Alice In Chains: Επετειακή έκδοση για τα 30 χρόνια του «Jar Of Flies»

Το «Jar Of Flies», το δεύτερο EP των Alice In Chains, περιείχε τραγούδια όπως το «I Stay Away».

Οι Alice In Chains θα κυκλοφορήσουν στις 22 Μαρτίου μία επετειακή έκδοση του επιτυχημένου EP «Jar Of Flies», το οποίο συμπληρώνει 30 χρόνια από την κυκλοφορία του.

Το «Jar Of Flies» έγραψε ιστορία ως το πρώτο EP που έκανε ντεμπούτο στο Νο. 1 του Billboard 200 την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του, το 1994.

Μετά από μία επιτυχημένη περιοδεία για την προώθηση του άλμπουμ «Dirt», το «Jar Of Flies» έδωσε την ευκαιρία στα είδωλα του grunge να ηχογραφήσουν μουσική σε ένα πιο ακουστικό και ζεστό περιβάλλον.

Διαφήμιση

Για πρώτη φορά στο στούντιο, ο τραγουδιστής Layne Staley, ο κιθαρίστας Jerry Cantrell και ο ντράμερ Sean Kinney συνεργάστηκαν με τον μπασίστα Mike Inez, ο οποίος συνόδευσε τους Alice in Chains στην περιοδεία τους το 1993.

«Μετά από ένα χρόνο συναυλιών, μόλις γυρίσαμε σπίτι το τελευταίο πράγμα που θέλαμε να κάνουμε ήταν να γράψουμε μουσική», δήλωσε ο Sean Kinney στο Guitar World για τα τραγούδια που κατέληξαν στο «Jar Of Flies».

«Μπήκαμε στο στούντιο χωρίς έτοιμο υλικό για να δούμε τι θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε. Τα τραγούδια που δημιουργήσαμε κατέληξαν να γίνουν το EP που κυκλοφορήσαμε», ανέφερε.

Τα EPs «Jar Of Flies» (1994) και «Sap» (1992) είναι αλληλένδετα επειδή και τα δύο έχουν μία ακουστική προσέγγιση.

Διαφήμιση

Τραγούδια όπως τα «I Stay Away», «No Excuses» και «Don’t Follow» αναδεικνύουν το εύρος του μουσικού φάσματος των Alice In Chains, αποδεικνύοντας γιατί θεωρούνται ένα από τα πιο μοναδικά και ξεχωριστά rock συγκροτήματα της δεκαετίας.

Το «Jar Of Flies» χάρισε στους Alice In Chains δύο υποψηφιότητες στα Βραβεία Grammy, στις κατηγορίες της Καλύτερης Hard Rock Ερμηνείας («I Stay Away») και της Καλύτερης Συσκευασίας Ηχογράφησης.

Συνολικά, οι Alice In Chains έχουν λάβει έντεκα υποψηφιότητες για Grammy, μεταξύ των οποίων και οκτώ υποψηφιότητες για την Καλύτερη Hard Rock Ερμηνεία (1922, 1993, 1995, 1996, 1997, 2000, 2010, 2011) και μία υποψηφιότητα για το Καλύτερο Rock Άλμπουμ με το «Rainier Fog» το 2019.

Όταν κυκλοφόρησε, το «Jar of Flies» συμπεριλήφθηκε στις λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς σημαντικών μέσων ενημέρωσης, όπως το Rolling Stone και το Guitar World και το 2022 κατάφερε να γίνει τέσσερις φορές πλατινένιο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η επόμενη συναυλία των Alice In Chains θα πραγματοποιηθεί στο Sick New World το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στο Las Vegas Festival Grounds στο Λας Βέγκας. Στην ίδια σκηνή θα εμφανιστούν επίσης οι System of a Down, οι Slipknot, οι A Perfect Circle και οι Bring Me the Horizon, μεταξύ άλλων.

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Η Ice Spice «έκλαιγε υστερικά» όταν η Taylor Swift την κάλεσε να συνεργαστούν στο remix του «Karma»

Η Ice Spice δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η Taylor Swift ήθελε να συνεργαστούν. Όταν κυκλοφορήσει το αναπόφευκτο ντοκιμαντέρ για...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...