Beatles: Ο Sam Mendes θα σκηνοθετήσει τέσσερις ταινίες για το συγκρότημα – μία για κάθε μέλος

Οι ιστορίες των μελών των Beatles έρχονται στη μεγάλη οθόνη με ένα φιλόδοξο εγχείρημα.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Sam Mendes θα σκηνοθετήσει τέσσερις ξεχωριστές ταινίες μεγάλες μήκους οι οποίες θα αφηγηθούν τις ιστορίες των τεσσάρων μελών των Beatles.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Sony Pictures Entertainment, ο Sam Mendes θα σκηνοθετήσει τέσσερις ταινίες που εστιάζουν στον John Lennon, τον Paul McCartney, τον George Harrison και τον Ringo Starr και αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2027.

Ο Sam Mendes, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει ταινίες όπως τα «American Beauty», «Revolutionary Road», «Skyfall», «Spectre», «1917» και πολλές άλλες, θα είναι ο πρώτος που θα έχει πλήρη πρόσβαση τόσο στις ιστορίες ζωής κάθε μέλους των Beatles όσο και στα δικαιώματα μουσικής του συγκροτήματος.

Διαφήμιση

Ο 58χρονος σκηνοθέτης θα σκηνοθετήσει και τις τέσσερις ταινίες και θα αναλάβει επίσης την παραγωγή τους μαζί με τις Pippa Harris και Julie Pastor από τη Neal Street Productions.

Αυτή η πρώτη φορά που η εταιρεία Apple Corps Ltd. των Beatles και το ίδιο το συγκρότημα – ο Paul McCartney και ο Ringo Starr και οι οικογένειες των John Lennon και George Harrison – δίνουν άδεια για να χρησιμοποιηθούν οι ιστορίες των ζωών τους και η μουσική τους για μία ταινία με σενάριο.

«Είμαι τιμή μου που θα αφηγηθώ την ιστορία του σπουδαιότερου rock συγκροτήματος όλων των εποχών, και είμαι ενθουσιασμένος που θα αμφισβητήσω την έννοια του τι συνιστά μία επίσκεψη στον κινηματογράφο», δήλωσε ο Sam Mendes.

Κάθε μία από τις τέσσερις αυτόνομες ταινίες θα αφηγείται την ιστορία από την οπτική γωνία κάθε ξεχωριστού μέλους του συγκροτήματος. Επίσης, οι Fab Four θα διασταυρωθούν για να αφηγηθούν ολόκληρη την ιστορία των Beatles.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Beatles: Νέο video για το «Let It Be» με ακυκλοφόρητες σκηνές

Η Sony Pictures Entertainment, η οποία θα χρηματοδοτήσει και θα διανείμει τις ταινίες που εμπνεύστηκε ο Sam Mendes, θα αποκαλύψει σε μεταγενέστερο χρόνο τις λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα κυκλοφορήσουν οι τέσσερις ταινίες.

Ωστόσο, υπόσχεται ότι η προσέγγισή της θα είναι «καινοτόμος και πρωτοποριακή».

Beatles
Bruce McBroom

Η Pippa Harris της Neal Street Productions είπε: «Σκοπεύουμε να κάνουμε αυτήν την εμπειρία μοναδικά συναρπαστική και επική: τέσσερις ταινίες, που αφηγούνται μία ιστορία από τέσσερις διαφορετικές οπτικές γωνίες, οι οποίες αφηγούνται μία ενιαία ιστορία για το πιο διάσημο συγκρότημα όλων των εποχών».

«Είναι ένα τεράστιο προνόμιο να έχουμε την έγκριση των Beatles και της Apple Corps για να το κάνουμε αυτό. Από την πρώτη μας συνάντηση με τους Tom Rothman και Elizabeth Gabler, ήταν σαφές ότι μοιράζονταν τόσο το πάθος όσο και τη φιλοδοξία μας για αυτό το εγχείρημα και δεν μπορούμε να σκεφτούμε πιο τέλεια στέγη από τη Sony Pictures», συνέχισε.

Ο Tom Rothman, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Motion Picture Group της Sony Pictures, ανέφερε: «Τα κινηματογραφικά γεγονότα σήμερα πρέπει να προκαλούν σεισμό πολιτισμικά. Η τολμηρή, μεγάλης κλίμακας ιδέα του Sam είναι αυτό και κάτι παραπάνω».

Διαφήμιση

«Ο συνδυασμός της κορυφαίας ομάδας του παραγωγής ταινιών, με τη μουσική και τις ιστορίες τεσσάρων νεαρών ανδρών που άλλαξαν τον κόσμο, θα συναρπάσει το κοινό σε όλο τον κόσμο. Είμαστε βαθιά ευγνώμονες σε όλα τα μέρη και ανυπομονούμε και εμείς να σπάσουμε μερικούς κανόνες με το μοναδικά καλλιτεχνικό όραμα του Sam», πρόσθεσε.

Οι Beatles, ένα από τα πιο μελετημένα συγκροτήματα στην ιστορία της δημοφιλούς μουσικής, έχουν αποτελέσει αντικείμενο εκατοντάδων βιβλίων και ντοκιμαντέρ, συμπεριλαμβανομένης της πολυβραβευμένης σειράς ντοκιμαντέρ «Get Back» του Peter Jackson που κυκλοφόρησε το 2021 και διέθετε αδημοσίευτο ηχητικό και οπτικό υλικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Mick Jagger: Και οι Beatles ήταν «μια μπάντα διασκευών μπλουζ όταν ξεκίνησαν»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Corps Ltd., Jeff Jones, σημείωσε ότι η εταιρεία είναι «ενθουσιασμένη που συνεργάζεται με τους Sam, Pippa και Julie για να εξερευνήσει τις μοναδικές ιστορίες κάθε Beatle και να τις ενώσει με έναν κατάλληλα σαγηνευτικό και καινοτόμο τρόπο».

«Η ενθουσιώδης υποστήριξη της Sony Pictures, που υποστηρίζει το μέγεθος και το δημιουργικό όραμα του έργου από την αρχή, ήταν ανεκτίμητη για όλους μας», συμπλήρωσε.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Η Katerine Duska φέρνει το αντίδοτο στη θλίψη με το «Sunshine»

Η Katerine Duska φέρνει τον ήλιο. Η Katerine Duska μοιράζεται μαζί μας το απόλυτο ύμνο του καλοκαιριού με το νέο...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...