Billie Eilish: Ξαναγράφει τους κανόνες της pop με το νέο άλμπουμ «Hit Me Hard And Soft»

Η Billie Eilish πειραματίζεται και ωριμάζει καλλιτεχνικά στα 10 τραγούδια του νέου άλμπουμ της «Hit Me Hard And Soft».

Η Billie Eilish αφήνει το παρελθόν να οδηγήσει το μέλλον της στο νέο άλμπουμ της «Hit Me Hard And Soft».

«Μήπως τώρα συμπεριφέρομαι ανάλογα με την ηλικία μου;» αναρωτιέται η 22χρονη Billie Eilish στο πρώτο τραγούδι του φιλόδοξου τρίτου άλμπουμ της, «Hit Me Hard And Soft».

Σε αυτό το άλμπουμ, η Billie Eilish αλλάζει ξανά τους κανόνες.

Διαφήμιση

Αν το πρώτο άλμπουμ της, «When We All Fall Asleep, Where Do We Go?» (2019), μας σύστησε τη λαμπρή της horror-pop, με το μακάβριο χιούμορ, τους ασυνήθιστους ρυθμούς και τους εφηβικούς ήχους των Invisalign και το δεύτερο άλμπουμ της, «Happier Than Ever» (2021), αντικατέστησε τα μαύρα δάκρυα με pop τραγούδια και bossa nova σκέψεις για τις προσδοκίες της φήμης, το τρίτο άλμπουμ της είναι ένας συνδυασμός και των δύο, με τολμηρές νέες εκπλήξεις.

Το «Hit Me Hard And Soft» είναι η πιο τολμηρή δουλειά της μέχρι σήμερα, μία συλλογή τραγουδιών με ποικιλία αλλά και συνοχή, που ιδανικά θα πρέπει να ακούσετε ολόκληρη από την αρχή μέχρι το τέλος.

Το άλμπουμ ανταποκρίνεται ακριβώς στον τίτλο του: σε χτυπάει δυνατά και απαλά, τόσο στιχουργικά όσο και ηχητικά, προσπερνώντας ταυτόχρονα τα μουσικά είδη και αψηφώντας τις τάσεις.

Η Billie Eilish έχει αυτό το ανατριχιαστικό ταλέντο να τραγουδάει σαν να βρίσκεται μέσα στο μυαλό σου. Μια φωνή που διεισδύει στις σκέψεις σου, που σου υπενθυμίζει την πιο σκοτεινή πλευρά της ζωής.

Διαφήμιση

Ωστόσο, στο «Hit Me Hard And Soft» υπάρχει η αίσθηση ότι κουράστηκε να είναι η εσωστρεφής και αποξενωμένη εκπρόσωπος της Gen Z.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Grammy 2024: SZA, Taylor Swift και Olivia Rodrigo προηγούνται στις υποψηφιότητες των βραβείων

Είναι ένα άλμπουμ πολύ πιο προσωπικό. Με κάθε τραγούδι, μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στα άδυτα της ψυχής της, αποκαλύπτοντας τις σκέψεις, τις ανησυχίες και τους φόβους της με στίχους γεμάτους ειλικρίνεια και ευαισθησία.

Το «Hit Me Hard And Soft» αναδεικνύει τους λόγους για τους οποίους η Billie Eilish ξεχωρίζει στη σύγχρονη pop σκηνή: Πρόκειται για ένα άλμπουμ που έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε να ακούσεις και να τα απολαύσεις ολόκληρο, σε αντίθεση με το σημερινό μοντέλο της μουσικής βιομηχανίας που επικεντρώνεται στα singles.

Το «Hit Me Hard And Soft» ταξιδεύει μέσα από ένα απέραντο και εκτεταμένο ηχητικό τοπίο, βυθίζοντας τους ακροατές σε ένα πλήρες φάσμα συναισθημάτων.

Και κερδίζει αυτόν τον τίτλο, με έναν πιο γεμάτο ήχο, χάρη στον αδερφό της, παραγωγό και συνεργάτη της, Finneas O’Connell, στον οποίο τώρα προστίθενται ο Andrew Marshall στα ντραμς και το Attacca Quartet στα έγχορδα.

Διαφήμιση

Ωστόσο, ο Finneas παίζει για άλλη μία φορά καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του άλμπουμ.

Η παραγωγή του είναι γεμάτη λεπτομέρειες που προσθέτουν βάθος και πλούτο στον ήχο, ενώ παράλληλα αφήνει χώρο για τη φωνή της Billie Eilish να λάμψει.

Οι δημιουργίες τους είναι δυναμικές και πολυεπίπεδες, αποδεικνύοντας ότι έχουν ακόμα πολλά να προσφέρει στη μουσική σκηνή.

Εκεί όπου άλλοι καλλιτέχνες αντλούν έμπνευση από το παρελθόν τους για να δημιουργήσουν ιμπρεσιονιστικά πορτρέτα του εαυτού τους, η Billie Eilish εξελίσσει τα φαντάσματά της.

Ενώ η μελαγχολική pop είναι το σήμα κατατεθέν της, η μουσική εξέλιξή της βρίσκεται στον πυρήνα του «Hit Me Hard And Soft».

Η ποικιλία των ήχων στο άλμπουμ είναι εντυπωσιακή. Τα τραγούδια της, με τις λεπτομερείς παραγωγές και τις εξαιρετικές ενορχηστρώσεις, αποδεικνύουν την καλλιτεχνική ωρίμανσή της και την ικανότητά της να πειραματίζεται χωρίς να χάνει την ταυτότητά της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Miley Cyrus θέλει να συνεργαστεί με την Billie Eilish

Το «Hit Me Hard And Soft» είναι το πιο δυναμικό άλμπουμ της Billie Eilish μέχρι σήμερα – δεν τραγουδάει πλέον σχεδόν αποκλειστικά σε υπέροχους, χαμηλούς τόνους λίγο πιο πάνω από έναν ψίθυρο, θαμμένη κάτω από μία σαρωτική και πρωτοποριακή παραγωγή.

Προφανώς, έχει αποκτήσει την αυτοπεποίθηση να ξεχωρίζει η φωνή της μέσα στον γενικό ήχο.

Το «Hit Me Hard And Soft» είναι μία δήλωση ότι η Billie Eilish δεν είναι πια η έφηβη – φαινόμενο που γνωρίσαμε, αλλά μία ώριμη καλλιτέχνιδα που εξερευνά τα όρια της δημιουργικότητάς της.

Η ωριμότητα του οράματος της Billie Eilish είναι εμφανής, όπως και η άρνησή της να ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο προς τη συμβατική pop. Είναι πλέον σαφές ότι δεν είναι πλέον μία καλλιτέχνιδα με βάθος και ουσία.

Η μουσική της, με τις απρόσμενες εναλλαγές και τις τολμηρές πειραματικές πινελιές, αποτελεί μία επανάσταση στο χώρο της pop. Αρνείται να περιοριστεί σε στερεότυπα και συμβάσεις, δημιουργώντας έναν ήχο που είναι ταυτόχρονα οικείος και πρωτότυπος.

Αυτό εξάλλου κάνει καλύτερα η Billie Eilish και έχει καθιερωθεί σε μία από τις πιο συναρπαστικές τραγουδοποιούς της γενιάς της.

Playlist: HIT ME HARD AND SOFT

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Οι Nick Cave & The Bad Seeds ταξιδεύουν στο λυκόφως με το «Long Dark Night»

Η «μεγάλη σκοτεινή νύχτα» του Nick Cave. Οι Nick Cave & The Bad Seeds αποκαλύπτουν το «Long Dark Night», το...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...