκε το αλκοτέστ – Όλες οι λεπτομέρειες της σύλληψής του

Ο Justin Timberlake οδηγήθηκε με χειροπέδες στο δικαστήριο -...

Η Katy Perry επιστρέφει με το νέο single «Woman’s World»

Πότε κυκλοφορεί το νέο τραγούδι της Katy Perry. Η Katy...

Ο Jimin των BTS ανακοινώνει το νέο άλμπουμ «MUSE»

Το «MUSE» του Jimin θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο. Ο Jimin...

Οι Coldplay ανακοινώνουν το νέο άλμπουμ «Moon Music» – Με νέα πρότυπα βιωσιμότητας

Το νέο άλμπουμ των Coldplay κατασκευάστηκε με πρακτικές φιλικές...

Οι R.E.M. τραγούδησαν για πρώτη φορά μαζί μετά από 17 χρόνια

Οι R.E.M. συναντήθηκαν ξανά στη σκηνή για εισαγωγή τους...