Billie Eilish: Διευκρινίζει τις δηλώσεις της για τους «σπάταλους» καλλιτέχνες που κυκλοφορούν πολλές εκδόσεις βινυλίου

Η Billie Eilish εξήγησε ότι δεν έβαλε στο στόχαστρο κανέναν συγκεκριμένο καλλιτέχνη, αλλά το «συστημικό πρόβλημα» της μουσικής βιομηχανίας.

Η Billie Eilish διευκρίνισε τα σχόλιά της σχετικά με τους καλλιτέχνες που κυκλοφορούν τα άλμπουμ τους σε πολλές διαφορετικές εκδόσεις βινυλίου για να πραγματοποιήσουν υψηλότερες πωλήσεις.

Τα τελευταία χρόνια, με την έλευση του streaming, οι δισκογραφικές εταιρείες άρχισαν να κυκλοφορούν μία σειρά από περιορισμένες εκδόσεις άλμπουμ.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο αυτή η τεχνική έχει γίνει δημοφιλής είναι επειδή έχει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα στα charts σε σύγκριση με τις ακροάσεις στο Spotify ή το Apple Music, ωστόσο, μπορεί να είναι οικονομικά επιβαρυντική για τους πιστούς θαυμαστές και να έχει επιζήμια επίδραση στο περιβάλλον.

Διαφήμιση

Σε συνέντευξη της με το Billboard, όπου μίλησε για τον ακτιβισμό της για το κλίμα, η Billie Eilish άσκησε κριτική στην πρακτική της κυκλοφορίας πολλών διαφορετικών εκδόσεων βινυλίου για την αύξηση των πωλήσεων, χαρακτηρίζοντας «σπάταλη» αυτό το φαινόμενο.

«Ζούμε σε μία εποχή όπου, για κάποιο λόγο, είναι πολύ σημαντικό για ορισμένους καλλιτέχνες να κυκλοφορούν διαφορετικές εκδόσεις βινυλίων και συσκευασιών, κάτι που αυξάνει τις πωλήσεις και τα νούμερα και τους φέρνει περισσότερα χρήματα», είπε.

«Βλέπουμε μερικούς από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες στον κόσμο να βγάζουν 40 διαφορετικές συσκευασίες βινυλίου με κάτι μοναδικό απλά και μόνο για να σε κάνουν να αγοράζεις συνέχεια», ανέφερε.

«Είναι τόσο σπάταλο, και με ενοχλεί που είμαστε ακόμα σε ένα σημείο όπου νοιάζεσαι τόσο πολύ για τα νούμερα σου και τόσο πολύ για να βγάλεις χρήματα – και το κάνουν όλοι οι αγαπημένοι σου καλλιτέχνες», πρόσθεσε.

Διαφήμιση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Billie Eilish κάνει φάρσα στη Margot Robbie και την Dakota Johnson

Μερικά μέσα ενημέρωσης όπως το TMZ και το The New York Post ερμήνευσαν τα σχόλια της Billie Eilish ως επίθεση προς την Taylor Swift, για την οποία είναι γνωστό ότι συνηθίζει να κυκλοφορεί πολλές διαφορετικές εκδόσεις των άλμπουμ της.

Για παράδειγμα, το άλμπουμ της «Folklore» κυκλοφόρησε το 2020 σε οκτώ εκδόσεις βινυλίου. Το άλμπουμ της «Midnights» κυκλοφόρησε επίσης σε πέντε διαφορετικές εκδόσεις το 2022, ενώ και η νέα δισκογραφική δουλειά της «The Tortured Poets Department» είναι διαθέσιμη σε πέντε εκδόσεις.

Ωστόσο, πολλοί άλλες καλλιτέχνες όπως η Beyoncé, η Ariana Grande, ο Harry Styles, ο Ed Sheeran και άλλοι έχουν επίσης κυκλοφορήσει πολλές διαφορετικές εκδόσεις των άλμπουμ τους.

Τι απαντά στις αντιδράσεις

Διευκρινίζοντας τα σχόλιά της, η Billie Eilish σημείωσε ότι σκόπευε να επισημάνει «τα συστημικά προβλήματα σε ολόκληρη τη βιομηχανία» της μουσικής παρά να επικρίνει συγκεκριμένους καλλιτέχνες.

