Ο Billie Joe Armstrong των Green Day χαρακτηρίζει «στενόμυαλους» τους τρανσφοβικούς ανθρώπους

«Γιατί φοβάσαι το παιδί σου;»

Ο Billie Joe Armstrong των Green Day τόνισε την αδιαπραγμάτευτη υποστήριξή του προς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και χαρακτήρισε «στενόμυαλους» του τρανσφοβικούς ανθρώπους.

Καθώς το συγκρότημα ετοιμάζεται για την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ του «Saviors» στις 19 Ιανουαρίου, ο Billie Joe Armstrong μίλησε σε συνέντευξή του στους Los Angeles Times για ένα από τα τραγούδια του με τίτλο «Bobby Sox», το οποίο αναφέρεται στην αγάπη και την αποδοχή και αγκαλιάζει την queer ταυτότητα.

Ο τραγουδιστής εξήγησε πώς το «Bobby Sox» εξελίχθηκε από μία απλή ρομαντική μπαλάντα που απευθυνόταν στη σύζυγό του, Adrienne Nesser, σε κάτι πολύ πιο περιεκτικό.

Διαφήμιση

Σε αυτό το αριστούργημα, ο Billie Joe Armstrong αλλάζει ρόλους. Αφού τραγουδά ατάκες όπως «Θέλεις να γίνεις το αγόρι μου» – δημιουργώντας ένα τραγούδι που θα μπορούσε να γίνει ένας δυναμικός ύμνος για την queer κοινότητα.

«Στο επόμενο κουπλέ, σκέφτηκα ότι πρέπει να αντιστρέψω το σενάριο», είπε ο 51χρονος καλλιτέχνης, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως αμφιφυλόφιλος.

«Παίζω κατά κάποιο τρόπο τον χαρακτήρα της γυναίκας, αλλά ένιωσα επίσης πολύ απελευθερωμένος να τραγουδήσω “Θέλεις να γίνεις το αγόρι μου;”», συνέχισε.

Ο frontman των Green Day περιέγραψε ότι όταν έβαλε το τραγούδι σε έναν στενό φίλο του, το μήνυμά του έφερε δάκρυα στα μάτια του, υπογραμμίζοντας τον συναισθηματικό αντίκτυπο που δημιουργεί.

Διαφήμιση

«Στις ημέρες μας, είναι πιο συνηθισμένο για τα παιδιά να είναι ΛΟΑΤΚΙ και υπάρχει περισσότερη υποστήριξη… Αλλά για εμάς, τότε, ήταν περίπου η αρχή της εποχής που οι άνθρωποι μπορούσαν να λένε ανοιχτά τέτοια πράγματα», σχολίασε.

Το μήνυμα του τραγουδιού είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια εποχή που πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν διακρίσεις και βία λόγω της ταυτότητας φύλου ή της σεξουαλικότητάς τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Billie Joe Armstrong: Ο Lars Ulrich των Metallica είναι ένας «ανορθόδοξος αλλά σπουδαίος ντράμερ»

Η απάντηση του Billie Joe Armstrong στην τρανσοφοβία

Καθώς η κοινωνία συνεχίζει να μετατοπίζεται προς μεγαλύτερη συμπερίληψη και κατανόηση, τα νεαρά μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας απολαμβάνουν πλέον μεγαλύτερη εκπροσώπηση σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές.

Ωστόσο, παρά τις εξελίξεις αυτές, οι ομάδες κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ παραμένουν ενεργές και αποτελούν απειλή για τους ευάλωτους πληθυσμούς.

Σύμφωνα με την οργάνωση Human Rights Campaign, τουλάχιστον 31 διεμφυλικά και non-binary άτομα πυροβολήθηκαν θανάσιμα ή σκοτώθηκαν με άλλα βίαια μέσα μόνο το 2023, τονίζοντας την επείγουσα ανάγκη για συνεχείς προσπάθειες προάσπισης των δικαιωμάτων.

Διαφήμιση

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Billie Joe Armstrong δεν έχει διστάσει να εκφράσει τις κοινωνικοπολιτικές του πεποιθήσεις. Όταν ρωτήθηκε από τους Los Angeles Times για τη στάση του απέναντι σε τρανσφοβικά άτομα, δεν μάσησε τα λόγια του.

«Νομίζω απλώς ότι είναι στενόμυαλοι… Είναι σαν να φοβούνται τα παιδιά τους. Γιατί φοβάσαι; Αφήστε το παιδί σας να είναι το παιδί που είναι», είπε χαρακτηριστικά.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Οι 2NE1 επιστρέφουν – Παγκόσμια περιοδεία για τα 15 χρόνια τους

Οι 2NE1 θα γιορτάσουν τα 15 χρόνια από το ντεμπούτο τους με μία σειρά επετειακών συναυλιών. Οι 2NE1 επιστρέφουν. Η...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...