Το «True» του Avicii γιορτάζει τη 10η επέτειό του με ακυκλοφόρητο υλικό

Ένα αξιοσημείωτο αφιέρωμα στη μουσική του Avicii και την κληρονομιά του πρώτου άλμπουμ του «True».

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από την κυκλοφορία του εμβληματικού άλμπουμ «True» του Avicii και πολλές γενιές θαυμαστών εξακολουθούν να τραγουδούν τα τραγούδια του.

Προς τιμήν της 10ης επετείου του άλμπουμ, η Pophouse και η UMe ανακοινώνουν με υπερηφάνεια ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα στη μουσική του Avicii που άγγιξε καρδιές και ενέπνευσε μία ολόκληρη γενιά, μέσα από τη δημοσίευση αφιλτράριστου υλικού από τη διαδικασία δημιουργίας του άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένων αδημοσίευτων βίντεο.

Το «True» είναι το εξαιρετικά επιτυχημένο πρώτο άλμπουμ του πρωτοπόρου της ηλεκτρονικής dance μουσικής, Tim «Avicii» Bergling.

Διαφήμιση

Το άλμπουμ, που κυκλοφόρησε το 2013, συνδυάζει άψογα την electronic dance μουσική με στοιχεία από folk, country και soul, δημιουργώντας έναν μοναδικό ήχο που ξεπερνάει όλα τα μουσικά είδη.

Με επιτυχίες όπως το «Wake Me Up» και το «Hey Brother», το «True» αναδεικνύει την ικανότητα του Avicii να υπερβαίνει τα μουσικά σύνορα και να συνδέεται με ένα ευρύ φάσμα ακροατών.

Η πρωτοποριακή συγχώνευση ηλεκτρονικών ρυθμών και ακουστικών οργάνων του άλμπουμ έχει δημιουργήσει διαρκή αντίκτυπο στη μουσική βιομηχανία, εδραιώνοντας τον Avicii ως έναν από τους πιο επιδραστικούς house παραγωγούς όλων των εποχών, ενώ η μουσική του θεωρείται το soundtrack μίας ολόκληρης γενιάς.

Από τις 13 Σεπτεμβρίου, την ίδια ημερομηνία με την αρχική κυκλοφορία του άλμπουμ «True», θα προσφερθεί στους θαυμαστές ένα ευρύ φάσμα περιεχομένου, από βίντεο μικρής διάρκειας προσαρμοσμένα για το TikTok και το YouTube Shorts μέχρι λεπτομερές περιεχόμενο μεγαλύτερης διάρκειας που προσφέρει μία προσωπική ματιά στη διαδικασία δημιουργίας του άλμπουμ.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  «True»: Το άλμπουμ του Avicii που άλλαξε το πρόσωπο της ηλεκτρονικής μουσικής

Μεταξύ άλλων, θα κυκλοφορήσει υλικό από την περιοδεία «True Tour», δίνοντας τη δυνατότητα στους θαυμαστές να απολαύσουν ξανά τις αξέχαστες εμφανίσεις του Avicii από την οπτική γωνία του κοινού.

Σε ένα άλλο σημείο του εορταστικού αφιερώματος, θα δοθεί στη δημοσιότητα αφιλτράριστο υλικό από τη δημιουργία του «Addicted to You», το οποίο θα περιλαμβάνει και ακυκλοφόρητα αποσπάσματα.

Οι θαυμαστές σε όλο τον κόσμο μπορούν επίσης να συμμετάσχουν στον εορτασμό του πρωτοποριακού άλμπουμ του Avicii που έσπασε όλα τα ρεκόρ και να αποκτήσουν δύο νέες εκδόσεις βινυλίου του «True» που θα κυκλοφορήσουν σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Το «True» θα επανεκδοθεί σε ένα νέο αποκλειστικό χρώμα, ενώ το remix album «True: Avicii By Avicii» θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά σε βινύλιο.

Avicii - You Make Me (Live in Uncasville, True Tour 2014)

Η ιστορία του άλμπουμ είναι αξιοσημείωτη. Τον Μάρτιο του 2013, ο Avicii παρουσιάσει για πρώτη φορά νέα τραγούδια από το επερχόμενο άλμπουμ του «True» κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο Ultra Music Festival στο Μαϊάμι.

Διαφήμιση

Οι θαυμαστές ενθουσιάστηκαν όταν άκουσαν όσα επρόκειτο να ακολουθήσουν μετά την επιτυχία του «Levels», αλλά ο Avicii εξέπληξε τους πάντες φέρνοντας μία ζωντανή μπάντα για να παρουσιάσει ένα άλμπουμ εμπνευσμένο από την bluegrass και τη soul. Αρχικά, το κοινό έδειξε δυσαρεστημένο και ο Avicii δέχτηκε έντονες αποδοκιμασίες.

Ο συγκεκριμένος ήχος δεν θύμιζε καθόλου το τυπικό progressive ύφος του Avicii που είχε συνηθίσει το κοινό.

Ωστόσο, ο Avicii πήρε ένα τολμηρό ρίσκο και παρουσίασε για πρώτη φορά τις πρώτες εκδοχές των τραγουδιών «Wake Me Up» και «Hey Brother». Παρά τα αρνητικά σχόλια, ο Avicii είχε ένα όραμα για τη μουσική του και επέμεινε σε αυτό, γνωρίζοντας ότι θα είχε απήχηση στους θαυμαστές του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Avicii: Το «Wake Me Up» ξεπέρασε τα 2 δισεκατομμύρια streams στο Spotify

Το όραμά του απέδωσε καρπούς, καθώς το «True» έφτασε στην πρώτη θέση των Dance Charts του Billboard στις ΗΠΑ και έγινε πολυπλατινένιο σε πολλές χώρες.

Το «True» άλλαξε τα δεδομένα της dance μουσικής βιομηχανίας και καθιέρωσε τον Avicii ως έναν από τους σπουδαιότερους DJs, μουσικούς δημιουργούς και παραγωγούς όλων των εποχών.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Joe Jonas: Γιατί είναι σημαντικό για εκείνον να κυκλοφορήσει το δικό του άλμπουμ

«Ένιωθα ότι είναι κάτι που δυσκολεύομαι να το μοιραστώ απλά με κάποιον», είπε ο Joe Jonas. Ο Joe Jonas ανακοίνωσε...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...