«Εντάξει, θα ήταν τόσο φοβερό αν οι άνθρωποι σταματούσαν να βάζουν λόγια στο στόμα μου και διάβαζαν πραγματικά τι είπα σε αυτό το άρθρο του Billboard», έγραψε σε ανάρτησή της στις ιστορίες του λογαριασμού της στο Instagram.

Διαφήμιση

«Δεν ξεχώρισα κανέναν, αυτά είναι συστημικά προβλήματα σε ολόκληρη τη βιομηχανία. Και όσον αφορά τις εκδόσεις, τόσοι πολλοί καλλιτέχνες τις κυκλοφορούν – όπως και ΕΓΩ! Όπως αναφέρω σαφώς στο άρθρο», τόνισε.

Το Billboard υπενθύμισε στο άρθρο με τη συνέντευξή τους ότι το δεύτερο άλμπουμ της Billie Eilish, το «Happier Than Ever», κυκλοφόρησε σε οκτώ εκδόσεις βινυλίου. Ωστόσο, διευκρίνισε επίσης ότι κάθε βινύλιο ήταν κατασκευασμένο από 100% ανακυκλωμένα υλικά και τυλιγμένο σε περιτύλιγμα ζαχαροκάλαμου.

Η Billie Eilish ολοκλήρωσε την απάντησή της γράφοντας: «Η κλιματική κρίση συμβαίνει τώρα και αφορά όλους εμάς που είμαστε μέρος του προβλήματος και προσπαθούμε να τα πάμε καλύτερα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Billie Eilish περνούσε ένα «σκοτεινό επεισόδιο» πριν γράψει το «What Was I Made For?»

Τα αρχικά σχόλια της Billie Eilish επικεντρώθηκαν κυρίως στην κλίμακα των καλλιτεχνών που ασχολούνται περισσότερο με αυτές τις πρακτικές, καθώς και στην κινητήρια δύναμη πίσω από αυτές τις πολλαπλές κυκλοφορίες.

«Είναι μπροστά στα μάτια μας και οι άνθρωποι τη γλιτώνουν συνέχεια, και το βρίσκω πραγματικά απογοητευτικό ως ένας άνθρωπος που πραγματικά προσπαθεί πολύ να είναι βιώσιμη και κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και προσπαθώ να συμπεριλάβω όλη την ομάδα μου στη βιωσιμότητα», είπε η Billie Eilish στο Billboard.

«Έβλεπα τους “Αγώνες Πείνας” και με έκανε να το σκεφτώ, γιατί είναι σαν να είμαστε όλοι αναγκασμένοι να το κάνουμε επειδή είναι ο μόνος τρόπος να παίξουμε το παιχνίδι. Απλώς τονίζει αυτόν τον ήδη μπερδεμένο τρόπο λειτουργίας αυτής της βιομηχανίας», υποστήριξε.

Η Billie Eilish, η οποία έδωσε τη συνέντευξη μαζί με τη μητέρα της, Maggie Baird, εξήγησε πώς προσπαθεί να ενσωματώσει τη βιωσιμότητα σε όλες τις πτυχές της καριέρας και της ζωής της, από τη συσκευασία των βινυλίων έως τις μεταφορές, το φαγητό και κυρίως τα προϊόντα της.

Η μητέρα της τόνισε επίσης ότι η τραγουδίστρια μείωσε την ποσότητα των προϊόντων που δημιουργεί για το ηλεκτρονικό κατάστημά της.

«Έχει να κάνει με το πώς μοιάζει, πώς φαίνεται και πώς κατασκευάζεται», ανέφερε η Billie Eilish.

«Και έτσι, το πρόβλημα είναι να διασφαλίσουμε ότι τα ρούχα μου κατασκευάζονται καλά και ηθικά και με καλά υλικά και είναι πολύ βιώσιμα και άνετα και ανθεκτικά. Θα είναι πιο ακριβά», συνέχισε.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Ο ZAF ζωντανεύει στην οθόνη ένα «True Love Story»

Η αγάπη σε κινούμενα σχέδια - Το μαγευτικό animation video για το τραγούδι «True Love Story» του ZAF Ο ZAF,...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...