BO$$: Πέθανε η πρώτη γυναίκα ράπερ που υπέγραψε με την Def Jam Recordings

Η BO$$ κυκλοφόρησε μόνο ένα άλμπουμ κατά τη διάρκεια της καριέρας της.

Η πρωτοπόρος ράπερ BO$$, η πρώτη γυναίκα MC που υπέγραψε συμβόλαιο με την εμβληματική Def Jam Recordings, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών.

Η ράπερ, το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Lichelle Marie Laws, αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια.

Το 2017 είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ το 2021, είχε δημιουργηθεί μία σελίδα GoFundMe για να συγκεντρωθούν χρήματα για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού.

Διαφήμιση

Η BO$$ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ντιτρόιτ, αλλά μετακόμισε στην Καλιφόρνια όταν τελείωσε το Λύκειο. Έζησε για λίγα χρόνια στο Όκλαντ πριν εγκατασταθεί στο Λος Άντζελες.

Στο Λος Άντζελες ανέδειξε αμέσως το ταλέντο της στο μικρόφωνο και καθιερώθηκε στην τοπική σκηνή.

Λίγο μετά την άφιξή της στην πόλη, η BO$$ και η DJ της κέντρισαν την προσοχή του DJ Quik, ο οποίος τη συμπεριέλαβε στο τραγούδι «Mai Sista Izza» του AMG, σε δική του παραγωγή.

Μετά την επιτυχία του single, η BO$$ απέκτησε τελικά ένα συμβόλαιο της με το τμήμα της Δυτικής Ακτής της Def Jam Recordings.

Διαφήμιση

Το όνομα BO$$ ήταν στην πραγματικότητα ένα δίδυμο που αποτελούνταν από τη Lichelle Marie Laws, και την DJ της, Irene «Dee» Moore.

Τον Μάιο του 1993, η BO$$ κυκλοφόρησε το μοναδικό άλμπουμ της, «Born Gangstaz», το οποίο περιλάμβανε πολλές επιτυχίες όπως τα «Recipe Of A Hoe», «I Don’t Give a Fuck», «Deeper», «Progress of Elimination» και άλλα.

Στο «Born Gangstaz» συμμετείχαν αρκετοί guests, τόσο στην παραγωγή όσο και στα rap vocals.

Οι MC Serch, Jam Master Jay, T-Ray και Erick Sermon, μεταξύ άλλων, επιμελήθηκαν την παραγωγή διάφορων τραγουδιών, ενώ οι Papa Juggy, Admiral D, Onyx, Def Jef ήταν μεταξύ των ράπερ που εμφανίστηκαν στο άλμπουμ της BO$$.

Boss - Recipe Of A Hoe

Το «Born Gangstaz» σημείωσε σημαντική επιτυχία και πούλησε περίπου 400.000 αντίτυπα.

Διαφήμιση

Το άλμπουμ ανέβηκε στο Νο.22 του Billboard 200 και στο Νο. 3 του Top R& B/Hip-Hop Albums Chart, αλλά δεν είχε την εμπορική απήχηση που περίμενε η Def Jam πριν την κυκλοφορία του.

Το «Deeper», το οποίο χρησιμοποιούσε ένα sample από τον Barry White, ήταν ένα ξεχωριστό κομμάτι του άλμπουμ όπου η BO$$ μιλούσε για τις δυσκολίες του να κρατάει χρήματα στην τσέπη της χωρίς να υποκύπτει στον πειρασμό του δρόμου και να βυθίζεται όλο και πιο βαθιά σε μία ζωή εγκληματικότητας.

Μετά από ένα άλμπουμ γεμάτο ιστορίες του δρόμου και της ζωής των γκάνγκστερ, ένα άρθρο της Wall Street Journal το 1994 αμφισβήτησε την αυθεντικότητα των ισχυρισμών της BO$$.

Το άρθρο ανέφερε ότι η BO$$ δεν μεγάλωσε στην Καλιφόρνια, αλλά σε μεσοαστικό περιβάλλον και ότι είχε σπουδάσει στο κολέγιο.

Η ίδια τα ανέφερε όλα αυτά στο άλμπουμ της, αλλά το άρθρο επηρέασε αρνητικά την πορεία της καριέρας της σε τέτοιο βαθμό που δεν κυκλοφόρησε ποτέ άλλη δισκογραφική δουλειά, ενώ η DJ West διέκοψε τη συνεργασία τους.

Boss "Deeper" [HD]

Αφού μετακόμισε στο Ντάλας του Τέξας για να μεγαλώσει το παιδί της στα μέσα της δεκαετίας του 1990, η BO$$ εργάστηκε στη συνέχεια ως ραδιοφωνική παραγωγός.

Συνέχισε να ηχογραφεί demos, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει την επιτυχία του πρώτου άλμπουμ του. Δεν της δόθηκε ποτέ η ευκαιρία για μία ολοκληρωμένη επιστροφή, την οποία πιθανότατα θα είχε καλωσορίσει η hip-hop κοινότητα.

Πολλοί καταξιωμένοι ράπερ και DJs απέτισαν φόρο τιμής στην BO$$ μετά τον θάνατό της, μεταξύ των οποίων ο Eminem, ο Bun B, DJ Premier και ο Warren G.

Διαφήμιση

Τελευταία Νέα

KATSEYE: Αποκαλύπτουν την τρυφερή πλευρά τους με το «Touch»

Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με τις KATSEYE. Μετά τη δυναμική...

Η Ariana Grande σχεδιάζει περιοδεία: «Μου λείπουν πολύ οι θαυμαστές μου»

Η Ariana Grande ολοκλήρωσε την τελευταία περιοδεία της λίγο...

Eminem εναντίον Slim Shady σε ένα εκρηκτικό τετ-α-τετ

Ο Eminem τα βάζει με τον Slim Shady. Ο Eminem...

Η Beyoncé έδωσε το «Freedom» στην Kamala Harris για την προεκλογική εκστρατεία της

Η Kamala Harris έχει τη μουσική στήριξη της Beyoncé. Η Beyoncé δίνει το soundtrack της προεκλογικής εκστρατείας της Kamala Harris. Η...

Top Stories

«Το Καλοκαίρι Μας»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί νέο τραγούδι – έκπληξη

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά για τους καλοκαιρινούς έρωτες. Ο Κωνσταντίνος...

«Άσ’ Τους Να Λένε»: Ο Νίκος Βέρτης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

«Άσ' Τους Να Λένε», τραγουδά ο Νίκος Βέρτης...

Judas Priest και Bruce Dickinson συγκλόνισαν το Release Athens 2024 – Φωτογραφίες

Οι Judas Priest και ο Bruce Dickinson πρωταγωνίστησαν σε...

Eminem: Ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 για το «The Death Of Slim Shady (Coup de Grâce)»

Το ενδέκατο άλμπουμ του Eminem που κατακτά την κορυφή...

Eurovision 2025: Ποιες είναι οι δύο ελβετικές πόλεις που διεκδικούν τον διαγωνισμό

Αυτές είναι οι δύο πόλεις της Ελβετίας που πέρασαν...